Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 23, 2026 3:19 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 12:57 pm 

zawsze są instrukcje :wink:
A czytac to chyba kazdy na tym forum umie!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 5:24 pm 

co do jakości firmy hype to nie wiem u masz niemiecka strone z czesciami www.hype-rc.de a apropo czesci to sa troche drogie

pozdrawiam Igor Budziński

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 5:46 pm 

Grzesi@k napisał(a):
Pichus jeżeli mówisz o mnie to ja nie jestem zupełnym lewiotą w modelarstwie.
A ja jestem totalnym (no prawie) nowicjuszem w modelarstwie. Wszystkie modele jakie miałem masz w moim podpisie, a REVO to pierwszy mój sprzęt co przekracza magiczną cyfrę 15km/h :lol: . Tak więc spaliny mogą być dla nowicjusza panie PICHUS :D . No ważne, żeby ktoś pomógł dotrzeć. A co do modelu to chyba bym brał TAMIYĘ

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 6:33 pm 

Ka nie przepadam za spalinówami. A co do regulatora itd. to przecież gdy nei kupię nie złoże i nie zrobię to się NIE NAUCZZĘ to chyba logiczne. Teoria to nie wszystko pichus. Ty po prostu robisz ze mnie idiotę który nie ma pojęcia o elektronice a ja mam większe niż c się wydaje bo (nie wiem jak twój tata) ale mój skończył studia o elektronice i nie wiem czy ty byś potrafił złozyć 1 odtwarzacz cd z kilku innej firmy, zrobić samemu radio bez schematu wykorzystując tylko częsci zrobione przez siebie i decypter kodów podczerwieniowych. A tym czasem ty gadasz tak jak bym po raz pierwszy w życiu ładował akumlatory i pakiety robił ++ --. A tak się tylko sumuje pojemność akumlatorów a nie Voltaż. Więc proszę pomyśl zanic coś napiszesz. Jeżeli uważasz że nie kupując modelu RC więcej się nauczę to według mnie się grubo mylisz. Mówiłem że 1 DWUDZIESTOJEDNIO LATEK NIE WIEDZIAŁ JAK SIĘ ROBI PAKIET a mówisz że młodszy jest mniej doświadczony A NIE ZAWSZE,

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 7:08 pm 

Grzesi@k napisał(a):
Ka nie przepadam za spalinówami.
Nie wiesz co tracisz. A co do gadki, to nie mówcie do Grześka jak do jakieś innego :? . Napewno nie będzie mu łatwiej zacząć kariery jak będziecie się do niego zwracać jak do jakiegoś takiego troszku innego :wink: . A co do osiągnięć taty to nieźle :D; jaki ojciec taki syn, więc nie zdziwiłbym się jakby Grzesiek był od nas o niebo lepszym elektronikiem (w razie czego ma zapewnioną konsultacje na miejscu) :wink: .

Ostatnio edytowano Wt lut 21, 2006 7:10 pm przez Jakub Banasiewicz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 7:09 pm 

Co do postu KubiB'a. Chodzi mi głównie że właśnie musisz dotrzeć silnik, wiedzieć jak odpalać silnik, jak go konserwować, i o co chodzi z świecami ;) Czy co tam, nieznam się w ogóle na modelach spalinowych :D

Co do postu Grześk@. Oczywiście że lepiej uczyć się jak się ma model... Pozatym to nie robie z Ciebie idioty, wszystkich co posiadają kulturę osobistą szanuje. Co do tego składania, pewnie bym nie umiał, bo ucze się też dopiero w zasadzie, bawię się modelami dopiero rok ;) Ale to chyba twój tata umie takie rzeczy robić, a nie ty. Więc wyluzuj, poprostu ogólniej nie chcę źle doradzać, ale Mad Fighter będzie dobry na początek, nie pakuj się w bardziej zaawansowane modele, tylko pobaw się DT-01 (Mad Fighter) i jeśli Cię to kręci to kup jakiś lepszy model ;)

Edit: KubiB >> Racja, modele spalinowe są ciekawe, ale jest z nimi więcej pracy i majstrowania :lol: I ja nie traktuję Grześk@ jak kogoś innego, traktuję go jak zwykłego początkującego modelarza, dużo osób zaczynało od Mad Fighterów.

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 7:15 pm 

Najlepiej na początek coś łatwego. PICHUS dobrze mówi. Ile ja się namęczyłem z tą spaliną moją nieszczęsną.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 1:30 pm 

Ja kupuję mad fightera tylko dlatego że nie mam kasy, bo jak bym miał to bym kupił TT-01.

Co do spalinów to ja nie przepadam za nimi- dużo przy nich babrania itd..

Do Pichusa: Sorry ale trochę sie wkurzyłem jak wnioskowałeś co umiem tylko prezz to że mam 13 lat i nie mam modelu tylko zabawkę którą rozebrałem na 49 częsći i złożyłem spowrotem w ciągu 1 godz. Ja po prostu nie lubię jak ktoś kogoś osądza tylko prez to że "Starszy musi być mądrzejszy' a to wcale nie musi być prawda. I nie uważaj że się wymądrzam ale tak bywa.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 3:12 pm 

Grzesi@k napisał(a):
Co do spalinów to ja nie przepadam za nimi- dużo przy nich babrania itd..
Wcale nie :wink: .

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 11:34 am 

Co do tego zestawu bagusa firmy HYPE znalazłem go w bardzo niskiej cenie

oblukajcie:

http://www.rc-ikar.pl/cennik/samochod.html -- cena 180zł (podwozie z regulatorem elektronicznym)

http://www.rc-ikar.pl/towar/chadori/chadori.html - opis i fotki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2