Rafał Piesio @ work napisał(a):
Horus napisał(a):
jesli chcesz startowac w zawodach, to wsteczny jest tylko zbedna waga, bo na zawodach nie wolno go uzywac...
jaka waga?

poza tym nawet jeśli ktoś jeździ na zawody to nie jest tak, że 100% czasu jeździ po torze gdzie są serwisanci. ile razy widziałem bezradnego zawodnika na treningu, któremu model się ustawił przodem do ściany i który musiał schodzić z podestu i zasuwać żeby sobie poprawić model, bo nie było komu tego za niego zrobić... mając wsteczny po prostu sobie wycofujesz i jedziesz dalej. tak się składa, że większość regulatorów ma możliwość blokowania wstecznego - więc na czas biegu możesz go sobie wyłączyć. osobiście uważam że nie ma takiej potrzeby - ja mam w modelach włączony wsteczny nawet podczas biegów, ale jakoś nigdy nie zdarzyło mi się użyć go podczas wyścigu...
hopkins_fbi napisał(a):
Wsteczny..nie... odpada szczerze mówiąc dodatkowy kłopot... tzn a to się zaczną jakieś problemy itd.. i tak cały łancuch.Szczerze nie polecam.
o czym ty mówisz??? mógłbyś jakoś rozwinąć swoją myśl? jakie na przykład problemy masz na myśli??? masz na myśli coś konkretnego, czy tylko tak napisałeś, żeby coś napisać?
a no taka waga, ze chodzi o model spalinowy

dochodzi waga samego mechanizmu,serwa, i kilku innych rzeczy... dlatego mowie, ze dodatkowa WAGA
oczywsicie w elektrykach nie ma problemu, ale w spalinach to juz tak...