Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 3:12 pm

Autor
PostNapisane: Wt mar 22, 2005 7:23 pm 

Więc od początku!
W niedzielę 20 marca wybrałem się do Wawy pod „most siekierkowski”, żeby pośmigać Moim REVO wszystko było oki przez jakąś godz. do momentu kiedy straciłem napęd na tył!
Ale jak unosiłem model w górę to kręciły się wszystkie koła, natomiast przy jeździe po ziemi tylko przód i było słychać delikatne strzelanie (pstrykanie).
Wróciłem do domciu, kluczyk, śrubokręcik w ręke i do dzieła REVO na części pierwsze.
Wywnioskowałem, że to mechanizm różnicowy przepuszcza (gdyż jak trzymałem wszystkie koła nieruchomo – znaczy 3 koła ”dwa przednie i jedno tylne ”i kręciłem tym ostatnim to było słychać pstrykanie w różnicówce i przepuszczała) więc zarzuciłem net –forum i szukam znalazłem coś o gumkach (żeby je gdzieś podłożyć itp.)
Rozkręciłem mechanizm – wszystkie zęby całe ale jakoś tak luźno zębatki chodziły ( i zęby były lekko wytarte) więc podłożyłem gumki pod dwie skrajne zębatki, większe od oryginalnych i skręciłem następnie z przodem to samo bo zaczynał mieć podobne objawy.
Po kilku godz. Złożyłem wszystko razem i idę śmmigać.
HURAA wszystko OKI L ale nie na długo po godzince jazdy (ostrej J) znowu to samo L buuuuuu więc od nowa rozbieranie i jeszcze większe gumy, takie, że aż osiek nie mogłem założyć tak mi ścisnęły zębatki, ale po dwóch godz. udało się.
Na drugi dzień czyli dziś na dworek i jazda godz i nic następna i oki pare minut i du...a znów tył zaczoł delikatnie przepuszczać tzn, mam napęd na cztery koła ale jak pod górkę wjeżdżam albo gwałtownie gaz do deski to tył popuszcza i słychać pstrykanie!!!
Już nie wiem co zrobić poradźcie? Czy jakieś wzmacniane kupić (gdzie?)?? czy można to naprawić? Tym bardziej, że myślę nad wymianą silnika na większy a tu przy oryginalnym, mech. róż. zajeździłem!! A w sumie aż tak bardzo ostro nie było troszkę górek i poślizgi na piaseczku!!!

Ale się rozpisałem :D
Pozdro
PATMA

GG: 3839307

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 22, 2005 9:31 pm 

Powkładać musisz te podkładki teflonowe
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXDEA6&P=7
zamiast swoich samoróbek. Chyba że gdzieś takie same dorwiesz w polsce. Ja miałem ten sam problem, który oczywiście znikł po włożeniu tych podkładek. Te same problemy są opisywane no forum Traxxasa ale tam ludzie se wolą kupywać całe dyfry niż troche pogrzebać w modelu........

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 23, 2005 12:21 am 

mam takie podkladki ,jak cos to zapraszam na priv