Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 9:47 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 7:15 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
Proszę sie zająć swoją debilną ankietą ,a nie moją osobą.

Witam.

Gdzie administrator, Marku czy po raz kolejny " nie zauważysz" niecenzuralnych słów P. Zaremby. Czy to właśnie " tak ma być" , bo jesteście po tej samej " stronie" i wszyscy co piszą , coś co Wam nie pasuje zasługują na "bana " i "pouczenie" tylko nie P. Zaremba.

Pozdrawiam

Robert Goś

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 7:20 pm 

zacytuję sam siebie:

z dedykacją dla wybrańców :x
w tych wątkach w zasadzie nie ma treści.

Marku, Rafale, ratujcie

Artur

-------------------------------------------------
Rajdy RC - Zapraszam do uczestnictwa!

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 7:41 pm 

Artur Powałka napisał(a):
...połączenie 540 i TS nie jest dobrym pomysłem...chyba, że się zgłosi zbyt mało zawodników, wtedy trudno...

Nie bedzie to regułą, tylko sporadycznym wypadkiem, o którym tu mowa.
Niżej porównanie ilości okrążeń pierwszych trójek w 3 biegu finałowym w Tarnowie:
Top Stock
1. 21 - Grzegorz HULIN
2. 21 - Krzysztof ŚMIDECKI
3. 20 - Jakub BERNADY

DTM-540
1. 21- Filip ZAREMBA
2. 19 - Paweł WIŚNIEWSKI
3. 18 - Dariusz STEFANOWICZ

E-18 Open
1. 21 - Marek KUSIAKIEWICZ
2. 20 - Paweł WRÓBEL
3. 21 - Paweł MICHALSKI

DTM Standard
1. 25 - Mateusz BAŚ
2. 25 - Karol LATAWSKI
3. 24 - Rafał PAJOR

DTM Open
1. 27 - Norbert OMELAŃCZUK
2. 27 - Łukasz KOWALCZYK
3. 27 - Maciej DŹWIGAJ

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 8:41 pm 

A może publikacja aktualnego rankingu rozjaśni odrobinę, jak wygląda klasyfikacja, kto zajmuje jakie miejsce w danej klasie, ilu jest sklasufikowanych zawodników - tabela z rankingiem pokazuje sytuację z całego sezonu, może to pokaże nam, czy jest słuszne łączenie 540 i Top Stocka (dla mojego syna jest najgorszym możliwym rozwiązaniem, ale pewnie jest on jednym niezadowolonym z takiego obrotu sprawy - będzie startował w grupie z Rafałem Malczyńskim, Rafałem Pajorem jadącymi w 540 i całą czołówką Top Stocka, a w następnym biegu z zupełnie początkującymi w Top Stocku, albo co drugą elimację - raz jako zawodnik TOp Stocka, a raz 540).
A może warto rozważyć połączenie - w eliminacjach - klasy 540 i DTM Standard - przecież to właśnie "góra" 540 przezentuje mniej więcej podobne osiągi z dołem DTM Standard.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 9:28 pm 

Ja też nie rozumiem dlaczego mój syn bedzie musiał zrezygnować z jednej klasy???
Panie Janku jak pan pamięta w Tarnowie naszą rozmowe to właśnie w niej twierdził pan że bedzie bronił klasy 540 a tu widze że chce pan /tak z tego rozumiem/ zdegradować do poziomu TS.

Dlaczego chce pan połączyć dwie klasy w których zgłasza się zawsze duża ilość zawodników??

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 9:32 pm 
Panie Jacku
Niestety oficjalnego rankingu nie można w tej chwili opublikować ze względu na brak pełnych wyników z zawodów w Kłodzku i Poznaniu. Zarówno ja jak i Jan M. otrzymaliśmy skriny z programu pełnych finałów bez uwzględnienia zawodników, którzy zajęli np. 21 m a finał C nie był rozgrywany.
Jak organizatorzy wywiążą się ze swojego obowiązku i prześlą pełne wyniki to ranking zostanie opublikowany.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 9:37 pm 

Witam,

Panowie o czym dyskusja. Przecież Jan wyrażnie napisał ( w pierwszym swoim poście w tym temacie ) , że jeśli w S/T i 540 będzie co najmniej po 5 zawodników ( co jest ,jak mi się wydaje, zgodne z przepisami ) w każdej z tych klas to będa one startowały osobno. Pisał również, o zawodnikach którzy startują w obu klasach jednocześnie.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 9:38 pm 
Administrator forum

Odnośnie Tarnowa i startu 5 tych zamych zawodników w klasie E-18 Micro Standard i E-18 Micro Open. Pytanie: Ilu zawodników i w czym sa oni LEPSI jeździ np. w DTM Standard i DTM Open, 540 i Top-Stock?

Potrafilismy sie dogadać między sobą i doprowadzić do rozegrania finałów zgodnie z przepisami, tak aby nasz przyjazd nie poszedł na darmo. Tutaj pragne podziękować wszytskim którzy sie zgłosili w Micrusach a nie pojawili się na zawodach. Na przyszłośc dla nich rada: nie wiesz że przyjedziesz - nie wypełniaj zgłoszenia zbyt wczesnie, zostaw to na ostania chwilę, jak będziesz wiedział czy dasz radę sie pojawić na zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 9:44 pm 

Robercie :D :D :D :D
nareszcie napisałeś coś na inny temat :D :D

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 10:15 pm 

Piotr Fortuna napisał(a):

Piotrze. :)

Raczej rzadko zabierałem gło na forum i zapewne tak będzie, gdy skończymy z p. Zarembą wyjaśniać sobie " pewne sprawy", mam nadzieję, że nastąpi to niedługo :oops: . Znów wrócę do " Gościeradowskiej" i zapewne w tym temacie najczęściej będę się wypowiadał :lol:

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 10:45 pm 

Robert Goś napisał(a):

Piotrze. :)

Raczej rzadko zabierałem gło na forum i zapewne tak będzie, gdy skończymy z p. Zarembą wyjaśniać sobie " pewne sprawy", mam nadzieję, że nastąpi to niedługo :oops: . Znów wrócę do " Gościeradowskiej" i zapewne w tym temacie najczęściej będę się wypowiadał :lol:

pozdrawiam

Robert Goś

Skonczymy wyjasniac Predzej wielbład przez ucho igielne przejdzie :D
Chyba tego niedoczekam
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 12:16 am 

a teraz z innej beczki;wszyscy placza,ze klasy sa laczone,nie moga jezdzic dwoma modelami na raz. A pomyslal ktos o tych ktorzy maja jeden model i musza czekac na kolejne wyscigi po 3 godziny????po to tworzyliscie nowe klasy,zeby teraz zmieniajac silnik albo startujac na dwa modele jezdzic w dwoch na raz?do czego to sluzy?z calym szacunkiem Marek;chcieliscie podzialu ze wzgledu na silniki w micro-nie wystarczyla by wam jedna klasa micro ?przeciez praktycznie jezdzicie w tej samej obsadziei tu i tu. dtm540?smiech na sali,ludzie z innych klas dtomwych zmieniaja silniki i jada na dwie klasy.moze wystarczy???zostawmy konkretne klasy bez milinow podzialow i wkoncu poscigajmy sie 5-6 razy dziennie?bo mi sie znudzilo spedzanie tyle godzin w trasie,wydwanie kupe kasy,wyrzeczenia po to zeby na zawodach jezdzic lacznie 30 minut!!!w dodatku model ustawia sie glownie podczas wyscigow,bo nawet jak sa treningi to jezdzi 15 modeli na raz i kazdy z innej parafii.
Norbert probuje pogodzic wszystkich jednoczesnie dajac nam jak najwiecej frajdy z wielu wyscigow a kazdy tylko umie psioczyc.
Jezeli ktos nie ma zamiaru konstruktywnie podyskutowac tylko w inny sposob rozmawiac to zapraszam na zawodach w cztery oczy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 1:04 am 

...twierdził pan że bedzie bronił klasy 540 a tu widze że chce pan...zdegradować do poziomu TS.
Dlaczego chce pan połączyć dwie klasy w których zgłasza się zawsze duża ilość zawodników??

Klasy DTM-540 i Top Stock są jednakowo atrakcyjne dla szerokiej rzeszy zawodników o niezbyt zasobnej kieszeni i, nic im nie ujmując, nienajwyższych umiejętnościach.
W Tarnowie wystartowały po trzy grupy w obu tych klasach.
Sugestia o połączeniu klasy DTM-540 z Top Stock ma charakter jedynie zapobiegawczy i efemeryczny w sytuacji, kiedy do zawodów zgłosi się po maksimum 5 zawodników w każdej z tych klas. Celem jej jest usprawnienie przebiegu zawodów i zapewnienie zawodnikom maksymalnej ilości rozegranych biegów eliminacyjnych przy niskiej frekwencji w klasach.
--------------------------------------
Jeśli chodzi o klasę E-18.
Prawem każdego organizatora jest decyzja o rozegraniu dodatkowych wyścigów w klasach pozaefrowskich i to należy uszanować. Jego decyzja wynika z analizy statystyki frekwencji w tych klasach na wcześniejszych zawodach.
W związku z powyższym w Borzęcinie w tej klasie pojedzie tylko Open.
--------------------------------------
W Warszawie i Tarnowie organizator zrezygnował z rozegrania wyścigów klasy E-10 Formuła. Zawodnicy z tej klasy szybko przenieśli się do DTM Standard, 540 i Top Stock - i to bez zbędnych sporów i protestów.
Również na Grand Prix Nowego Sącza 2005 organizator podjął decyzję o ograniczeniu niektórych klas elektrycznych - wyłącznie dla usprawnienia przebiegu zawodów.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 7:40 am 

Wiesław Groszkowski napisał(a):

Skonczymy wyjasniac Predzej wielbład przez ucho igielne przejdzie :D
Chyba tego niedoczekam
Pozdrawiam

Witaj Wiesiu. :D

Jak pisałem, już w poprzednim poście, odpowiadając na Twoje pytanie - jestem gotów na ROZEJM z P. Zarembą. Jednak jak wiesz i jak śpiewa lider jednego ze znanych zespołów " do tanga trzeba dwojga " . Czy P. Zaremba wykazał publicznie chęć do tego rozejmu ? JAK DOTĄD NIE !!!
Woli On dalej kontynuować tą dyskusję, choć jak widać po Jego ostatnim poście w tym temacie - nerwy powoli mu puszczają. :oops:

Pozdrawiam :wink:

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 7:44 am 
Administrator forum

Jan Matukin napisał(a):
Jeśli chodzi o klasę E-18.
Prawem każdego organizatora jest decyzja o rozegraniu dodatkowych wyścigów w klasach pozaefrowskich i to należy uszanować. Jego decyzja wynika z analizy statystyki frekwencji w tych klasach na wcześniejszych zawodach.
W związku z powyższym w Borzęcinie w tej klasie pojedzie tylko Open.

Panie Janku,
Jestem niestety niemile zaskoczony :(
W poprzednim poście i w rozmowach w Tarnowie twiedził Pan cos innego.
Ja rozumiem prawo organizatora do niedopuszczenia innych klas do zawodów - ale skoro organizator przejmuje zawody po Lublinie / Łodzi coś jest nie tak.
Od razu zaznaczam że nie chcę w tym temacie żadnej zadymy. Dla tego poniżej propozycja dla Norberta.

Norbercie, mam dla Ciebie jako organizatora zawodów propozycję: Pozwól na start E-18 Micro Standard, a jako portall RC-AUTO ufundujemy puchary dla najlepszych w tej klasie.
Nie sądze aby start tej klasy jakoś wydłużył czas całych zawodów, a przerwy pomiędzy kolejkami jak będa krótsze o 7 minut to nic sie nie stanie nikomu :), przepraszam - sędziowie odpoczną o te 7 minut mniej. Myślę że to rozsądne podejście do sprawy.
Czekam na odpowiedź lub telefon

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona