Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 05, 2026 9:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 5:17 pm 

czesc chciałem napisać pare literek o sławnym modelu smartecha.

Chciałem sie wypowiedziec o tym modelu za 400 i 450 zł .
A więc tak :
Nie wiem czy warto wydawać mniej, bo miałem juz z nim stycznosc i powiem, że to jest chała. Bycmoze to były felerne egzemplarze :
najpierw miałem problem z brakiem napędu na jedno z czterech kół :?
następnie zbieznosc tych kółek była taka jak nogi u koślawej blądynki
a moim zdaniem zajpoważniejszą usterką były popekane zwrotnice oraz taki plastik na serwie
W związku z tym sprawdziłem inne modele które były i o dziwio w każdym była popękana przynajmniej jedna zwortnica :!:
A jeszcze żeby było śmieszniej okazało się że zwrotnica od Tamiyi NIE PASUJE do tego modelu .
Po takich przygodach coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem modelu, bo z tego co widze te wszystkie tańsze modele są składane w CHINACh i przecież wiadomo jak taki skośnooki chinol wróci z pola ryżowego to łapska mu się trzęsą i nie wie jak złożyc model :?
Juz sam nie wiem czy sie smiac czy płakać
Jedynym plusem moze byc bateria która fabrycznie jest 1800 mAh, a po formatowaniu stała się 2100mAh
I wszystkim bardzo polecam obejrzec owy model przed zakupem aby później nie męczyc się listownie albo przez gg, bo naprawdę nie warto.
Myślę, że mój post w jakiś sposób pomoże innym.

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 7:44 pm 

Jestem zły :evil: a zarówno szczęśliwy że ktoś napisał coś o tym smartechu :lol: przynajmiej niebęde robił sobie nadziei
wielkie dzięki :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 9:34 pm 

Jakieś dowody drogi Gordonie? Skąd niby wysuwasz takie wnioski? Miałeś okazje jeździć "oskarżonym" ? Jeśli tak to podaj namiary forumowiczom aby wszyscy mogli przejść próbną jazde tym chińskim bublem...

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 9:53 pm 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
słuchaj wojtek89 jakoś nie nażeka :| zobaczymy może ja sobie kupie ten model to napisze opinie WŁĄSNĄ:!:

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 9:58 pm 

Marker napisał(a):
Jakieś dowody drogi Gordonie? Skąd niby wysuwasz takie wnioski? Miałeś okazje jeździć "oskarżonym" ? Jeśli tak to podaj namiary forumowiczom aby wszyscy mogli przejść próbną jazde tym chińskim bublem...

Drogi CIENKOPISIE mam dowody i je znasz wiec nie zadawaj pytań, przecież nie zrobiłem zdjęć żeby to udowodnic, musicie wierzyc mi na słowo .

Do seq : z checią przeczytam twoją opinię

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 10:20 pm 

A przepraszam, czego Panowie się spodziewaja za 500 zł?! X-raya ?
Jest to kolejny dowód na to że modele kupuje sie firmowe, i płaci sie tylko raz. Znam parę osób które jako pierwszy model kupili sobie Xraya i cierpliwie zbierali kase na resztę akcesoriów. Wcale nieprawdą jest że pierwszy model trzeba rozwalić i powinien być najgorszy.

SeQ- zdecyduj się, wszędzie się udzielasz , wszystko chcesz kupować ale to trochę na czymś innym polega i odradzam Tobie i innym kupowanie modeli poniżej zdrowego rozsądku- chyba że to lubicie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 21, 2004 10:52 pm 

Osobiscie miałem okazję jezdzić modelem smartecha (z elektronicznym reglem) i choć faktycznie model nie jest najwyższej jakości to przynajmniej ten sprawuje sie bez zarzutu, a doświadczył juz naprawde sporo (od jazdy po sniegu i błocie, po skoki na kostce brukowej).
Jak dotąd nic jeszcze nie pękło a w modelu dostrzegam pare poprawek w stosunku do oryginalnej TL (choćby przedni zderzak).
Do wad modelu zaliczam dosyć głośną prace elementów napędowych (może ingerencja smaru by pomogła-jeszcze nie wiem), w aparaturze pojwiło sie skrzypienie zarzegnane nasmarowaniem. Kolejna wada to trochę luzów (ale nie że zaraz nie wiadomo ile, koła są dosyć ścisłe) które bez problemów można usunąć za pomocą małych podkładek lub gumowych oringów.
Zalety to napewno rozsądna cena 459zł (nawet przy tym wykonaniu), zamontowanych 16 łożysk (tylko na kołach sa panewki), gwarancja pół roku i zapewniony dostęp do części (sklep w którym był kupiony Hipermarket na górczewskiej w Wawie oferuje części od ręki) i coś tam z tych zalet by pewnie coś znalazł.

Ostatnio edytowano Cz gru 23, 2004 10:59 am przez Jaccuss, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 8:52 am 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
Artur D. napisał(a):
SeQ- zdecyduj się, wszędzie się udzielasz , wszystko chcesz kupować ale to trochę na czymś innym polega i odradzam Tobie i innym kupowanie modeli poniżej zdrowego rozsądku- chyba że to lubicie.

Arturze mam asso tc3 team kit i nie zamienie go bo wiem że jest wytrzymały. Mój kolega chce kupić ten model i ja bym go przetestował i napisał moją opinie. Co do tego masz racje że model za 500zł może być kiepski. Mi sie wydaje że gordon sie spodziewał jakiegoś super modelu. Może sam połamał te zwrotnice? A moze jusz faktycznie były ułamane na samym początku. O ile pamiętam pan ROJNA zachęcał Jacka Żurka (z tego co jacek mówił) żeby kupił sobie jakiegoś smartecha. No ale jacek sądzi tak jak Artur i chyba dobrze ;). Ale musicie przyznać dla początkujących jest to idealny start.
Jaccuss napisał(a):
Zalety to napewno rozsądna cena 459zł (nawet przy tym wykonaniu), zamontowanych 16 łożysk (tylko na kołach sa panewki), gwarancja pół roku i zapewniony dostęp do części (sklep w którym był kupiony Hipermarket na górczewskiej w Wawie oferuje części od ręki) i coś tam z tych zalet by pewnie coś znalazł.

W warszawie? W TESCO? :o

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 11:29 am 

GORDON - kup zwrotnice do TL-01 a nie do TT czy TB, to ze jest napisane PASUJA CZESCI OD TAMIYA nie oznacza ze KAZDA zwrotnica firmy TAMIYA bedzie pasowac, SMARTECH jest na podwoziu TL-01 wiec tylko czesci TAMIYA do podwozia TL01 beda pasowac :lol: co do pochylenia tylnych kół to ma taki sam stopien jak TAMIYA TL01, ale jezeli to przeskadza, mozna zawsze zamontowac to: http://www.rojna.pl/?d=produkt&id=308 i po problemie :lol:
ARTUR - myslisz ze X-RAY jest modelem lepszym do jazdy przed domem, na boisku, moze nawet w piaskownicy od SMARTECHA ??? 99% modeli ktore sprzedałem nigdy nie zobaczysz na zawodach, sluza do zabawy, a przy normanym uzytkowaniu X-raya przed domem na nie przygotowanej nawieszchni ile wytrzyma ???? gora pół godziny, pierwszy kamyczek który wpadnie zniszczy paski i zebatki. A tak pozatym ARTUR, X-RAY nie jest NAJLEPSZYM modelem, lepsze są np. ASSO TC3 i TC4, HPI PRO 4 czy nowe YOKOMO.
TERAZ FAKTY model SMARTECH TL-01 jest produkowany przez HAIBOXING w chinach ( w tych rejonach sa produkowane modele HPI, TRAXXAS, CEN, THUNDER TIGER, DURATRAX, TAMIYA, KYOSHO, OFNA, TRINITY, XTM itd. ) czy produkuje je ten sam chinczyk co zbiera ryz ??
Te modele sa produkowane na formach TAMIYA, karoseria nie jest z lexanu wiec po kilku szczalach sie rozlatuje, ładowarka jest do bani bo ładuje az 5 godzin, akumulator jest 1800 ale tak naprawde ma okolo 2000mah, regulator elektroniczny wytrzyma jakies 19zwoi silnik, reszta czyli powozie z kolami jest na formach TAMIYA TL01 wiec czego sie spodziwac ???? jezel ktos szuka modelu zawodniczego to nie powinien kupowac ani SMARTECHA ani TAMIYA. Jezeli ktos chce model do ogolnej zabawy i nie chce wydac za duzo kasy to polecam SMARTECHA TL01, mamy 2 w firme do testów ( ZABAWY ) , oba przejachaly ponad 5 godzin i poza karoseria nie mielsmy powaznych usterek, ale zawsze mozna do nas przyjechac i wyprobowac taki model :lol: Nie pisze ze jest NIE ZNISZCZALNY ???? posiada wszystkie wady ktore ma TAMIYA TL01 , czemu jest taka cena ???? Marketing i reklama kosztuje, TAMIYA jest reklamowana wszedzie a SMARTECH czy HAIBOXING nie maja nawet strony internetowej.
Po zakupie takiego modelu nalezy wymienic KAOROSERIE i ŁADOWARKE, reszta jest na poziomie TAMIYA, czy NIKT nie zlamal zwrotnicy w TAMIYA TL-01 ?? czy nikomu w TAMIYA nie pęk wachacz, słupek do mocowania karoseri, czy moze sie zebatka zgoliła ?? NAWET w X-RAY sie łamią czesci ( chyba ARTUR nie zaprzeczysz ?? :lol: )
Czyli jezeli szukaz modelu do zabawy ogolnej i moze chcesz wystartowac w klasie TOP STOCK to SMARTECH TL01 jest wystarczajacym modelem, NATOMIAST jezeli masz zamiar jezdzic 80kmh i wygrac MISTROSTWA SWIATA to czymaj sie daleko od SMARTECHA.

Ostatnio edytowano Śr gru 22, 2004 11:55 am przez ROJNA, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 11:47 am 

Cytuj:
W związku z tym sprawdziłem inne modele które były i o dziwio w każdym była popękana przynajmniej jedna zwortnica
A jeszcze żeby było śmieszniej okazało się że zwrotnica od Tamiyi NIE PASUJE do tego modelu .

GORDON to z ciekawosci ile kupiles tych modeli ze sprawdziles INNE modele :?: :?: U nas na magazynie nie widzialem zeby ktos sprawdzał zwrotnice w modelach SMARTECH :lol:

A czy wogule masz taki model :?: :?: Po piszesz ze sie ZASTANAWIASZ

Cytuj:

Po takich przygodach coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem modelu

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 1:14 pm 

Do pana Rojny: mam serdeczenego kolegę, który prowadzi sklep i miał na stanie kilka modeli, które wspólnie dokładnie obejrzelismy.
Nawiązując o zbieżnosc kół to chodziło mi o oś przednią a nie tylną.
Czyżby wszyscy kupowali kota w worku?? Czy tylko ja jestem taki dociekliwy ?
Apropos tego czy miałem ten model: tak, miałem ich kilka i niezdążyłem nawet dobrze uformować baterii, a okazało sie że zadnym z nich nie mozna sobie nawet troche pojeździć, bo po kilku skrętach w lewo lub w prawo, któreś z kół uniemożliwiało mi jazdę dalej. Wiec to wszystko było g**** warte. Więcej spaliłem benzyny jeżdżąc z tatą do sklepu niż to wszystko było warte. za cenę ok 450 zł nie oczekiwałem cudów na kiju, miałem nadzieje ze troche posłuzy mi ten model do jazdy, a nie do spędzania czasu na tym aby codziennie jeździć samochodem 1:1 z kolejnymi reklamacjami i to tyle.
Zwrotnic nie połamałem, one były już od początku popękane.
To by było na tyle.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 1:33 pm 

PANIE GORDON

Zbierznosc kół przednich w modelach SMARTECH jest regulowana, w modelach TAMIYA była to opcja, natomiast pochylenie kół przednich w modelach TAMIYA i SMARTECH jest nie regulowana, mozna oczywiscie dokupic zestaw http://www.rojna.pl/?d=produkt&id=308 ktory umozliwy pełna regulacje pochylenia kół.

Tu nie ma rozmowy o KOCIE W WORKU, model SMARTECH jest na podwoziu TAMIYA TL01, podwozie jest identyczne przy obu modelach. Jest to sprawdzone podwozie przez wielu modelarzy na calym swiecie, jest to jedno z najlepiej sprzedajacych podwozi firmy TAMIYA.

Co powodowała twoje problemy ze skretem :?: :?: :?: łatwo jest napisac G...... warte, ale prosze napisac jakis konkret. Co powodowało problemy ze zkretem :?: :?: :?:

Skoro jak piszesz jest G.... WARTY to dlaczego kupowales ich az tyle :?: :?: ( napisałes "miałem ich kilka" ) to nie lepiej bylo kupic za te pieniadze model HPI lub ASSO :?: :?: :?:

Pytam bo sprzedalismy takich model ponad 50szt i pierwsze slysze o takich problemach, moze przyslij zdiecie tego podwozia. Moze nie masz modelu SMARTECH produkowanego przez HAIBOXING w wersji TL01, co pisało na pudełku :?: pisało gdzies SMARTECH :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 2:06 pm 

Problemy ze skętem były spowodowane popękanym plastikiem na serwie oraz pęknięta zwrotnica. To było powodem uniemozliwiającym skręt.
to ze napisałem że miałem ich kilka to nie znaczy ze je kupiłem, a miałem możliwośc przetestowania kilku z nich. A zdjęcia nie mogę przesłac gdyż nie mam juz tego modelu(został reklamowany). Chciałbym zapytac jak jest u pana jest z reklamacją lub ew. zwrotem gotówki ?
A co do firmy, to na pudełku widniał napis HAIBOXING

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 2:19 pm 

I te POPĘKANE ZWROTNICE I PLASTKI SERWA byly popekane we wszystkich modelach w sklepie, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Który to sklep w łodzi mial tyle połamanych modeli :?: :?:

Zaczynam watpic czy wogule widziales taki model na zywo :!:

Sprzedalismy ich bardzo duzo, mamy 2 szt dla siebie na magazynie, jezdza praktycznie codziennie, maja dolozony tylko zestaw łozysk, i jakos poza karoseria nic powaznego sie nie dzieje.

Ostatnio edytowano Śr gru 22, 2004 2:22 pm przez ROJNA, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 22, 2004 2:21 pm 

czy dostanę odpowiedź na temat reklamacji ??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona