Witam,
Poszukuję odpowiedzi na kilka pytań, pomocy przy wyborze, ewentualnego nakierowania.
1. Rozglądam się za jakimś w miarę optymalnym silnikiem do Nitro MT2, aktualnie mam FE15. Silniczek ten chcę zmienić na inny, ponieważ gaśnie mi po rozgrzaniu na standardowych ustawieniach. Gdy się rozgrzeje, nagle traci obroty i gaśnie. Trzeba czekać aż się ostudzi i wtedy można na nowo próbować odpalić. Z tego co wyczytałem na forum jest to wina gaźnika, który nagrzewa się, a przez to paruje paliwo. Model jest standardowy, doświadczenia w nitro nie mam. Dlatego też zwracam się z prośbą o pomoc do ludzi, którzy mają już swój bagaż wiedzy w tej dziedzinie.
Silnik najlepiej o pojemności między .15, a .18 z tłumikiem na wyposażeniu. Im tańszy tym dla mnie lepiej (chcę na ten cel przeznaczyć max 120$ ~350-400zł ).
2. Jakie servo zamontować na gazie/hamulcu oraz na skręcie w MT2? (aktualne serva nie wyrabiają... myślałem o Tower Pro MG995, jest tanie i mocne)
3. Poszukuję również jakiejś aparaturki, najlepiej FM. Moje oczy skierowały się na Futabę 3PM, ale ostatnio znalazłem prawdopodobnie jej kopię w sklepie RCSquad -
link . Którą aparaturę wybrać? Lepiej dołożyć do 3PM czy może kupić tą?

Mój przedział cenowy to do około 300zł. Dodatkowo szukając informacji na temat aparaturki ze sklepu rcsquad -
link, podawana jest informacja o wymiennych modułach(?) ("Exchangeable Module Box"). Czy to znaczy, że aparatura ma wymienne moduły (np. mogę wstawić po jakimś czasie moduł 2,4Ghz?)
I teraz parę pytań w sprawie zawodów...,
4. Czy modelem Nitro RS4 mogę spokojnie przy silniku T-15 wystartować na zawodach?
5. Czy MT2 kwalifikuje się do jakiejś klasy na zawodach, czy to model "tylko pod dom"?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedzi.
Przeniesione //Mateusz Śledź.//Tomek: "- nazwa tematu powinna odzwierciedlać treść postu." - pierwszy punkt regulaminu został złamany przez post powyżej. Osobiście poprawiam nazwę tematu, a tobie "wlepiam" naganę ustną. Kolejne łamanie regulaminu poskutkuje ostrzeżeniem lub banem na określony czas