Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 12, 2026 11:56 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So wrz 15, 2007 9:08 pm 

Czesc! Przymierzam sie do zakupu elektrycznego modelu 1:10 on-road (chcialbym wiekszy, ale mnie narazie nie stac). Chce, zeby byla to Tamiya, bo czytalem na tej stronie, ze takimi mozna jezdzic na zawody. Mieszkam w londynie, wiec prosibym o pomoc - co moglbym tu kupic??? Chodze po tych sklepach modelarskich i jak slysze od sprzedawcow te wszystkie opisy skrutow literowych, ktore nic mi nie mowia, to nie spieszy mi sie z wydawaniem kasy... a chcialbym na cos dobrego. Nie sa oni chetni do tlumaczenia mi wszystkiego. Chce skladac model od poczatku, ale czy sobie poradze? Skladalem pare lat temu lego technic;) kochalem to, ale to wreszcie co innego, tym bede (moze) jezdzil na zawody, wiec musi chodzic jak nalezy.
Wiec - czytalem tutaj, ze najlepsze w skali 1:10 z Tamiy jest nadwozie TL-01, poniewaz posiada lozyska (niewiem gdzie i poco) i one gwarantuja przyjemniejsze i szybsze prowadzenie samochodu. Jak narazie znalazlem tylko TT-01 i niewiem gdzie kupic to TL.
W kazdym razie nie chce kupowac nic na wysylke. Wole sam pojsc do sklepu kupic i zaniesc do domku. Znalazlem taki sklep - oto strona do niego - http://www.hobbystores.co.uk jesli pomoglibyscie mi cos z tamtad wybrac, bylbym bardzo wdzieczny. Ocencie, czy ceny w tym shopie nie sa wygorowane, przypomne ze funt jest mniej/wiecej 6 razy drozszy od zlotowki, wiec 1 funt, to jakies 6 zl. A jesli znacie lepszy sklep rowniez w londynie to prosze sie nie krepowac ;D

Model ktory znalazlem na podanej powyzej stronie i ktory na razie mnie interesuje najbardziej to Nissan Skyline - 1:10 Nizmo R34 Ztune With LED Lights TT-01 (Item Number: TAM58364). Co o nim myslicie? Moze inne sa lepsze? Podoba mi sie ze wzgledu na karoserie. Niewiem, czy to co w srodku jest dobre... Doradzcie mi prosze.

Z gory dzieki za pomoc! Pozdrawiam!

Ps. Prosze o odpowiedzi osob doswiadczonych w temacie, chyba, ze nie jestes doswiadczony, ale masz cos ciekawego do powiedzenia :-)
Moje GG - 8758000 (czesto niewidoczny).

Timmy :roll:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 8:53 am 

Na tej stronie którą podałeś znalazłem tylko 3 TT-01 ale poszukaj strony tamiya uk albo idź do strony polskiej i zorientuj sie w modelach tego producenta (www.zabawki-modele.pl)

pozdro

PostNapisane: N wrz 16, 2007 9:23 am 

Timmy napisał(a):
Czesc! Przymierzam sie do zakupu elektrycznego modelu 1:10 on-road

jeśli zabierasz sie do tego na poważnie to najpierw zobacz w sklepach internetowych jakie modele są dostępne, a potem wyszukaj opisy tych modeli, żebyś wiedział gdzie i po co są łożyska.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 4:55 pm 

a co myslicie o tym modelu ?

http://www.modelsport.co.uk/?CallFuncti ... emID=24132

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 5:19 pm 

całkiem dobre zawodnicze podwozie, do jazdy trzeba dokupić silnik, aparature, regulator, serwo, akumulator i karoserie

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 6:33 pm 

A jaka byscie do tego doradzili silnik, aparature, regulator, serwo, i akumulator :-)

I gdzie moge kupic odpowiednia do tego podwozia karoserie Nissana Skylina GTR jeszcze nie pomalowana, czyli taka przeswitujaca?

Dzieki

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 7:43 pm 

to zalezy gdzie chcesz jeździć i ile masz na to kasy

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 9:13 pm 

chce jezdzic na zawody z czasem... ale narazie sie uczyc, wiec nie potrzebuje odrazu potwora... najlepiej cos prostego w obsludze, trudnego do zepsucia... Cos taniego, bo duzo kasy wydam na samo nadwozie szumachera... Ale najlepiej nowego, nie lubie 2gich rak. Prosze o szybkie porady bo ostro celuje portwelem w zakup! ;)

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 10:39 pm 

jeśli na zawody to silnik z reglem odpowiadający klasie w jakiej będziesz startował
aparatura najlepiej FM, a jesli nie chcesz problemów z kwarcami to spektrum
serwo szybkie, coś ok 0.1s, metalowe zębatki wskazane
akumulator odpowiedni do silnika i to nie jeden i nie na zwykłe wtyczki

no i do tego ładowarkę z funkcją rozładowywania i cyklowania (odświerza akumulatory)

jeśli myślisz o zawodach to będzie to troche kosztować, podwozie to tylko początek wydatków ...

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 17, 2007 3:06 pm 

Dzieki wielkie, a mam pytanko co do ladowarki i samego ladowania. Czy trzeba je zaczac na kapletnie rozladowanym aku, i ladowac do samego konca? Czy sa jeszcze jakies inne procedury przy pierwszych ladowaniach? Dzieks.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 17, 2007 3:57 pm 

nowy pakiet trzeba uformować, znaczy najlepiej ładować pądem 1/10C przez 14h, potem rozładowac do 0.9V na cele pod obciążeniem
poszperaj na forum, było o tym dużo

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 17, 2007 7:02 pm 

Wiecie co?
Szukam ciagle tych czesci przeroznych tu i tam i musze przyznac, ze sam niedam se rady. Nie znalazlem rowniesz tematu w ktorym ktosby szukal czesci do tego modelu schumachera. Pomozcie mi prosze znalesc to wszystko... :-(

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 17, 2007 9:24 pm 

czy te beda ok na poczatek ? I czy beda pasowaly do szumachera wspomnianego:

mini lst losi sport 27mhz

PACK OF 4 ACOMS AS-17 SERVOS: R/C CARS BOATS & AIRCRAFT

mtroniks viper tempo 15 electronic speed contoller

Mtroniks sport RV 3 Electronic speed controller

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 19, 2007 8:12 pm 

okej. widze ze nikt nie jest wstanie mi pomoc w zwiazku z poprzednimi postami, to nic. Mam juz inny problem. Otoz dzis bylem w sklepie z RC carsami aby zapytac o tego szumachera. Sprzedawca nie posiadal tej marki i powiedzial mi na jej temat pare, zniechecajocych mnie do zakupu wad. Otoz glowna ktora wymienil bylo to, ze pomimo tego ze pojazd jest szybki dzieki lekkim komponentom i ich malej ilosci, samochodzik lubi sie psuc, wlasnie dlatego, ze czesci ktore zrobione byly pod katem lekkosci aby osiagnac dobre wyniki na torze nie sa juz tak wytrzymale, jak powinny. Czy to prawda? Polecil mi w zamian kilka innych modeli, ktore aktualnie posiadal na swoich polkach. Byly to:

- Team Losi Triple-XS (xxxs) 1/10- o tym wypowiedzial sie bardzo pozytywnie,

- HPI RS4 1/10 - o tym juz mniej.

Niewiem czy polecal mi swoje towary zeby je zbyc, czy moze mial szczere intencje. Wlasnie dlatego chce sie zapytac o zdanie Was! Prosze powiedzcie ktory z tych jest najlepszy - lacznie z wymienionym juz we wczesniejszych postach Schumacherem, oraz z tymi oto (skala 1/10) :

- Hot-Bodies Cyclone Sport

- Associated TC3 Team Chassis

- X-Ray

THX !!!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 20, 2007 10:08 am 

Team Losi XXX-S wydaje mi się dobrym wyborem na początek modelarstwa, ba za niewygórowaną cenę dostajesz zestaw RTR z całkiem dobrym radiem, którego przez dłuższy czas nie będziesz musiał zmieniać. Poza tym, jak nie chcesz zamawiać przez internet, a model ten masz w sklepie, to dodatkowy plus. Wypowiadam się na temat XXX-S, dlatego, że kiedyś sam go chciałem kupić, ale stanęło na spalince. Poza tym nie będziesz musiał się główkować, jakie komponenty dokupić, bo wszystko dostajesz z modelem i to od razu przystosowane do startów w zawodach w klasie E-10 Spec. Same zne marki - Trinity, Novak. :) Jedyne, czego będziesz potrzebował, to pakiet i ładowarka do niego. Widziałem też ten model (były chyba nawet dwa, ale już nie pamiętam) na zawodach w Jelczu-Laskowicach i byłem zaskoczony, że autko za tysiaka tak fajnie śmiga. To tyle co miałem do powiedzenia. Tu masz link do sklepu z tym modelem i jego krótkim opisem http://www.defena.pl/sklep/product_info ... %20II.html

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona