Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 12:47 pm

Autor
PostNapisane: Pt gru 08, 2006 3:20 pm 

Witam mam JATO 2.5 i mam mały problem :( a mianowicie od samego początku jak kupiłem poządnie pojeździłem sobie może z dwa razy :) a mam juz go prawie pół roku. Pomijając ten drobny szczegół grzebałem przy nim juz chyba z 1000 razy i wygrzebałem :D . Po ostatnim rozkręceniu silnika na części pierwsze coś mam nie tak z ciśnieniem, nie podaje paliwa. Silnik chodzi ok ale jak mu naleje paliwko bezpośrednio do silnika, pochodzi troche i gaśnie. I w ogóle chodzi jak by chciał a nie mógł.
Tak samo jest jak zaczynam kręcić, zdejmuje wężyk paliwa i zatkam rure to też nic. Wcześniej jak tak robiłem to leciał strumień. Sprawdzałem tłumik czy nie jest dziurawy ale niestety nie :( Nie wiem co jest ale od początku chyba nie jeździł jak powinien. Tak to jest jak sie kupuje używki :x . Wsadziłem już w niego kupe siana i stoi w garażu :( . Jak by był ktoś chętny do pomocy to był bym bardzo wdzięczny. I prosił bym o jakieś namiary na klub w Murowanej bo z chęcią przyjechał bym kiedyś popatrzeć jak sie jeździ 8) bo swoim chyba już sobie nie poszaleje :cry: .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 08, 2006 7:12 pm 

Ten knefel na ktory nakladasz wezyk musi byc odpowiednio ustawiony wzgledem gaznika. Sciagnij go i zobacz gdzie jest otwor, zaznacz ten otwor i tak ustaw ze gdy przykrecisz to otwor bedzie dolegal do otworu od paliwa w gazniku.

E Maxx BL
galeria modeli, modów i czesci

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 08, 2006 7:41 pm 

jak nie masz cisnienia to sprawdz:
czy wezyki sa oki
czy bak niejest dziurawy--tam niewielka nieszczelnosc bedzie miala duzy wplyw(sam tak mialem)
sprawdz czy napewno dobrze ustawiles gaznik
czy gaznik niema luzow
a jak to wszytko bedzie oki to wruc do ustawien standartowych silnika i wtedy zacznij od poczatku regulacje

a pozatym jak zes rozbieral go na czesci pierwsze to czy oby napewno ci nic na stole nie zostalo :lol: :lol:

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 08, 2006 9:06 pm 

ja miałem ten sam problem z silnikiem trx 2.5 była to wina iglicy luźnego gaźnika i swiecy proponuje te rzeczy wymienic 8)