Chyba znowu się wtrącę

.
Nadal jestem ZA, bo:
Po pierwsze - nie widzę związku między wiekiem, a dyskryminacją. Jeśli (tak jak pisze większość) stanowimy wielką modelarską rodzinę, w której staramy się sobie nawzajem pomagać, to skąd obawa, że ktoś komuś będzie chciał przywalić z powodu wieku?
Po drugie - sam mam ponad 40 wiosen i do głowy by mi nie przyszło, żeby po przeczytaniu jakiegoś posta zastanawiać się nad wiekiem piszącego i tylko z tego powodu uznawać go za godny uwagi bądź nie. Ważna jest treść, a nie podpis

.
Po trzecie - jeśli ktoś komuś będzie chciał dokopać, to zawsze znajdzie pretekst i ukrywanie, bądź podawanie wieku w takich przypadkach nieczego nie załatwi. Należy tylko wyłapywać takie przypadki "bezinteresownej agresji" i eliminować jej autorów

.
Po czwarte - faktem jest, że (jak pisał Bonawentura), występuje problem prawny z niepełnoletnimi oferentami, jednak myślę, że jeśli traktuje się dział SPRZEDAM wyłącznie jako "tablicę głoszeń", to nikt nie "podpada pod paragraf"

. A wątpliwości, że ktoś niepełnoletni może być niesolidny są tak samo słuszne jak to że pełnoletni zawsze jest kryształowo czysty

. I tak wszystko wychodzi "w praniu".
Podsumowując - uważam pomysł z podawaniem wieku za jak najbardziej potrzebny.
Pozdrawiam
Jacek