Czesc! Przymierzam sie do zakupu elektrycznego modelu 1:10 on-road (chcialbym wiekszy, ale mnie narazie nie stac). Chce, zeby byla to Tamiya, bo czytalem na tej stronie, ze takimi mozna jezdzic na zawody. Mieszkam w londynie, wiec prosibym o pomoc - co moglbym tu kupic??? Chodze po tych sklepach modelarskich i jak slysze od sprzedawcow te wszystkie opisy skrutow literowych, ktore nic mi nie mowia, to nie spieszy mi sie z wydawaniem kasy... a chcialbym na cos dobrego. Nie sa oni chetni do tlumaczenia mi wszystkiego. Chce skladac model od poczatku, ale czy sobie poradze? Skladalem pare lat temu lego technic;) kochalem to, ale to wreszcie co innego, tym bede (moze) jezdzil na zawody, wiec musi chodzic jak nalezy.
Wiec - czytalem tutaj, ze najlepsze w skali 1:10 z Tamiy jest nadwozie TL-01, poniewaz posiada lozyska (niewiem gdzie i poco) i one gwarantuja przyjemniejsze i szybsze prowadzenie samochodu. Jak narazie znalazlem tylko TT-01 i niewiem gdzie kupic to TL.
W kazdym razie nie chce kupowac nic na wysylke. Wole sam pojsc do sklepu kupic i zaniesc do domku. Znalazlem taki sklep - oto strona do niego -
http://www.hobbystores.co.uk jesli pomoglibyscie mi cos z tamtad wybrac, bylbym bardzo wdzieczny. Ocencie, czy ceny w tym shopie nie sa wygorowane, przypomne ze funt jest mniej/wiecej 6 razy drozszy od zlotowki, wiec 1 funt, to jakies 6 zl. A jesli znacie lepszy sklep rowniez w londynie to prosze sie nie krepowac ;D
Model ktory znalazlem na podanej powyzej stronie i ktory na razie mnie interesuje najbardziej to Nissan Skyline - 1:10 Nizmo R34 Ztune With LED Lights TT-01 (Item Number: TAM58364). Co o nim myslicie? Moze inne sa lepsze? Podoba mi sie ze wzgledu na karoserie. Niewiem, czy to co w srodku jest dobre... Doradzcie mi prosze.
Z gory dzieki za pomoc! Pozdrawiam!
Ps. Prosze o odpowiedzi osob doswiadczonych w temacie, chyba, ze nie jestes doswiadczony, ale masz cos ciekawego do powiedzenia
Moje GG - 8758000 (czesto niewidoczny).
Timmy