Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 11, 2026 5:33 pm

Autor
PostNapisane: So lip 26, 2008 10:25 am 

Witam,
Proszę szanownych forumowiczów z terenu śląska o informację czy jedynym torem dla samochodów on-road jest tor w Rudzie Śląskiej? Jestem tam kilka razy w tygodniu, ale pomimo niewielkiego doświadczenia oraz pobytach na kilku zagranicznych torach muszę stwierdzić, że za moment ten tor będzie nadawał się dla klasy off-road. Zasłyszałem gdzieś o zmianie nawierzchni ale to było rok temu i .... . Narazie jeżdzę tam tylko z braku innych lokalizacji (dotępnych odległościowo).

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lip 26, 2008 12:34 pm 

Kolego,

pojawił się promyk ślońca w naszej szarej rzeczywistości. co prawda na śląsku jest tylko tor w Rudzie, ale....:

1. Do Jelczamasz autostradką z 1,5 godz- jest tor,
2. Kłodzko
3. Od niedługo Pacanów (świętokrzyskie)- tylko nie jedź tam z kozą- nie podkują ;)
4. nowy Sącz- podobno lada dzień wbiją łopaty pod nową nawierzchnię ;)
5. Wawa Bemowo- pod elektryki,
6. Tarnów???
7. Kraków- na dziko- poszukaj na forum, jest coś o tym.

I to na razie wszystko- podkreślam, NA RAZIE :twisted: :twisted: :twisted:

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lip 26, 2008 2:20 pm 

Witam,
Dzięki za info. Trochę inną miałem intencję związaną z moim postem ale te informacje też są przydatne. Ciekawi mnie to, że jest sobie już obiekt o całkiem niezłej lokalizacji i zapleczu a od pewnego czasu nic się na nim nie dzieje (nie licząc ostatnich zawodów i coweekendowych imprez lokalnej społeczności zakończonej tłuczeniem dużej ilości butelek na torze). Właśnie wróciłem z tego toru i pierwszą godzinę spędziłem na sprzątkaniu butelek i tłuczki - ale nie o to chodzi. Meritum tematu jest moim zdaniem zaniedbany obiekt zarówno pod kątem nawierzchni jak i organizacji (nie czepiając się już czynników społeczeństwa). Co zresztą dziwi mnie osobiście bo w sumie obiekt leży tuż przy modelarnii do której zresztą miałem zamiar się zapisać ale teraz zaczynam coraz bardziej wątpić w sens (i proszę nie strofować mnie bo to nie chodzi o moje podejście). Na tor ten zaczyna przyjeżdzać coraz mniej osób bo szkoda czasu i modelu...

Tytuł:
PostNapisane: So lip 26, 2008 3:04 pm 

Masz rację, tor jest zaniedbany na maxa. Jest tam modelarnia, ale chyba nie zależy im w ogóle na przywróceniu świetności obiektu.

W zeszłym roku były próby "wyciągnięcia" od organów władzy kasy na tor (poczytaj temat ocena zawodów ruda śl), organizator wraz z sędziami uknuli chytry plan, zakończyli sezon przed czasem i w obecności prezydenta miasta wręczyli Puchary, choć nikt nie wiedział za co, były płomienne mowy i takie tam, jednym słowem wał na całego.

Sądząc po tym co piszesz, spełzło to na niczym.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 26, 2008 8:45 pm 

I właśnie o to chodzi. Tak naprawde myślałem, że odezwie się więcej osób z okolic i wyrazi swoją opinię. W chwili obecnej obiekt zaczyna coraz bardziej podupadać i istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że niebawem trzeba będzie jeździć na odległe tory, które kolega Michał sprawnie wypisał , żeby w weekendy potrenować/rozwijać swoje umiejętności. Niestety. A zainteresowanie jeżdzeniem na tym obiekcie jest nawet wśród drifciarzy. W zeszłym roku kiedy zastanawiałem się nad zapisaniem się do owej modelarni mówiono o świetlistej przyszłości, eliminacjach EMP, wykładzinie i takich tam innych, które miały się tu odbywać - a tu psico - czasami tylko trawa przycięta - smutna ta nasza rzeczywistość :( - chyba, że tylko ja widzę to w takich barwach

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 29, 2008 8:49 pm 

I na ten czas chyba najlepsze z tego wszystkiego jest Kłodzko, prawda?