Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 3:16 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 5:36 pm 

Witam.
Przepraszam, że zakładam tyle tematów, ale wiadomo - człowiek nowy, ma troche kasy na start, więc trudno sie na coś zdecydować.
Pomyślałem, że wspomoge klase micro (bo z tego co czytam, to na zawodach frekwencja nie jest wielka). Tylko teraz jest pytanie:
-Gdzie moge jeszcze dostać Xray M18, ale tego węglowego?
-Gdzie w Polsce kupić Mambe (silnik i regulator)?
-Czy do ładowarek do pakietów w tej klasie trzeba od razu kupować http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=678, czy wystarczy http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=1163?

Pozdrawiam. Wiem, że takie tematy już były, ale nie znalazłem tam tego co mnie interesuje, a w dziale micro do dyskusji nie moge się przyłączyć

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 6:00 pm 

Po pierwsze gratuluje wyboru dobrej klasy :D
1. M18 dostaniesz u Jacka Ochocińsiego w sklepie www.sklep.rcracing.pl
2. Mamby niestety nie dostaniesz nigdzie w Polsce
3. Ta spokojnie wysarczy http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=1163

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 6:22 pm 

Jak wnioskuje ty startujesz w OPEN. Klasa STANDART niestety nie jest oblegana, więc zaczne chyba od OPEN. Ale czy to nie jest za trudne na początek? Ile czasu potrzeba żeby opanowac wystarczająco model (może zdążę przed zawodami w Warszawie)?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 7:26 pm 

Proponuję start jednak w standardzie (będziesz miał większe szanse na wygraną, czyli lepsze miejsce), a prawdopodobnie i tak obie klasy pojadą razem (jeśli nie będzie odpowiedniej ilości zawodników, aby podzielić klasy). Co do drugiego pytania, to... no wiesz z tym różnie bywa, jedni uczą się szybko, inni długo, a jeszcze inni poprostu mają wrodzony talent :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 8:25 pm 

Krzysztof Rafalski napisał(a):
Proponuję start jednak w standardzie (będziesz miał większe szanse na wygraną, czyli lepsze miejsce), a prawdopodobnie i tak obie klasy pojadą razem (jeśli nie będzie odpowiedniej ilości zawodników, aby podzielić klasy). Co do drugiego pytania, to... no wiesz z tym różnie bywa, jedni uczą się szybko, inni długo, a jeszcze inni poprostu mają wrodzony talent :)
. Tylko jakie szanse będą mieli ci z STANDART w starciu z OPENowcami. Mając sprzęt OPEN wystarczy zmienić tylko opony, pakiet i silnik i ma sie STANDARTOWCA.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 8:44 pm 

klasyfikacja bedzie osobna tylko jedzic będą razem.. TAK ? moge sie mylic.. ? pozatym openy sa bardzo szybkie... i czasem trudne do opanowania.. :)

gawron89@o2.pl

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 8:53 pm 

No to już wiesz. Klasyfikacja oczywiście będzie oddzielna mimo, że obie klasy mogą jechać razem (dla mnie osobiście jest to złe rozwiązanie, obie klasy powinny startować oddzielnie)

PostNapisane: Śr sty 25, 2006 8:59 pm 

KubiB napisał(a):
(...)-Czy do ładowarek do pakietów w tej klasie trzeba od razu kupować http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=678, czy wystarczy http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=1163?(...)

jeśli, jak piszesz, masz trochę kasy - nie oszczędzaj na ładowarce - kup ICE`a. mając mambę będziesz mógł dokupić pakiet 3 celowy li-poly, który daje 11 V i na nim sobie czasami poszaleć - na prawdę piękna sprawa. niestety - tą tańszą ładowarką nie naładujesz pakietów li-poly.

jeśli planujesz nie poprzestawać na modelach mikro, to na pewno również docenisz inne zalety ICE`a - większy prąd ładowania i rozładowania, a także zaawansowane funkcje ładowania.

jest też rozwiązanie pośrednie: Multiplex Multicharger http://www.e-modelarz.com/pokaz_produkt.php?idprod=115

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 9:13 pm 

No tak, ale ICE to 500 złociszczy :cry: . Ja bym bardzo chętnie kupił, tylko moi rodzice non stop gadają, że się wydam całą kase i będę potem żałował.
A tak swoją drogą: Ile średnio kosztuje wyjazd na zawody?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 9:32 pm 

wiec kup Multiplexa albo tego tanszego Duratraxa...

koszt zawodow? ciekawe pytanie :D

zakladajac, ze wyjezdzamy w piatek (2 doby w hotelu, wyzywienie na 2 dni):
* paliwo (zaleznie od samochodu, odleglosci i na ile osob dzieli sie koszty): 20 - 80 PLN,
* hotel: 60 - 120 PLN (cena za dwie doby),
* jedzenie (i picie :wink: ) : 70 - 100 PLN (wliczajac koszt tego, co zabierasz ze soba z domu i tego, co kupujesz na miejscu),
* wpisowe: 20-30 PLN,
* czesci zamienne: 0 - ??? PLN (srednio ok. 50 - 100 PLN)

to chyba tyle... usredniajac podane powyzej koszty otrzymujemy:
55 + 95 + 85 +25 + 75 = 335 PLN

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 10:06 pm 

Cytuj:
to chyba tyle... usredniajac podane powyzej koszty otrzymujemy:
55 + 95 + 85 +25 + 75 = 335 PLN
Uuu... 3 wyjazdy na zawodu i jest prawie cały nowy model :cry: . A biorąc pod uwagę, że ja młody jestem to chyba tylko liczyc na wsparcie rodziców. A w moim wypadku hotele w Warszawie odpadają, w końcu od czego jest rodzina :wink: .

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 26, 2006 6:37 am 

A czy do kosztow wydatkow trzeba dodac dwie kolejne pary kwarcow. Czy jesli sie jedzie na zawody napewno trzeba miec 3 pary kwarcow ( na 27 ), czy mozna z jedna?

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 26, 2006 7:22 am 

Cytuj:
Jako zawodnik zobowiązany jesteś posiadać co najmniej 2 komplety kwarcy
- to jest cytat z ciekawego artukułu Rafała Piesio (znajduje się on w dziale dla początkujących).
Przeczytaj go Piotrek uważnie, a napewno dowiesz sie wielu istotnych rzeczy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 26, 2006 8:14 am 

Witam, posiadam do sprzedania nowego M18 xraya, http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82153877

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 26, 2006 9:29 am 

KubiB napisał(a):
Uuu... 3 wyjazdy na zawodu i jest prawie cały nowy model :cry: . A biorąc pod uwagę, że ja młody jestem to chyba tylko liczyc na wsparcie rodziców. A w moim wypadku hotele w Warszawie odpadają, w końcu od czego jest rodzina :wink: .

pewnie te koszty można jeszcze obniżyć - ja napisałem ile ja wydaję. w niektórych miejscach jest możliwość noclegu na hali, gdzie odbywają się zawody (najczęściej za darmo lub za symboliczną opłatą), poza tym możesz zabrać ze sobą jedzenie na cały wyjazd (ja podałem koszt również tego jedzenia, które zabieram ze sobą, no bo kasa na nie idzie z mojej kieszeni - ciebie zapewne wyekspediowałaby na taki wyjazd mama - mógłbyś dzięki temu zminimalizować wydatki na wyżywienie na miejscu zawodów praktycznie do zera). podobnie wydatki na części - o ile niczego nie uszkodzisz to praktycznie nic nie wydajesz (no może pół kompletu opon, bo jeden komplet starcza średnio na 2 zawody - mowa o hali). przyjmujac wariant maksymalnej oszczędności wyjdzie Ci:
paliwo: 55 (jak poprzednio), hotel: 0, jedzenie: 0, wpisowe: 25, części: 20 - razem: 100 PLN - to absolutne minimum (raczej czysto teoretyczne) - w praktyce 150 - 200 to takie realne minimum na wydatki na jeden wyjazd.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona