Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 8:11 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 8:09 am 

Może organizator wprowadzi zasadę 1 model 1 klasa i będzie luz.Zyska się napewno dużo czasu.Przekładanie silników wprowadza niepotrzebne zamieszanie.Zawodnik zamiast na serwis idzie lutować kabelki.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 8:47 am 

Witam.

Czy ktoś może Mi powiedzieć jakie klasy są dopuszczone w przepisach EFR-y do zawodów rangi Eliminacji do Mistrzostw .

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 9:57 am 

Wg przepisow Efry zawody o randze Mistrzostw Europy (Ifmar Mistrzostw Swiata) sa otwarte. Nie trzeba startowac w eliminacjach tak jak u nas. Z klas elektrycznych torowych sa rozgrywane DTM Open i E12(4ogniwa). DTM Open w tym roku prawdopodobnie bedzie to klasa prawdziwie otwarta bez ograniczen uzwojenia silnikow oraz bez ograniczen dla silnikow bezszczotkowych.

Jesli chodzi o nasz kraj to wg przepisow zawody w ktorych przyznane beda tytuly MP to DTM Open, DTM Standard oraz Top-Stock.

I tutaj pytanie do odpowiednich osob.
Czy organizator moze nie rozgrywac na zawodach o randze Eliminacji do HMP klas w ktorych sa przyznawane tytuly MP?

Czy na MP beda rozegrane tylko 3 klasy w ktorych beda przyznane tytuly MP?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 10:02 am 
Administrator forum

Robercie, EFRA EFRĄ a nasze przepisy naszymi przepisami. Tak naprawdę należało by zrobić zawody dla DTM OPEN i E-12 i DTM Standard.

To tyle kwestii wyjaśnienia :)

A teraz do tych co startują w E-18 Micro Standard: Właśnie jestem po rozmowie z Organizatorem i moja propozycja która jest pare postów wcześniej została przyjęta.

Więc kończymy dyskusję o E-18 Micro Standard na zawodach w Borzęcinie: klasa tam wystartuje, puchary funduje portal RC-AUTO

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 10:04 am 

Marku tak naprawde to na zawodach rowniez klasy E12 mogloby nie byc. Mimo ze sam startuje w tej klasie to jesli zapadnie taka decyzja to ja uszanuje.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 10:32 am 
Administrator forum

Łukaszu, rozumiem jak najbardziej.

Doszedłem już w temacie micro standard do porozumienia z Norbertem i 5 minut temu zamówiłem dla tej klasy puchary. Rozmawiam również ze sponsorami na temat ufundowania nagród dla zawodników TYLKO w klasie micro standard.

Jak widzisz staram sie promować klasę wszelkimi możłiwymi sposobami :)
Myśle że pewne rzeczy trzeba będzie przemyśleć na koniec sezonu i wiele problemów rozwiązać zupełnie inaczej, a zaczynając od zawodów jednodniowych co też jest do zrealizowania, a wymaga tylko odpowiedniej współpracy i przede wszystkim woli współpracy od kilku osób.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 10:46 am 

Tadeusz Bernady napisał(a):
Panie Jacku
Niestety oficjalnego rankingu nie można w tej chwili opublikować ze względu na brak pełnych wyników z zawodów w Kłodzku i Poznaniu. Zarówno ja jak i Jan M. otrzymaliśmy skriny z programu pełnych finałów bez uwzględnienia zawodników, którzy zajęli np. 21 m a finał C nie był rozgrywany.
Jak organizatorzy wywiążą się ze swojego obowiązku i prześlą pełne wyniki to ranking zostanie opublikowany.

Prosze nie zwalac na nas odpowiedzialnosci. Wysylalismy nastepnego dnia po zawodach print screeny ale takze dodatkowe pliki z AMB. Byly tam kompletne wyniki. Do tej pory nie otrzymalismy od nikogo informacji, iz nie dotarly do Was kompletne wyniki. Tak wiec prosze nie zwalac na nikogo odpowiedzialnosci za brak rankingu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 11:07 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):

Myśle że pewne rzeczy trzeba będzie przemyśleć na koniec sezonu i wiele problemów rozwiązać zupełnie inaczej, a zaczynając od zawodów jednodniowych co też jest do zrealizowania, a wymaga tylko odpowiedniej współpracy i przede wszystkim woli współpracy od kilku osób.

