Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 12:55 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 6:57 pm 

Dobrze .

Wypowiedź Pana Matukina z góry przez nas przewidziana .
Jednakże zapraszamy do rozmów ,dla samego LOK-u to same plusy .
Co do statusu to jak już pisałem wcześniej...
A słowo modelarstwo występuje w statusie PKMS .

My jestęśmy tylko pośrednikiem ...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 7:37 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Dariusz

1. Dobrze, że nie ukrywasz, o co tak naprawdę walczycie, cel to sprzedaż.
2. Piszesz, że nie interesuje Was organizowanie zawodów w dziurach, jestem wstanie to zrozumieć, bo jak sprzedać cokolwiek jak na taka imprezę przyjdzie kilkudziesięciu widzów. Aby zarobić trzeba zorganizować imprezy w centrum Warszawy. Mam nadzieję, że skoro mówisz o ogromnych pieniądzach to będzie stać Was na porządne tory, a zawody pod pałacem zorganizowane na kostce nastawione tylko i wyłącznie na sprzedaż przejdą do Historii. Jestem pewny, że nie zorganizujecie imprezy tam gdzie Wam się nie będzie opłacało i modelami terenowymi będziemy się ścigać po asfalcie.
3. Jeśli chodzi o tory to musze cię zmartwić, większość torów znajduje się poza miastem i większość zawodów organizowanych jest w okolicy miast a nie na rynku, oczywiście mówię tutaj o poważnych zawodach ME MŚ.
4. Cieszę się, że mam tytuł MP jeszcze z przed tego cyrku. Doprowadzi to wszystko do sytuacji, jaka jest w boksie, tam nikt nie wie, kto jest Mistrzem

pozwole sobie wtracic--
kolega ma racje bedzie jak w boksie kilka federacji i kazda z nich daje pas a liczy sie ta co robi wieksze show i dzieki temu ma wieksza kase na organizacje i to wlasnie tam wedruja najlepsi bo nie ukrywajmy ale zyjemy na swiecie ktorym zadzi kasa pomimo wszystkich naszych zasad.
ruznica jest tylko taka ze te organizacje maja wspulne jedne i te same przepisy sportowe czy tez techniczne dzieki temu to ma rece i nogi:P

i jeszcze jedno

Marcin Bassara napisał(a):
A mi się pomysł podoba 8) .Jak dobrze pokombinuje człowiek i jest dobry to może mieć w jednym roku trzy albo nawet cztery tytuły Mistrza Polski :D Dobre. Darek chce coś zrobić dla modelarstwa a jak da się coś na tym zarobić to super. Jedno mnie jedynie niepokoi czy w naszym kraju jest na tyle modelarzy (dobrych modelarzy) by na tych wszystkich zawodach stworzyć odpowiednią atmosferę na dobrym poziomie. Nie jest dobre rozrobienie modelarzy po różnych imprezach ale zebranie ich na 6 - 8 imprezach godnych europy. Ale może ten rok będzie przełomowy.
Życzę powodzenia i miejmy nadzieje że zobaczymy się u nas na nowo budowanym torze w Rzeszowie (centrum miasta no może prawie).

kolego a skad ty chcesz wziasc tych dobrych modelarzy??(niemowie ze ich niema) pomysl ze ci twoim zdaniem niedobrzy nie umiejacy sie zachowac i stwozyc ci odpowiedniej atmosfery zawodnicy byc moze beda 100 razy lepsi od tych dobrych teraz tylko trzeba dac im szanse , mozliwosci i wspomuc finasowo ich rozwuj a niema nic lepszego by zjawila sie kasa na wsparcie jak tego typu dzialania

popieraw dzialania ESSE i zycze im by wszystko wypalilo dzieki takim dzialaniom i wsparciu sposorow jest szansa rozwoju polskiego modelarstwa

p.s. a z ciekawosci czy ten wspanialy LOK cos,kogos wspiera finansowo?? jezeli powtarzam jezeli sie nie myle to taka instytucja ma dofinansowanie z budzetu panstwa Polskiego--- hmmm a moze wspieraja swoje stolki tak jak reszta dzialaczy naszych polskich wszystkich organizacji panstwowych:P

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 9:37 pm 

Dariusz Dobrzyński napisał(a):
Zmiana zasad organizowania zawodów.
Bo dyskusji na forum wspólnie dystrybutorzy zmieniają zasady .

1. Nie będzie w Polsce dwóch cykli MP bo nie ma sensu walczyć . I dlatego wspólnie postanowiliśmy zrobić zmiany .Z Zimowych Mistrzostw Polski ESSE 2006/2007 zmieniamy nazwę na WINTER CUP ESSE 2006/2007 ( dodam że będzie tez kontynuowany cykl letni) Po patronem Sportowym : PKMS

Widzę ze narśecie ktoś z Was poszedł po rozum do głowy

Ale jednak aby pomóc w samym Mistrzostwom Polski wspólnie zadecydowaliśmy małe zmiany. Mianowicie ,żeby pozostał Patron sportowy: LOK na starych zasadach sportowych (tylko małe zmiany techniczne by się przydały).
Ale żeby nad oprawa medialną i logistyczną pierwszeństwo miało ESSE ( dystrybutorzy) i dzięki temu przedsięwzięciu będzie sportowo i medialnie.
W skrócie mówiąc ubrać w ładne ubranko MP.

Ale tutaj już staraciłem nadzieje na jakiekolwiek rozsądne rozwiązanie.
Stary przeczytaj sobie status swojego stowarzyszenia, może nie pamiętasz to Tobie przypomnę jakie są wasze cele:

Celem dzialania Stowarzyszenia jest:
1. upowszechnianie kultury fizycznej i sportu,
2. promowanie sportów ekstremalnych,
3. propagowanie sportów ekstremalnych jako zdrowego trybu zycia,
4. dzialania na rzecz utrzymania i promowania parku rozrywki w Piasecznie,
5. działania na rzecz powstawania obiektów sportowych w Piasecznie.

To jest jakaś kpina w biały dzień, prywata to mało powiedziane Proponuje ubrać w ładne ubranko Stowarzyszenie ESSE a nie modelarstwo w Polsce, bo widzę ze profesjonalizm aż kipi.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 10:52 pm 

Michale widzę ,że ty też dostałeś klapek na oczy i widzisz w tym wszystkim tylko ESSE a nie widzisz PKMS i innych ale może się tylko mylisz...
ESSE w tym modelarskim świecie to tylko silnik do rozruszania tego zamkniętego środowiska ale widzę ,że tylko są ataki i nie chcecie sobie pomóc

My jesteśmy już po wspólnych rozmowach oczywiście oprócz LOK-u ...

i bardzo dziękujemy za wszystkie uwagi .

Przy okazji zapraszamy na I eliminację ponieważ ,będzie kręcony pilot(program ) dla Discovery Channel (na razie tylko tyle nam pozwolono powiedzieć)

ESSE

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 11:03 pm 

czytajac to wszystko mysle sobie tak (chociaz mam nadzieje ze sie myle)

bedzie wszystko SUUPER w mediach-czy mowiac media macie na mysli reklame w Discovery channel? bo jesli tak, to rzeczywiscie suuper reklama

Wasza mysla przewodnia jest "pomoc nam". szlyszalem wiele takich obietnic i za kazda z nich skrywala sie "pomoc sobie" czyli zarobek...

tak jak mowilem, mam nadzieje ze sie myle...

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 11:17 pm 

powiem jedno co to za super wypas zawody ktore odbywaja sie tylko w Piasecznie !

ESSE ! mozecie sobie robic takie zawody sami dla siebie ! jak nie macie toru takiego ktorym byscie zachecili czolowych zawodnikow polskich to czym ? nagordami ktore jak sie wygra to moze pokryja koszt podrozy ? < zrobcie tor ktorym bedziecie zachecac czolowych zawodnikow POLSKI do odwiedzania Piaseczna dorownajcie Szprotawie albo Murowanej Goślinie to bedziecie mieli sie czym chwalic narazie to tylko wymagacie od LOK wspolpracy ale nie widze zebyscie dali cos od siebie!!! a jak macie organizowac takie zawody jak Challeng w Piasecznie bo rc-monster bylo jednym z organizatoro to ja dziekuje za takie zawody...

MUGEN RZEŹNIK TEAM
Teraz
Agama TEAM POLAND

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 11:34 pm 

Jak chcecie organizować zawody zróbcie swój cykl zawodów i nie ładujcie się z buciorami na miejsce Loku !!

Burzycie porządek i spokój modelarstwa polskiego...
co z tego że będzie to rozreklamowane i tak tylko WY będziecie mieć z tego korzyści.
Co z tego, że chcecie robić i Ulepszać Tory jeżeli będą to tory w piasecznie.

Narazie tyle

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 05, 2006 11:46 pm 

o matkooooooooooooo

Z tego co wiem to nasz nowy tor który jest juz na stałe zbudowany (co prawda od 3 tyg. fotki ukażą się w piątek na nowym portalu internetowym )
Z tego co słyszałem od zawodników jest jednym z najlepszych torów w polsce off-road na pewno najszybszy .:
- bardzo duży podest
- na stałe stoły serwisowe
- WC
- co prawda na razie namiot o rozmiarze 6x6m od marca Chatka
- bardzo duży parking
- tor ogrodzony i zabezpieczony
- lokalizacja toru super.
- długość toru 250 m
- nawierzchnia gliniasto-piasczysta

Chcielibyśmy tylko dodać ,że całe letni cykl CUP będzie odbywał się na torach całego kraju.

Super wypas zawodów cytuje jakiegoś "Jakubka" odbyły się w Warszawie pod Pałacem Kultury i Nauki organizowane przez RcMonster (ESSE)

A jak dla ciebie jest za mało:
- 400 miesc na trybunach Alu.
- dwa telebimy o przekątnej ponad 200 cali
- 20 ochroniarzy ,
- zero wpisowego
- nagrody o wartość około 10 000 zł.
- tor jak na miare centrum polski to max wypas ( co prawa kostka) ale trudno z innym terenem w centrum warszawy

to przepraszamy ...

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 12:36 am 

Super wypas zawodów cytuje jakiegoś "Jakubka" odbyły się w Warszawie pod Pałacem Kultury i Nauki organizowane przez RcMonster (ESSE)

- 20 ochroniarzy ,
- zero wpisowego
- tor jak na miare centrum polski to max wypas ( co prawa kostka) ale trudno z innym terenem w centrum warszawy

to przepraszamy ...

:idea: SUPER WYPAS ZAWODY OFF-ROAD NA BRUKU !!!!! :idea:
to chyba tylko w mogliscie wymyslec :)
albo wiem :idea: niech kazde zawody w 2007 odbywaja sie na bruku !!! bedzie mega wypas !!! OFF-ROAD po calosci :twisted:

a moje imie JAKIS TAM DARKU powinienes tak odmieniac :arrow: Jakuba

i zacznijcie sie podpisywac kto pisze te posty czy prezes (ESSSSSSSE) czy wlasciciel konta bo nie wiem kogo przestac lubic :)

MUGEN RZEŹNIK TEAM
Teraz
Agama TEAM POLAND

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 1:03 am 

Drogi Jakubie nie chcemy się atakować i krytykować
Tylko się bronimy przed nie prawdziwymi słowami skierowanymi w naszym kierunku
A co do przestania lubienia kogo „kolwiek” to nie w naszym kierunku …
My próbujemy wam tylko pomóc w organizowaniu zawodów na terenie całego kraju w godnych warunkach

ESSE

SUPER WYPAS ZAWODY OFF-ROAD NA BRUKU (na kostce się pisze) :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 1:41 am 

Drogi Jakubie nie chcemy się atakować i krytykować
Tylko się bronimy przed nie prawdziwymi słowami skierowanymi w naszym kierunku
A co do przestania lubienia kogo „kolwiek” to nie w naszym kierunku …
My próbujemy wam tylko pomóc w organizowaniu zawodów na terenie całego kraju w godnych warunkach

ESSE

SUPER WYPAS ZAWODY OFF-ROAD NA BRUKU (na kostce się pisze) :)

Mówicie jak Ojciec Dyrektor :?

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 1:56 am 

o matkooooooooooooo

Z tego co wiem to nasz nowy tor który jest juz na stałe zbudowany (co prawda od 3 tyg. fotki ukażą się w piątek na nowym portalu internetowym )
Z tego co słyszałem od zawodników jest jednym z najlepszych torów w polsce off-road na pewno najszybszy .:
- bardzo duży podest
- na stałe stoły serwisowe
- WC
- co prawda na razie namiot o rozmiarze 6x6m od marca Chatka
- bardzo duży parking
- tor ogrodzony i zabezpieczony
- lokalizacja toru super.
- długość toru 250 m
- nawierzchnia gliniasto-piasczysta

Chcielibyśmy tylko dodać ,że całe letni cykl CUP będzie odbywał się na torach całego kraju.

- 20 ochroniarzy ,
- zero wpisowego

to przepraszamy ...

I po co to wszystko skoro skłóciliście 3/4 Modelarzy :!:
Feee :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 2:47 am 

Trochę smutnej prawdy o ESSE
W dniu 04-12-2006 dostałem radosny e-mail z ESSE:
List był kierowany do wiadomości adresatów:
team@defena.pl;
shop@rcworld.pl;
dks@rcmodelsport.pl;
sklep@zabawki-modele.pl;
hpi@hpi.pl;
fg-polska@fg-polska.pl

„przesyłam wam do rozesłania po waszych klientach inormatora i w miare możliowści namówcie swoich zawodników do brania udziału w tych zawodach przynajmniej w tych pierwszych eliminacjach ,śniegu nie ma i nie bedzie wiec bedzie sucho(chyba ,że deszcz spadnie) chodi mi o to ,że pokazać hpi i lokowi ,że faktycznie możemy bez ich żyć i możemy się bez nich też dobrze zorganzować
w zaloczniku jest jeszcze plakat do zakaceptowania przez was( prosze tylko żebyścei nie brali pod uwage rozmiaru waszych log ponieważ jeszcze się do końca nie zgraliśmy i mamy rozrzud jeżeli chodzi o romiary ale ma nadziej że nastetepne bedą już dużo lepsze) na poczatku przyszłego tygodnia podam wam rozmiary i kształty banerów do zamieszczania ich na naszych stronach żeby wszyscy mieli takie same rozmiary.0
jeżeli ktoś może stworzyc ładniejszy plakat to prosze ale do środy i mam nadzieje że jacek z proximy wydrukuje nam ie dużo taniej.”

Europejskie Stowarzyszenie Sportów Ekstremalnych
RcMonster
ul. Sienkiewicza 13
Piaseczno / k.Warszawy
Tel.Fax./ 022 716 73 68
506182732

Jeżli dostniesz tego meial to
bardzo prosimy o szybką odpowiedź.

ESSE
Artur Ksiązek „

Publikuję ten list na forum zgodnie z prośba autora zawartą w treści.
Poza tym wyjaśnia on bardzo dokładnie cele i zadania, jakie założyło sobie stowarzyszenie ESSE i podpisujący się pod nim autor Artur Książek.
List otrzymałem z adresu e-mil - teleserwis@2com.pl
Treść postu pozostawiam do Waszej oceny.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 3:06 am 

treść jest bardzo czytelna...
I specjalnie została wysłana do hpi@hpi.pl żeby udowodnić ,że tonący zawsze się brzytwy chwyta …

ESSE

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 06, 2006 3:11 am 

Skłóciliśmy to bardzo złe słowo …
My otworzyliśmy tylko wam oczy … żeby było dla was wszystkich lepiej (jedynie tego nie potrafi zrozumieć sam LOK)
:(

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona