Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 25, 2026 1:56 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor
PostNapisane: N lis 13, 2005 2:40 pm 

Najsampierw..... :)
jako nowy tu na forum chciałbym powitać wszystkich: Administratora (który nie odpisał na oba maile :wink: ) i Moderatorów oraz wszystkich użytkowników, szczególnie kolegów: Jacka (keczalop), Pawła (kuru), Janusza (Janusz00), Piotrka (Piotrek-krk)....

Z Rafałem Piesio zdążyłem nawiązać bardzo miły kontakt - pozdrawiam również :)

To tyle wazelinki ;) teraz do rzeczy:
Czytam sobie już od jakiegoś czasu to forum. Stwierdziłem że warto się zarejestrować. Co prawda prawa po rejestracji w zasadzie takie same jak i przed ale to już wszyscy wiedzą. Chciałbym zaproponować Administratorowi rozważenie pewnej myśli by rozszerzyć "nowym" możliwości zaistnienia na forum. Zaistnienia nie w formie zarejestrowania ale w możliwości wypowiadania się. Otóż Nowicjuszom można by stopniowo udostępniać możliwość wypowiedzi przyznając na przykład pule postów do wykorzystania na miesiąc. Powiedzmy 1 stopień to rejestracja, potem po akceptacji przez Moderatora czy Admina przyznaje się tę pulę. Potem kolejny stopień.
Jeśli forum pozostanie w obecnej formie stanie się w przyszłości skostniałą strukturą nie dającą możliwości rozwoju napływającym nowym użytkownikom.
Przyznam, że możliwość korzystania z "giełdy" i "od czego zacząć" ani mnie nie rozwinie ani nie zadawala (wiem, wcale nie musi).

Wnioskuję także o pełny dostęp dla wszystkich Nowicjuszy do forum "Spotkania". Niby "Hyde Park" a nie każdy może tam pisać. Niby co tam takiego magicznego i niepojętego w tych spotkaniach? Trzeba mieć status Forumowicza żeby się umówić na tor??

Chciałbym zaznaczyć, że "degradacja" z Froumowicza do Nowicjusza powinna (może jest) być poprzedzona ostrzegawczym(i) banem(ami). Dotyczyć powinno to użytkowników nie tylko nie potrafiących zachować się w społeczności, ale także tych "szkodników" plotących straszne głupoty (hihi!!... obym do żadnej z tych grup się nie dostał)

Kolejnym pomysłem jaki przyszedł mi do głowy po przeglądaniu postów to "czat". Jest pewna grupa ludzi, którzy korzystają z forum właśnie jakby to był czat :) Osobiście nie jestem zwolennikiem tego rodzaju komunikacji, to raczej dla młodzieży, pozwoli (jak sądzę) to jednak utrzymać bardziej klarowną formę samego forum. Kwestia możliwości technicznych i sensowności samego pomysłu :)

Tyle moich pomysłów :idea:

Może Administrator zastosuje i inne rozwiązania?

micro RS4
Trinity Blade

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 13, 2005 2:50 pm 

Z tego co wiem to te wszytskie Twoje pomysly byly juz rozmyslane i byla juz dyskusja na ten temat... Wiem ze byla nawet ankieta kto jest za tym zeby powstal "czat"

:roll:

Tytuł:
PostNapisane: N lis 13, 2005 4:05 pm 

Tomek - nie martw się, zdarzało się już że ktoś doświadczony przychodził na forum a mógł tylko pisać tylko w tch działach (np. jak dobrze pamiętam Jacek (keczalop) ) , ale zapewniam ciebie, nie zniechęcaj się jeśli mod ci napisze "po co te bzdury" albo coś podobnego - dostosuj się do tego, pisz na temat i co ważniejsze POMAGAJ to zapewniam cie mod napewno to szybko wyłapie ze jesteś obeznany w temacie i jesteś godny dojścia do forumowiczów.

(pisząc to mam nadzieję że nie wybuchnie jakas kłótnia czy coś, a patrząc na twój podpis jestem niemal że pewniem że jesteś obeznany w modelarstwie :wink: )

Ps. myśle że nie wybuchnie w tym temacie "bunt" nowicjuszy bo ktoś będzie w forumowaiczach po tygodniu a oni po miechu :roll:

Tytuł:
PostNapisane: N lis 13, 2005 4:43 pm 

Keczus_16 napisał(a):
... mod napewno to szybko wyłapie ze jesteś obeznany w temacie i jesteś godny dojścia do forumowiczów....

Zmartwię Cię w tym momencie. Moderatorzy nie wyłapują Nowiciuszy, żeby zostali Forumowiczami, to Wy musicie o to zabiegać.

Keczus_16 napisał(a):
...pisząc to mam nadzieję że nie wybuchnie jakas kłótnia czy coś, a patrząc na twój podpis jestem niemal że pewniem że jesteś obeznany w modelarstwie ...

Nie wybuchnie bo temat zamykam. Jeśli któryś z Adminów sie nim zainteresuje to poprostu wprowadzi pewne reformy. Jeśli temat zostanie otwarty to mogę zagwarantować, że znajdzie się kupa ludzi, którzy będą bardzo skorzy do pokrzyczenia sobie.

Tomek, zmniejsz avatara!!

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]