Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 22, 2026 12:10 am

Autor
 Tytuł: buggy kyosho
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:53 pm 

witam serdecznie jak widac jestem nowy na forum jak i w całym światku RC planowałem zakup modelu od jakiegoś czasu i nareszcie to zrobiłem mianowicie kupiłem na allegro buggy

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77576461

(dotrze do mnie w poniedziałek)
cena jednak jest troche inna bo tylko albo aż 300 zł, chciałem zapytac sie czy jest to warte wydanych pieniędzy, zaznaczam ze to mój pierwszy model chciałem zapoznac sie z jego budową, sterowaniem i zacząć swoją przygodę z rc.
Chcę też kupić na innej aukcji model Forda Focusa

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76366002

ale nie wiem czy części z buggy czyli silnik i sterowanie podpasują do Focusika aby stosować je zamiennie.

wiem ze pytania są troche po fakcie ale dość dlugo czeka sie tu na aktywacje konta :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 11:03 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
czlowieku to juz lepiej bylo sobie jakiegos elektryka kupic... Osiaga predkosc 40 km/h chyba zdajesz se sprawe z tego ze jak na spalinke to naprawde nie za duzo :D:D choc za te pieniadze to chyba rozsadny zakup ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 11:06 pm 

no i od początku pod górę :) silnik chyba mozna zmienić? chce zacząć i chce mieć spalinówkę :)

czy to naprawde jest takie złe?

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 12:01 am 

troche przedwojenny model :lol:
teoretycznie nie jest taki zły i jeździć powinien ale jak coś uszkodzisz (a zrobisz to na pewno) to za chiny nie dostaniesz części

Pozdrawiam

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 8:05 am 

Tak jak kolega mowil, moze byc problem z czesciami. i za taka cene moze lepiej bylo kupic jakiegos elektryka na poczatek? bo ten kyosho wyglada na bardzo przechodzony model. jakos sie nim pewnie pojezdzi ale wszystko na takie stare wyglada. mam nadzieje ze sie myle ale jedno jest pewne - nie jest to z najwyzszej polki

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 8:48 am 

a tak z ciekawosci to aukcja sie skonczyla na 152.50 a ty mowisz ze placisz 300 ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 9:43 am 

bruno napisał(a):
a tak z ciekawosci to aukcja sie skonczyla na 152.50 a ty mowisz ze placisz 300 ?

bo umowilismy sie telefonicznie ze do kompletu doda mi troche cześci, dwa litry paliwa, komplet aku, ładowarke, nowe świece i generalnie wszystko co jest potrzebne do rozruchu po zabraniu modelu od kuriera

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 2:59 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
no to odrazu bylo trzeba pisac... Ale pierwsze spojrzenie na model i widze jakas przedpotopowa furke...

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 3:12 pm 

pytania są proste, czy nada sie to do rozpoczęcia przygody z rc? podstawowe zasady prowadzenia i zachowania autka? i czy warto kupić za około 400 zł tego focusa który licytuje na kolejnej aukcji?

wiem ze gro ludzi tutaj ma w stajni highendowe modele ale ja chce narazie zacząć od czegoś za czym po jakiejś kraksie nie bede płakał przez kolejny tydzień :) popatrzcie na to z tej perspektywy

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 3:15 pm 

PEWNIE! z kazdym modelem mozna zaczac swoja przygode. a jak taka spalinowka sie rozwali ( np cos peknie albo bedzie jakis problem ) to bedziesz musial ja rozlozyc itp - a zobaczysz ze jeszcze bardziej sie z autkami "zaprzyjaznisz" :D:D. I dzieki temu zdobedziesz wiecej wiedzy.

Co do focusa to hm...

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 3:23 pm 

no i już was lubie ;) a co do składania rozkładania i dobierania częśći odpowiednich do potrzeb i do podwozia, czy zna ktoś jakiegoś tutorialka co sie z czym je? jakieś podstawose zasady co można a czego nie, no i co trzeba?

a co do focusa ... hm, powiadasz? ile jest warte to co zostało tam wystawoine? tak na oko?

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 3:58 pm 

max 200zł ani grosza więcej, ja przynajmniej nie dalbym wiecej za cos takiego. naprawde nie warto kupowac takich starych modeli, z mysla ze cos sie zlozy itp. faktycznie mozesz cos zlozyc jesli masz duzo narzędzi i maszyn, choc i tak efekt nie będzie najlepszy, przeglądaj allegro, ostatnio poszedł carson z dwubiegową skrzynią, rtr za 550 zeta, czyms takim to juz pojezdzisz i części do niego kupisz. ten baggus na początku tematu juz 2 albo 3 raz jest sprzedawany, zobacz tez na jego koła, te z przodu nie są orginalne, wiem bo ktorys tam sprzedawca o tym pisał, naprawde nie warto pchac sie w to, bo watpie zebys jakiekolwiek czesci do niego dostał, czasem naprawde warto poczekac troszkę dłuzej i uzbierac trochę wiecej kasy na cos przyzwoitego, sam mialem tak jak Ty, kupilem zlom bez silnika, silnik myslalem ze zloze to bez problemu. skonczyło się to tym ze oba sprzedałem, bo czesci do podwozia nie moglem dostac, naprawde takie 'okazje' omijaj szerokim łukiem mozesz dzięki temu tylko zaoszczedzic pieniądze nerwy i czas

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 4:29 pm 

Ja popieram poprzednika, jak chcesz jakąś spalinkę na początek to ja bym radził nie kupować żadnych podróbek tylko coś gdzie wiadomo że firma jest tka i taka że sa części itp. A za takie pieniądze takiego spaliniaka raczej nie kupisz :?
Ja na twoim miejscu bym kupił jakiegos elektryka ale do którego będę miał asortyment cześci. Np. TT-01 albo cos innego z "niskiej półki cenowej" .

Ps. Postaw sie też w takiej sytuacji żeby potem sprzedać to co kupisz - żeby nie było że kupisz "tylko na pczątek" ale będziesz skazany na wieczność z "gratem" ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 5:56 pm 

teraz to juz po ptakach... wczesniej czekałen na aktywacje konta na forum.
Jak sie rozwali to trudno a, że lubie sie podawić w składanie różnych, rzeczy bo relaksuje mnie to po całym dniu siedzenia przed kompem, docelowo chciałem poskładać jakiś model od podstaw kupując pojedyńcze części po sklepach ale nie znalazłem nigdzie konktetnej pomocy jakie podwozie, amorki, serwa itp. i co do czego sie nadaje.
Pieniądze to nie problem ale gotowe modele mnie nie kręcą, bede zadowolony jak poskładam coś, co bedzie inne i nie zrobie tego z "gotowca".
Tylko że do tego potrzebna bedzie wasza pomoc jesli ma ktoś jakieś linki do sajtów w tym temacie to bardzo prosze.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 6:26 pm 

Potrzeba ci modelu w wersji kit ;) (znaczy że kupujesz pudło w nim woreczki z cvęściami i instrukcja i składasz ;) )