1.Regulowałem srubke 1 zgodnie z instrukcja do momentu jak po dodaniu gazu silnik gasł, wiec spowrotem ja odkreciłem w lewo o 1/8 obrotu. Natomiast regulowałem tez srubką 1 tez do tego stopanie zeby byc na granicy aby samochod nie ruszał samoczynnie? Czy dobrze robiłem?
Nie do końca dobrze. Śrubką 1 ustawiasz tylko skład mieszanki. Tak jak opisał Piotrek. Aby model nie ruszał samoczynnie z miejsca musisz zmniejszyć obroty jałowe, czyli otwarcie przepustnicy na neutralu, co się reguluję śrubką nr. 2. Wkręcasz śrubkę - większe obroty. Ewentualnie, można też to regulować za pomocą sprzęgła, ale lepiej zacznij od śrubki.
2. A jak juz pisalem wczesniej wkrecając srubke 2 nie zauwazylem zadnych roznic, pewnie musze troche wręcic srube 3 aby osiagnąc lepsze przśpieszenie.
Śrubka 2 nie wpływa za bardzo na przyśpieszenie, jednie na maksymalne domknięcie przepustnicy.
3. Cofnołem/odkreciłem/w lewo tą śrobke pod kątem (chyba dobra?) aby wczesniej sie bieg zmieniał, bo moze to było przyczyną kiepskich osiągów, ale zrefikuje to na podczas jazd, wiec chyba naraznie nie bede nic regulowal na sucho bo nie wiem co przyniesie efekt, lepiej regulowac pojedynczo elementy.
Przy regulacji silnika musisz mieć pewność, że skrzynia działa dobrze.
4. Jeszcze jedno pytanie.....moj Vision przy zbironiku 75ml i paliwie 16% i umiarkowanej jeździe, paliwa starcza mu na 11 min czy to prawidłowo?
Podejrzewam, że jeźdiłeś bardzo spokojnie. Na zawodach w klasie START cieżko jest przejechać całą eliminację (7 min) bez tankowania. W chwili obecnej 100% stawki tankuje 1 raz podczas kwalifikacji. Inne zuzycie paliwa jest podczas treningu, a inne podczas wyścigu. Pamiętaj, że na skład mieszanki, a co za tym idzie, zużycie paliwa, bardzo duży wpływ mają warunki atmosferyczne ! Dlatego mogą się pojawić pewne rozbieżności. Zazwyczaj, jeśli jest ciepło to można dać bardziej ubogą mieszankę i odwrotnie. Tutaj masz prostą tabelkę, co zrobić w zależności odczynników zewnętrznych
http://www.prorevo.pl/regulacja.html