Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 2:48 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 8:33 pm 

po wpisaniu tego adresu moj komp wyświetla czasami

rojne,

a czasami
rcracing

i też
da-ta.com.pl

Pozdrawiam

Nie wiem czy to coś wnosi do tematu[/list][/i][/url]

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 8:59 pm 

Mikołaj Barakoński napisał(a):
po wpisaniu tego adresu moj komp wyświetla czasami

rojne,

a czasami
rcracing

i też
da-ta.com.pl

Pozdrawiam

Nie wiem czy to coś wnosi do tematu[/list][/i][/url]

także model-fan

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 9:22 pm 

Postanowiłem wziąć jednak udział w tej zabawnej momentami dyskusji.
Domena hpiracing.pl - odkąd jestem jej właścicielem - NIGDY nie przekierowywała na stronę Xraya, nie przekierowywała też nigdy na stronę mojego sklepu internetowego z modelami, a jedynie do portalu rcracing.pl, gdzie zamieszczane były informacje o imprezach modelarskich - głównie zawodach.
Ponieważ Darek Flisiak w napisanym do mnie mailu nie wyraził zainteresowania tą domeną, postanowiłem ją sprzedać:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80415816

Na razie rzeczywiście - jest kilka losowo wybieranych sklepów RC, na które ta domena prowadzi (nadal nie ma tam mojego sklepu) i tak do momentu sprzedaży domeny, lub jakiegoś innego ciekawego pomysłu na jej wykorzystanie będzie.

Przy okazji - jestem też właścicielem paru innych domen związanych z modelami RC - np. www.mugen.pl - jakby ktoś był zainteresowany ciekawym pomysłem na zagospodarowanie tej wymienonej ostatnio - chętnie udostępnię ją z miejscecm na serwerze włącznie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 9:31 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Chętnie wysłucham wyjaśnień, bo uważam ze mi się należą.
Dawid[/size][/color]

Nie, nie, źle mnie ktoś zrozumiał. Sądze ze to mnie sie należą wyjasnienia ,dlaczego ktoś bezpodstawnie obczernia mnie na publicznym forum? . Dzis sprawe poruszyłem i dostałem 100% zapewnienie ze strona www.hpiracing.pl w momencie gdy juz nie była własnościa K.Trelli (w pewnym sensie moja) nie otwierała sie jako sklep www.sklep.rcracing.pl tylko jako strona ŁKMS-u www.rcracing.pl , ktora jest własnoscia tego samego człowieka, nie ma i nie było na stronie www.rcracing.pl sklepu xray-a.
Kubeł zimnej wody Panie Flisiak.
Wszystko zmieniło sie dzisiaj, tak jak zauważył to kolega Barakoński, na stronie hpiracing.pl jest zrobione przekierowanie do kilku innych sklepów takich jak www.rojna.pl www.da-ta.com.pl i inne ..... no ale co ja moge na to poradzić ?

p.s.
kiedys proponowałem że oddam Ci te stronke za darmo, było to latem tamtego roku, stwierdziłem ze skoro i tak nic na niej nie ma, mozesz ją lepiej wykorzystac Ty, powiedziałes ze sie zastanowisz i bedziesz pamiętał , widocznie za długo.
Prosze sie kolego D.Flisiak zastanowic czy pomocne było wywlekanie takich spraw i wyzywanie sie od bezczelnych na forum .
Powtarzam, z tego co mnie zapewniano dzisiaj, przekierowanie było zrobione na strone www.rcracing.pl zreszta , jakie to ma znaczenie ?
I tak wszyscy zaglądaja i kupuja ze strony hpi.pl bo tam jest magazyn i detal.
Ja temat zamykam i nie zamierzam sie wiecej w tym temacie odzywac, bo stwierdzam ze nie ma sensu abym sie tłumaczył z czegoś czego nie pownienem.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Cz sty 05, 2006 9:36 pm przez Arkadiusz Gajzler, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 9:33 pm 

Ja mam jeden pomysł - jeżeli nikt nie kupi hpiracing.pl to zrobic przekierowanie - znaczy się jak się w nią kliknie to automatyczne przekierowanie na hpi.pl ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 9:52 pm 

A ja mam pytanie czy ty sam oddał byś jakieś 2tys złotych za darmo :?:

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 9:56 pm 

Jeżeli ta domena jest tyle warta to sorry niewiadziałem :?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 10:08 pm 

Jeśli uważasz Jacku ze uwagi ze strony zawodników jak i naszej firmy, których zraziło twoje postępowanie są śmieszne to ponownie gratuluję pomysłu na promocję. Zanim opublikowałem ten temat na forum dałem ci szansę koleżeńskiego załatwienia tej sprawy nie skorzystałeś z niej i potraktowałeś mnie protekcjonalnie.

Dziwię się jak dorosłemu człowiekowi może przyjść do głowy taka koncepcja tym bardziej, że znamy się i niejednokrotnie rozmawialiśmy o stworzeniu przyjaznej atmosfery między naszymi firmami. Bardzo często na tym forum zajmujesz pozycję sumienia narodu i chętnie krytykujesz działania innych a sam nie postępujesz jak człowiek godny zaufania.

Jako przedstawiciel firmy HPI w Polsce nie mogę pozwolić sobie na takie traktowanie i nie wątpię, że większość ludzi na moim miejscu postąpiłaby podobnie. Sam fakt, że jako dystrybutor Xray-a kupiłeś domenę hpiracing.pl już ośmiesza twoją osobę i świadczy o nieuczciwych zamiarach a już w ogóle nie będę się wypowiadał na temat sposobu wykorzystania jej przez ciebie. Po twoich wypowiedziach ciekaw jestem czy stać cię, chociaż na magiczne słowo przepraszam.

Ja natomiast przepraszam, że zawracałem głowę osobą, które mogą zadawać sobie pytanie, po co pisać na forum o takich sprawach. Więc pisałem po to, aby dać wszystkim wyraźny sygnał, że warto przestrzegać zasad zdrowiej i uczciwej konkurencji. Mam nadzieję ze podobna sytuacja nie powtórzy się więcej a Pan Jacek zaprzestanie kupczenia domenami konkurencyjnych firm i nie będzie działał na ich szkodę.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 10:10 pm 

Cytuj:
Jeżeli ta domena jest tyle warta to sorry niewiadziałem

To po co sie wypowiadasz w ogole w temacie który cie nei dotyczy? :evil:

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 10:23 pm 

nie zawsze się zgadzamy z Jackiem, ale ja tu nie widzę niczego niewłaściwego w jego postępowaniu - po prostu kupił czy dostał za darmo domenę o nazwie, na której można zarobić i teraz ją chce sprzedać, tak samo jak inne rzeczy związane z modelarstwem czy inne domeny - choćby wspomnianą mugen.pl
model czy domena - co za różnica? - ważne jest żeby kupić tanio i sprzedać drożej...

jako człowiek zajmujący się handlem powinien Pan, Panie Darku to rozumieć...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 10:30 pm 

www.HPIpolska.com.pl
www.HPIracing.com.pl
www.HPIsklep.pl
www.HPImodele.pl
itd.

ile tu mozliwosci :D

ooo
www.hpipolska.pl jest zajete :!: i to nie przez hpi.pl tylko jakis monster :?:

a to co ?? www.hpi-polska.pl ?? moze by ich tez do sadu podac :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 10:34 pm 
Raflee

Na moje oko, jak ktos sobie wykupuje jakas domene to moze zrobic z nia co chce... pomijajac oczywiscie rzeczy zabronione w regulaminie :P A to ze domena, ktora byla wlasnoscia Arka, a teraz jest Pana Jacka nazywa sie tak a nie inaczej to chyba nic nie znaczy... moze to byc skrot od czegos zupelnie innego np. www.herbata_pierniki_i_racing.pl :P :D. Z domenami jest jak z mailami... jak ktos sie zarejestruje na taki jak ktos inny chce to ta druga osoba mu nie moze nic zrobic - takie sa prawa dzungli, kto pierwszy ten ma... i jest lepszy :P ;) a Pan Jacek moze sobie zrobic z nia co chce... wstawic jakis czat, szachy, dowcipy, lancuszki itd. :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 05, 2006 11:26 pm 

Widzę, że snujecie Panowie wiele domysłów, więc ponownie wyjaśnię.
Oczywiście, że nie chodzi tu o fakt posiadania czy używania jakiejś domeny. Pan Rojna dał tu dobry przykład, pomimo że go nie lubię :D . Domena bez pozycji na rynku jest nic nie warta, o czym przekonało się już wielu cwaniaczków rezerwując nazwy banków lub innych zamożnych instytucji.

Irytacja wielu zawodników oraz moja wynika z faktu, że Pan Jacek, którego uważaliśmy przynajmniej za naszego znajomego wszedł w posiadanie domeny hpiracing.pl, po czym nie informując nas o tym bezczelnie przekierował połączenia na swoją stronę z ofertą Xray. Jest to niewątpliwie działanie na naszą szkodę. Tym bardziej, że adres hpiracing.pl widniał do wczoraj na stronie HPI Polska jako link do jednego z dystrybutorów – Arka Gajzlera. Takie postępowanie Pana Ochocińskiego zdecydowanie uważam za naganne i nie można go spokojnie tolerować.
I nie chodzi tu o to, jakie prawo reguluje kwestę używania domen. Jest to po prostu nieuczciwe i nie godne postępowanie i to wystarczy, aby krytykować takie pomysły. Każdy, kto ma odrobinę szacunku i honoru nie zrobiłby chyba czegoś podobnego.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 06, 2006 12:19 am 

www.hpiracing.pl nie jest przekierowaniem na sklep X-ray :!: :!:

Natomiast jest przekierowaniem miedzy innymi do sklepu www.rojna.pl gdzie mozna nabyc produkty firmy HPI, a co najwazniejsze produkty ktore figuruja jako dostepne, naprawde sa na magazynie a nie wirtualne :D jak np. w sklepie hpi.pl:

http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=13175

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 06, 2006 4:58 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
....że warto przestrzegać zasad zdrowiej i uczciwej konkurencji....Każdy, kto ma odrobinę szacunku i honoru nie zrobiłby chyba czegoś podobnego.

Pisze pan wiele o zdrowiej i uczciwej konkurencji, szacunku, honorze etyce itd.
ALE
po wpisaniu w wyszukiwarce np. TRAXXAS pojawia sie :

Samochody zdalnie sterowane HPI.PL

standard, modelarskie, modele, modelarstwo, hpi challenge, silnik, 4x4, terenowe, tamyia, serpent, associated, traxxas, ofna, mugen, Orion, hpi bodies, carson, bruder, klein.nikko,

http://www.hpi.pl/

Co maja firmy tamyia, serpent, associated, traxxas, ofna, mugen, Orion, carson, bruder, klein i nikko do HPI ?? przeciez to sa konkurencyjne firmy :!: A tu sam pan piszesz o szacunku i honorze :lol: :lol: :lol: :lol:

Ostatnio edytowano Pt sty 06, 2006 6:49 pm przez ROJNA, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona