Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 1:01 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: N mar 20, 2011 9:14 pm 

vic_firth napisał(a):
Jeszcze jedna sprawa, o której wspomniałem, ale nie dokończyłem. Na pewnym etapie nikt nie bawi się w przeliczniki, bo używa produktów tylko jednego producenta, wtedy jakiekolwiek zmiany setupów maja sens. Zawodnik przeleciał 15 różnych gęstości jednego producenta, to wie, jak dyfry i zawieszenie się na nich zachowują.
Najgorsze, co można zrobić, to zalać np. jeden dyfer olejem innej firmy, niż mamy w dwóch pozostałych, bo wtedy, tak jak napisałem wcześniej, może się okazać, że dyfer 9k chodzi nam prawie tak samo jak 5k.
Oczywiście, wszystkie te sprawy, nie mają znaczenia, dopóki nie zaczynamy walczyć z czasem na torze, do czego każdego namawiam :D
Pozdrawiam.

kurcze to teraz nie wiem co zrobić, ponieważ ostatnio zmieliło mi dyfer i mam zamiar kupić cały nowy złożony itp. tylko o to chodzi, że rozebrałem też przedni dyfer, ponieważ coś dziwnie mi chodził, ale jak go rozebrałem zobaczyłem, że jest wszystko ok. i jeżeli ten nowy cały dyfer będzie do mojego modelu pasował, nie chce go rozbierać itp. i wychodziłoby na to, że będę musiał zalać tylko przedni, ale nie wiem jakiej gęstości jest smar w pozostałych 2-ch dyfrach, i będzie to tak wyglądało, że przód jest zalany smarem innej firmy i niewiadomej mi gęstości niż w pozostałych 2-ch, czyli we wszystkich dyfrach będę miał różne smary :P

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N mar 20, 2011 9:37 pm 

Damianbmw12345 napisał(a):
kurcze to teraz nie wiem co zrobić

jak to co zrobić :?:
Wyciągasz wszystkie trzy z modelu, robisz przegląd, uzupełniasz olejem i zakładasz do modelu

PostNapisane: Pn mar 21, 2011 12:11 am 

vic_firth napisał(a):
Damianbmw12345 napisał(a):
kurcze to teraz nie wiem co zrobić

jak to co zrobić :?:
Wyciągasz wszystkie trzy z modelu, robisz przegląd, uzupełniasz olejem i zakładasz do modelu

tak dokładnie chodzi o "MANY", przez ostatni wypadek z dyfrem trochę się wykosztuje, dokładnie 170 zł + olej do przedniego dyfra, a tak to będę musiał kupić jeszcze 2 czyli razem to wszystko daje, ponad 230 zł chyba że mogę zalać przedni i środkowy dyfer olejem 7k a tylny 5k??

PostNapisane: Pn mar 21, 2011 12:57 am 

To uzyj tylko tych dwóch gęstości, przynajmniej bedziesz wiedział, że masz tam olej i jaki dokładnie.
Możesz zalać 7-7-5, 5-7-5, 7-5-7(gdzies nawet u zawodnika widziałem podobny setup)
Jak zalejesz tym drugim, czyli 5-7-5, to z czasem jak kupisz sobie jeszcze jeden olej np 2k, to sobie zmienisz tylko tył i masz gotowy setup.
Nie panikuj, na razie nie wybierasz sie na zawody "neo buggy", więc spokojnie na tych dwóch gęstościach pojeździsz.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3