Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 5:29 am

Autor
PostNapisane: Cz lis 25, 2010 10:56 pm 

Witam , jestem nowy w dziedzinie RC ;]

Ostatnio zafascynował mnie drift modelami i szukając na allegro ukazał mi się Flying Fish z pakietem drift pewnie wiecie o którego chodzi.

Jak myślicie ? , dobyr na początek by był ? cenowo nie jest za dużo bo chce coś do 500+ aku i ładowarka

i co by najlepiej na początku wymienić ? tak zeby po jednej stłuczce połowa części się nie rozwaliło.

I co z pilotem ? jest w nim regulacja jakaś ?

Chyba , że polecacie coś innego na początek ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So gru 18, 2010 11:16 pm 

Ja bym polecał Sworda lecz jeżeli już bardzo chcesz wymieniać części to w prawdzie są lecz żadko dostępne lecz dla początkujących jest w sam raz ja także zaczynam od sworda i jest wyrąbiście

PostNapisane: So gru 18, 2010 11:44 pm 

Nie ma to jak profesjonalna odpowiedz. Sword jest idealny do driftu. Może jest to dobry model (nie maiłem styczności, ale raczej nie do driftu :) A teraz na serio. :)
Kilka osób zaczynało już przygodę od tego modelu i było ok (teraz o FF). :) Model jest ogólnie sprawdzoną konstrukcją i jeśli będziesz jeździł na seryjnym silniku raczej nic nie powinno się psuć/łamać. W razie jakisgoś wypadku możesz myśleć o wymianie części na bardziej trwałą. Jeśli chcesz coś do modelu dokupić to przede wszystkim pakiet i ładowarka. Pakiet, może to być NiMh z Nosrama, bądz Lipo z turnigy (5.0 20c). Do pakietu lipo polecam jeszcze dodaktowe chłodzenie i konieczny jest miernik napięcia. Ładowarka- Turnigy Accucel 6. Polecam bardziej inwestowanie w elektronikę, którą będziesz mógł przełorzyć do lepszego podwozia niż w samego FF.
Pozdrawiam
P.S
Kupując pierwszy model większość osób decyduje się właśnie na modele tego typu. Nie jest to na pewno zły wybór, ale gdyby każdy z nas podliczył kasę wpakowaną w pierwszy model można by było kupić... 2 razy lepszy model. Decyzja należy do Ciebie. Ja jednak polecam rozejrzenie się za jakimś dobrym używanym podwoziem i kompletowanie elektroniki.