Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 14, 2026 12:46 am

Autor
 Tytuł: naiwne pytania
PostNapisane: Cz sie 18, 2005 2:51 pm 

pozwolcie ze sie wlacze w te dyskusje ze swoimi pytaniami. tez chcialbym sie pobawic wasze szlachetne hobby. przeszukalem caly internet i dalej jestem glupi. wiem ze chcialbym spalinowke torowa ale w opcji lekkiego terenu, ale juz czy 1;8 czy1;10 nie wiem . chodzi oto ktora skala jest w polsce popularniejsza. i dla zabawy i do ewentualnego sportu. druga sprawa to nadwozie jako laik byc moze za bardzo sie kieruje wygladem . z ofert w internecie a szczegolnie w polsce widze ze modele rajdowe to glownie subaru, focusy i inne wspolczesne samochody. mnie sie marzy audi quattro sport, lancia stratos, fiat 131, lub 124 abarth. czy takie modele mozna gdzies kupic?
pozdr. jakub

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 18, 2005 3:04 pm 

Z tym jest różnie Audi Quatro gotową masz tutaj
http://www.zabawki-modele.pl/catalog/pr ... 36cd7313ab

Powinieneś poszukać.

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 18, 2005 4:13 pm 

no tak ale to jest samo nadwozie. czy one zawsze pasuja na dany rozstaw podwozie czy trzeba jezdzic do sklepu z podwoziem i przymierzac?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 18, 2005 4:20 pm 

mierzysz swoje podwozie i masz ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 18, 2005 4:35 pm 

moze wybrzydzam ale jako pocztkujacy chcilbym uniknac eksperymentowania. szukam modelu gotowego . myslalem o kyosho pure ten. czy to zabawka czy juz model?

PostNapisane: Cz sie 18, 2005 5:28 pm 

Tolya napisał(a):
wiem ze chcialbym spalinowke torowa ale w opcji lekkiego terenu, ale juz czy 1;8 czy1;10 nie wiem . chodzi oto ktora skala jest w polsce popularniejsza. i dla zabawy i do ewentualnego sportu. druga sprawa to nadwozie jako laik byc moze za bardzo sie kieruje wygladem . z ofert w internecie a szczegolnie w polsce widze ze modele rajdowe to glownie subaru, focusy i inne wspolczesne samochody. mnie sie marzy audi quattro sport, lancia stratos, fiat 131, lub 124 abarth. czy takie modele mozna gdzies kupic?
pozdr. jakub

niestety, jesli chcesz model do sportu to musz podjac decyzje czy chcesz torowke czy terenowke - wystepuje to bowiem mocna specjalizacja i modelem torowym nie wiedziesz w teren, a terenowym - nie masz szans na torze...

jesli chcesz kupic model terenowy to musi to byc albo Truck, albo MT albo Buggy, osobiscie nie radzilbym Ci kupowac modelu rally - problem polega na wielkosci samochodu - o ile samochody rally 1:1 moga jezdzic po lekko "terenowej" nawierzchni, o tyle modele, z racji skali, moga co najwyzej pojezdzic po zapiaszczonym asfalcie, ew. po ziemnym korcie tenisowym (ze wzgl. na maly przeswit i duze nawisy z tylu, przodu i po bokach). Sa one tak samo wymagajace jesli chodzi o nawierzchnie, po ktorej jezdzisz jak torowki. Jedynymi modelami jakimi mozesz jezdzic prawie wszedzie - w tym przede wszystkim po torach terenowych, sa T, MT i B. MT i B mozesz brac udzial w zawodach - spalinowym rally - nie...

co do nadwozi - masz troche racji - w miare jak zajmujesz sie tym hobby dluzej i dluzej nadwozia przestaja miec tak duze znaczenie - staja sie czyms niewiele wiecej niz skorupami chroniacymi wnetrze modelu oraz sluzacymi do odrozniania modeli na torze, a duuuuuzo wazniejsze staje sie dla Ciebie podwozie i jego mozliwosci. moze z tych wzgledow, a moze ze wzgl. na komercje nie jest produkowany zbyt szeroki wachlarz nadwozi - z wymienionych przez Ciebie widzialem gdzies nadwozie Lancii Stratos (albo HPI albo Kyosho)

Kyosho Pure Ten to zdecydowanie model, nie zabawka. Jesli lubisz sedany to kup torowke, ale jesli ma to byc koniecznie Kyosho to kup albo V-One, albo FW-05 - modele zawodnicze. V-One jest napedzane paskiem, a FW-05 - walkiem (nie pytaj tylko ktory rodzaj napedu jest lepszy :wink: :lol: )

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 18, 2005 5:36 pm 

no i w koncu ktos mi wyjanil ze nie ma czegos takiego jak rally. albo tor albo teren. wybieram wersje torowa. a jak sie maja do kyosho pure ten modele tamija tt-01