Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 21, 2026 3:42 am

Autor
PostNapisane: Pn sty 09, 2006 7:44 pm 

Mam taki problem. Jak wiecie srubka od niskich obrotow zostala lekko zniszczona jednak chyba tylko dziobek srubki. Bardzo mozliwe ze ma to wplyw na problem ktory za chwilke opisze.

Kiedy wlacze aparature, zdejme filtr powietrza i nacisne gaz to przepustnica ladnie sie otwiera. Kiedy hamulec - zamyka sie, a wiem ze powinna sie nie ruszac. Dobra, wyregulowalem to i sie nie rusza. Jednak kiedy zrobie cos takiego: hamulec i puszczam, hamulec i puszczam / x5 ( nie naciskajac gazu ) to otwor przepustnicy sie powieksza i dochodzi az do polowy. Kiedy nacisne po tych pieciu razach gaz ( ale na fulla i szybko ) to automatycznie wszystko sie jakby kasuje i wraca do prawidlowej pozycji: 1mm odleglosc, jedno nacisniecie hamulca - OK, wiecej znow problem. Jesli gaz naciskam do polowy to nie powraca do tego co opisalem wyzej. Jak moge to wyregulowac? Prawdopodobnie Tomek mi pomoze, ale chcialbym sprobowac samemu to zrobic - zawsze nowe doswiadczenia.

Chce rowniez powiedziec ze ramie przepustnicy zlamalo mi sie. Dorobilem z aluminium - jest OK wszystko ladnie chodzi, jezdzilem na takim z pol godziny wczoraj w Pasterniku. Wszystko praktycznie tak jak wczesniej, jednak ten niewyregulowany hamulec i szybkie grzanie spowodowalo ze wzialem sie dzis do roboty i zauwazylem ten powyzszy problem. Kiedy chcialem wstawic nowe ramie musialem wyciagnac przepustnice, poniewaz zrobilem to na gwint a krecac ( kiedy przepustnicy nie wymontowalem ), ramie zachaczalo o silnik itp. Wykrecilem, wsadzilem spowrotem, wkrecilem srubke od jalowych no i troche w niej sprezynka sie popickala. Bylo z nia pare problemow ( mam pecha do srubek - no nie oklamujmy sie, sam je psuje ;d ). Ciezko ja bylo wkrecic, ale w koncu mi sie udalo. Tylko teraz kiedy ja krece to wydaje mi sie ze regulacja nie jest taka plynna jak wczesniej.

Licze na Wasza pomoc, ( dla nie wiedzacych stalo sie to w mt2 ). Dziekuje i pozdrawiam.

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 09, 2006 8:01 pm 

ja miałem taki problem i wyregulowałem to tak że odkręciłem troche śrubkę od orczyka od gazu, poprostu był zbyt mocno dokręcony i hamulec ciagnął ze sobą gaz. Teraz mam zamair założyć sobie taki estawik na sprężynkach .

Pozdrawiam Adam

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 09, 2006 8:57 pm 

Badyl dzieki wielkie. Udalo sie. Odkrecilem lekko srubke, od jalowych lekko przykrecilem i jest cudownie.Tyle sie rozpisalem - myslalem ze to bedzie wiekszy problem. Dziekoweczka wielka :)

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 09, 2006 9:03 pm 

Nie ma za co. Staram się każdemu pomóc ponieważ sam potrzebuje często pomocy. Ja zawsze przed jazdą sprawdzam czy hamulec nie rusza przepustnicy, bo raz z tego powodu miałbym wypadek.

Pozdrawiam Adam