Juz od dluzszego czasu slyszy sie, czy raczej czyta wypowiedzi na ten temat, rozumiem wielu z Was, ktorzy to mogli by rzeczywiscie wniesc wiele pozytywnych rzeczy w swiat forum, ale tu zaraz pojawia sie pewien zgrzyt, modnie jest ostatnio go nazwac "dzieci neo", wejdzmy na kazde forum, niekoniecznie dotyczace rc, a zobaczymy jaki tam dopiero panuje balagan, sa tysiace odpowiedzi, a z nich mozna wylowic tylko pare "perełek" ktore dotycza tematu! popatrzmy chociaz na Tweak.pl. do niedawna, no moze troszke wiecej, bo okolo 3lat, keidy to szerokopasmowki byly jescze drogie bylo to bardzo porzadne kompedium wiedzy na temat elektroniki/komputerow etc a teraz? wiecej tam "odpadow" niz wartosciwych inforamaci, wypowiadajha sie wszyscy na wszytkie tematy, w 99% nie majacy o tym zielonego pojecia, zauwazcie ze w dzialach dla nowicjuszy pelno jest odpowiedzi wlasnie w tym stylu, nie mowie ze wszytkie takie sa ale czasami zeby znalesc potrezbna informacje, czy chociazby interesujaca nas odpowiedz przekopujemy kilkanascie zupelnie zbednych postow,m nie wiem czy dobrze byloby aby kazdy dzial byl tak zasmiecony, zaraz pewnie odpowiecie ze podo sa Moderatorzy i Admini, owszem ale uporzadkowac jeden dzial, a uporzadkowac 12 to jest roznica, dzieki budowie forum takiej jaka jest, mamy klarowny podzial, brak offtopicow w powazniejszych dzialach, zreszta, mi podwyzszenie rangi do forumowicza zajelo doslownie 2 dni, tyle trwala weryfikacja mojego konta przez admina po zgloszeniu do niego takiej checi, uwazam ze kazdy kto naprawde jest zainteresowany moze zrobic identycznie, inna sprawa, to jezeli ktos ma sensowne pytanie, a przedee wszytkim konkretne i precyzyjbnie sformułowane moze zawsze poprosic moda/admina o przeniesienie do wybranego dzialu, nie raz uz sie z tym spotkalem, takze nie widze powodow aby kasowac rangi, niech wypowiedza sie "dojrzalsi" forumowicze, co sadza na ten temat, moge Was zapewnic ze w 80-90% porpa mnie i system jaki jest obecny na forum... ale sie rozpisalem

sorry za ewentualne bledy stylistyczne/ort, ale jakos nie w sosie dzisaj jestem
POZDRAWIAM! Michał. K