Witaj Marku.

Moje powyższe pytanie było wstępem do poniższego:

Sezon halowy, jak wszyscy wiecie, za chwilę się kończy ( została jedna eliminacja i Mistrzostwa Polski) . W tym sezonie do końca powinny brać udział w eliminacjach klasy, które były do tej pory. Nie mozna w ciągu sezonu wycofywać niektórych klas, przyczyny są różne, między innymi te poruszane na forum. Takie jest moje zdanie dotyczące tego sezonu.

Odnośnie przyszłego sezonu, uważam, że powinniśmy wybrać 5-6 klas, które będą startowały w Eliminacjach do Mistrzostw Polski ( pozwoli to z całą pewnością na zwiększenie ilości biegów eliminacyjnych na każdych eliminacjach ). Każdy z zawodników powinien być , na długo przed kolejnym sezonem POINFORMOWANY w jakich klasach są rozgrywane Eliminacje i również WSZYSCY organizatorzy, robiący eliminacje powinni się do tego dostosować.

Co z pozostałymi klasami ? Powinny startować w " komercyjnych" zawodach , typu Chalenge, Puchary itp. Jakie klasy mogą startować w tych zawodach ich organizatorzy również powinni OGŁOSIĆ DUŻO WCZEŚNIEJ.
Uważam, że między innymi na spotkaniu w Łomiankach na ten temat powinniśmy rozmawiać ( najpierw w ramach sekcji, póżniej z Lok-iem i innymi organizatorami ).

Dziękuję Łukasz za informację.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 3:26 pm 

Robert Goś napisał(a):
...powinniśmy wybrać 5-6 klas, które będą startowały w Eliminacjach do Mistrzostw Polski ( pozwoli to z całą pewnością na zwiększenie ilości biegów eliminacyjnych na każdych eliminacjach )...

O powyższym "debatowano" w Tarnowie.
Przeprowadziłem symulację dla klas elektrycznych na torach otwartych.
Wariant I.
Klasy: E-18 - 2 grupy, DTM-540 - 3 grupy, DTMOpen - 2 grupy, Top Stock - 3 grupy, DTMSt - 4 grupy. Piersza kolejka jazdy co 15 minut, ponieważ trzeba sprawdzić kwarce, następne jazdy co 10 minut bez przerw.
Wynik - poczatek jazd 9:00, koniec - 19:40, cztery biegi eliminacyjne.
Wariant II.
Klasy: DTM-540 - 3 grupy, DTMOpen - 2 grupy, Top Stock - 3 grupy, DTMSt - 4 grupy. Piersza kolejka jazdy co 15 minut, ponieważ trzeba sprawdzić kwarce, następne jazdy co 10 minut bez przerw.
Wynik - początek jazd 9:00, koniec - 19:50, pięć biegów eliminacyjnych.
Wszystko przy założeniu, że:
- jest to typowa na torach otwartych ilość grup,
- ostatni termin zgłoszenia via internet jest do godz. 23:59 w czwartek,
- tor do jazd przygotowany jest najdalej do godzin południowych w piątek,
- zawodnicy mają zapewniony przez organizatora trening najdalej od godzin południowych w piątek,
- ekipa sędziowska jest na torze w piątek po południu i mając pod ręką połączenie z internetem uzupełnia listę zgłoszeń, tworzy grupy oraz rozkład jazd sobotnich i publikuje wydruki na tablicy,
- w sobotę zawody rozpoczynają sie punktualnie o godz. 9:00,
- kto przyjedzie w sobotę, trenuje do godz. 8:50,
- "spóźnialscy" mogą być dopisani do grup jedynie wtedy, gdy będzie wolne miejsce w grupie i za zgodą organizatora (czytaj: po opłaceniu podwyższonej opłaty startowej).

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 5:12 pm 

Uwaga ogólna.
Kolejne bicie piany.
O poruszanych tu sprawach pisałem już rok temu .
Pisałem że ktoś musi mieć odwagę i ograniczyć liczbę klas oraz sposób rozgrywania zawodów. Nie będę w tym miejscu przypominał tych postów. Zainteresowanym i leniwym wyślę je na priv.
Tak samo jak bajka o spotkaniu w Łomiankach. Dla zainteresowanych prześlę fragmenty postów pewnego działacza o spotkaniu jesienią ubiegłego roku w Nowym Sączu.
I uwaga dla Patryka Raczyńskiego.
Jeżeli zawody maja być Eliminacją do MP - to muszą być przeprowadzone według zatwierdzonych przez LOK przepisów sportowych i technicznych.
Protestowałem przeciw eksperymentom na asfalcie w Tarnowie i jak i teraz. Nie wymagajmy od innych poszanowania przepisów gdy nie robimy tego sami. Piszę to nie wierząc że ktokolwiek przyzna mi rację.
Pozdrawiam wszystkich. Tadeusz Żelazo
PS przepisy EFRA nie są spójne z polskimi przepisami. Jak napisano kiedyś na tym forum są adaptowane do naszych warunków.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 5:29 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Uwaga ogólna.
Kolejne bicie piany.
O poruszanych tu sprawach pisałem już rok temu .
Pisałem że ktoś musi mieć odwagę i ograniczyć liczbę klas oraz sposób rozgrywania zawodów. Nie będę w tym miejscu przypominał tych postów. Zainteresowanym i leniwym wyślę je na priv.
Tak samo jak bajka o spotkaniu w Łomiankach.

Witaj Tadeusz.

Zmiany w przepisach dotyczących ilości klas startujących ( na hali, nie wypowiadam się na temat torów otwartych, gdyż jak wiesz Kamil w nich nigdy nie startował i zapewne nie wystartuje ) w eliminacjach do Mistrzostw Polski są potrzebne. Udowodniły to posty pisane w wielu tematach na forum.
Jeśli chodzi o Łomianki , ze swojej strony zrobię wszystko, aby to spotkanie nie okazało się , jak piszesz " bajką" i doszło do skutku.
Jeśli mogę prosić ( należę do tych leniwych :wink: ) prześlij mi posty, o których wspominasz na priv, chetnie je przejrzę.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 6:30 pm 

Na priv nie da rady tyle tego jest. Proponuję na poczatek poczytać założony przeze mnie temat "Czas na zmiany" w dziale Sprawy ogólne ( dla zawodników ) z sierpnia ubiegłego roku. Potem podam inne posty. Tadeusz Żelazo

Ostatnio edytowano Cz lut 23, 2006 7:30 pm przez Paweł Żelazo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 6:45 pm 

Mam nadzieję , że w "Łomiankach" będziecie dyskutować nad zawodami na dywanie , asfalt zostawcie na Nowy Sącz (najbliższe zawody) :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 8:03 pm 

Najbliższe zawody na asfalcie będą w Jelczu panie Lechu. Zawody dla modeli spalinowych rzecz jasna.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 7:23 am 
Administrator forum

A może czas - jak to proponuje Darek vel Festiwal Mocelarstwa na organizowanie zawodów w dwóch różnych miejscach w jednym czasie?

Bo tak naprawdę gdzie najwięcej zawodników jeździ w kalsach 504, top-stock i micro? Raczej południe kraju. Może trzeba robić np. miejscowośc X - DTM standard, DTM Open, E-12 a miejscowość Y - DTM 540, TOP-STOCK, E-18 Micro Standard i E-18 Micro Open i zawody w sobotę się rozpoczynają i w sobote kończą :) Każdy sie najeździ i będzie OK.

Wiem że jest to z korzyścią dla jednych a niekorzyścią dla innych, niestety.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona