Witam.
Jesli chodzi o RCworld, to warto orientować sie telefonicznie, czy mają konkretne części. Bardzo często w magazynie są części, których nie ma na stronie (zupełnie odwrotnie niż w innych sklepach

)
Części Kyosho możemy dostać w rcmodelsport. Są dość drodzy i dlatego jeżeli chodzi o tą markę, proponował bym uderzyc na niemiecki ebay. Są to bardzo popularne modele w niemczech, więc części jest b.dużo i to w bardzo dobrych cenach.
To samo tyczy się Ansmanna, ebay, ebay i jeszcze raz ebay.
Traxxas, myślę, że tu nie powinno być problemu jesli chodzi o polskie podworko.
Ja natomiast jest za dość uniwersalnymi modelami, jesli chodzi o rozwiązania konstrukcyjne. Wtedy możemy sie ratować drobnymi częściami z innych firm np pivotballe, kielichy, zębatki atakujące w dyfrach, satelity, półosie, amortyzatory itp.
Dobrym rozwiązaniem jest też uderzyć w firmę taką jak Caster Racing. Wiemy, że mają przedstawicielstwo w Polsce, więc zapas części do sprzedawanych modeli powinni mieć, przynajmniej tak mi się wydaje. Gorzej jeśli tak sklep robi np, tylko duże zamówienie raz w roku, wtedy pod koniec sezonu możemy mieć problem z częściami, które już "wyszły", a nikt nam ich nie sprowadzi na zamówienie.
Jesli chodzi o Schumachera, to rozmawiałem w zeszłym tygodniu ze sprzedawcą (właśnie o Havoc'u)w rcworld i zapewniał mnie, że mają spory zapas części.
Pozdrawiam.