Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 9:14 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 8:37 pm 

Witajcie,
Po paru ładnych latach odkładania decyzji o rozpoczęciu zabawy z modelami RC (coś już mi chodziło po głowie jeszcze za czasów Składnicy Harcerskiej i radzieckich aparatur wymagających pozwolenia z PIR) wreszcie stało się.
Zakupiłem:
- galon paliwa O'donnella
- butelkę ARO
- podgrzewacz do świec. :wink:
I na koniec chcę zakupić :
http://www.kyosho.com/eng/products/rc/d ... _id=100217 Co mam jeszcze dokupić aby być dobrze przygotowanym do zakupu tego?
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 9:07 pm 

Witaj.
Czy jesteś pewny co do zakupu tego wlasnie modelu ?
Są też takie modele jak:MT,Buggy,Truggy,1:8 on-road :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 9:16 pm 

Model dobry jak na poczatek ale mysle ze lepiej kupic cos typu truggy lub buggy dzieki takiemu wyborowi mozesz sie do konca zdecydowac czy bedziesz jezdził on czy off

pozdrawiam Grzegorz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 10:39 pm 

Zdecydowanie polecam ON-ROAD :D Przednia zabawa. Choc OFF-ROAD tez moze byc fajne. Musisz wybrac.

A ten model co pokazales bedzie dobry na poczatek. Nie kupuj szybszego modelu , bo szybko go zniszczysz i nie pobawisz sie fajnie. Bedzie po prostu za szybki.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 12:03 am 

Dzieki za porady, jesli chodzi o wybór to już jest dokonany, on-road ale może w przyszłości będzie tekże off na razie odpada bo u mnie pojazdy off-road są zagrożone
Obrazek
:wink:
Wracając do tematu: jakie dodatkowe graty będą mi jeszcze potrzebne?
Kupuję spalinówkę właśnie z tej firmy bo inne dobre firmy w miejscu mojego zamieszkania nie są dostępne od ręki , no i dostępność cześci zamiennych które muszą być na cito w razie awarii a do Kyosho wszystko mam na miejscu.
Odpowiadam na pytanie:dlaczego spalinówka?Bo niestety nie ma tu elektryków, trzeba wszystko sprowadzać przez sklepy on-line a kupno Nikko w sklepie z zabawkami nie wchodzi w rachubę.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 3:38 am 

szczerze powiem ze tez na poczatku kupujac tamiyke tt01 bylem przeciwny offroadom i nei chcialem.. odrzucalem od siebie "rencami i syrami".. po jednym spotkaniu na torze zmienilem zdanie i od tamtej pory moja tamiyka stoi na szafie i sie kurzy.. tak samo mamy kolege ktory ma spalinke onroad'a i on tez twierdzil kiedys na spotkaniu ze woli sobie podriftowac czy cos takiego.. z tego co wiem nudzi mu sie juz to ;) ale kazdy musi sie przekonac ;)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 10:56 am 

a ja sprzedałem onroada, mam off, i już wiem, że i onroad musi być w stajni, dlatego już myślę o jakimś nowym. Dlatego bez sensu są wasze komentarze, kolega już wybrał i niech się tego trzyma.

A co do potrzebnych akcesoriów to przyda się after run oil ( do konserwacji silnika) , air filter oil ( do nasączania filtra powietrza) i wd40 się przyda, copś przemyć, coś lekko przesmarować, no i 12 akumulatorków AA.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 2:02 pm 

Niewykluczone, że w przyszłości będzie off-road, chcę zaczać od on-roada, poznać tajniki spalinowych rc, nabrać ogłady , doświadczenia, nawiązać znajomości,kontakty (dzieki temu forum także) przecież o to w tym chodzi m.in.
Tak jak Gieroll pisał, w stajni moim zdaniem musi być wszystko:)ale to z czasem...
Jeden z forumowiczy ma Kyosho Alpha do sprzedania z paroma częściami, czy możecie mi podpowiedzieć czy części z tego podwozia będzie mozna wykorzystać doFW-05?

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 4:35 pm 

Witamy w odchłani RC...
Trochę chcesz wskoczyć na głęboką wodę,bo model on-road wymaga toru czystego (bez kamyków,tory asfaltowe myje się i cukruje przed zawodami),silnik spalinowy wymaga pewnego doświadczenia,a tu dochodzi jeszcze skrzynia biegów i dość zaawansowane ustawienia.
Bagusa lub inny off-road stawiasz w zasadzie gdzie bądż i ćwiczysz.Może być błoto,deszcz słońce.Mniej ustawień i więcej tolerancji od strony modelu może dać więcej przyjemności i satysfakcji z jazdy.
Ale wybór i tak należy do Ciebieczsami jest dobrze poszukać okazji i spróbować kolegi modelem)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 4:58 pm 

ja zaczynałem od spalinowego onnroada i jeździłem na każdej równej powierzchni, bez żadnych problemów, moim zdaniem onroad jest duzo mniej awaryjny niż offroad. A skrzynia biegów? co to za problem? I co to za argument " silnik spalinowy wymaga pewnego doświadczenia" ??? to jak ma zdobyć to doświadczenie na silniku spalinowym?? przecierz nie kupując elektryka. Nie róbcie człowiekowi wody z mózgu.

fanrc radzę nie czytać takich opinii, bo sie tylko co najwyżej można zrazić do modelarstwa. Trzymaj się tego co wybrałeś.

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 5:12 pm 

Obrazek
Przykład toru na którym mogę jeżdzić więc chyba nie jest tak żle.
A tu ciekawostka:
Obrazek
Panowie, nie chcę tu wywoływać kolejnej wojny 0n-off-road. Sprawa jest jasna: teraz on-road spalinowy i wszystko co z tym związane.
Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 5:33 pm 

fanrc napisał(a):
Obrazek
Przykład toru na którym mogę jeżdzić więc chyba nie jest tak żle.
.

Taki duży kawał asfaltu i żadnej dziury? To chyba nie w Polsce. Jak na moje oko gdyby mieć taki tor to faktycznie nic tylko on-roada kupować.
przepraszam za offtopic, ale podekscytował mnei ten tor, bo jest autentycznie bardzo ładny :)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 6:20 pm 

Gieroll napisał(a):
ja zaczynałem od spalinowego onnroada i jeździłem na każdej równej powierzchni, bez żadnych problemów, moim zdaniem onroad jest duzo mniej awaryjny niż offroad. A skrzynia biegów? co to za problem? I co to za argument " silnik spalinowy wymaga pewnego doświadczenia" ??? to jak ma zdobyć to doświadczenie na silniku spalinowym?? przecierz nie kupując elektryka. Nie róbcie człowiekowi wody z mózgu.

fanrc radzę nie czytać takich opinii, bo sie tylko co najwyżej można zrazić do modelarstwa. Trzymaj się tego co wybrałeś.

Ty chyba nie wiesz o czym mowisz... Sluchaj sie bardziej doświadczonych modelarzy. Doswiadczenie jest potrzebne, najlepiej je zdobyc przy pomaganiu koledze, odpalic raz drugi, pomoc w drobnych zeczach i przedewszystkim na zywo porozmawiac o docieraniu itd. Bez takiego chocby małego doswiadczenia zatrzesz motor, albo bedzie bardzo krótko słuzył... Pomysl na nast. raz zanim klepniesz posta ;-)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 6:30 pm 

nie bądź śmieszny, trzeba być niemiara lebiegą, by zepsuć model, jakoś ja, i większość moich znajomych z grona RC zaczynali sami i jakoś nikomu, ale to ani jednej osobie nie udało się zepsuć silnika, instrukcje tłumaczą wszystkie podstawy, by bezpiecznie uruchomić model i się nim bawić, cała resztę znajdą na forum.

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 7:59 pm 

Zobaczysz jak będzie, co chwila kolega bedzie pisał posty na forum ze to popsuł, ze sobie nie radzi i niech ktos pomoze.. Tak jak pisze, troche obyć sie ze spalinówka i mozna na spoko leciec dalej..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona