Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 19, 2026 2:45 pm

Autor
 Tytuł: HPI MT2 18ss
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 9:00 am 

Witam
Założyłem ten temat by nierobić 10 innych.
Mam kilka pytań w związku z Mt2 18ss/
Jestem nowy i chcę odtrzymać odpowiedzi od wtajemniczonych 8)
Do rzeczy:
co jest z moim silnikiem 18ss że czasami jezdzi dobrze i wypala całąmiesznake a czasami gaśnie( dobrze zaciągnięte paliwo)
jak zgaśnie to niemożna go odpalić, dopiero jak troszeczke ostygnie to cośtem łapie ale z trudem. Kupiłem nowe paliwo tylko ze teraz 16% i zmieszałem z resztą 25% i jest troszke słabszy. Którą śróbką mam pokręcić by było dobrze?
Zauważyłem też że jak apa jest włączona to przepustnica jest w pozycji prawie pionowej a jak przychamuje to przepustnica się cofa, dodam że ruszyłem te cięciwo od chamulca( skruciłem bo starła mi się tarcza i niemiałem prawie chamulca). Czasam jak jade i zachamuje to silnik gaśnie.

To tyle narazie o silniku, teraz ogulnie o modelu:
Czy przednie koła w pozycji serwa 0* powiny twożyć litere ''V'' ??Wygląda to trocze jakby się rozjeżdzały każde w innym kierunku.
Odkryłem że koła dobrze przykręcone całe ruszają się , wszystkie drążki ruszją sie w jabłkach, czy tak ma być? Dodam że jak apa jest włączona to luz troszke znika.
Teraz pytanie o serwo. Mam serwo Snwa 3,3 Kg (6V) 3,0 Kg (4,8V)
mój pakiet ma 4,8v i wydaje mi sie że jest troszke zamały bo serwo ledwo rusza kołami gdy model jast postawiony. Co doradzacie, kupić pakiet 6V ( tylko odbiornik ma maxymalne zasilanie 4,8v i niewiem czy się nie zepsuje). A może lepiej kupić nowe silniejsze serwo?
Jak narazie to tyle.

Przepraszam że tak dużo ale jestem nowy i prosze o przeczytanie tego postu i udzieleniu mi odzpowiedzi .
PZDR
milosz08

GG: 4539605 @: milosz08@wp.pl

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość