vic_firth napisał(a):
Jeszcze jedna sprawa, o której wspomniałem, ale nie dokończyłem. Na pewnym etapie nikt nie bawi się w przeliczniki, bo używa produktów tylko jednego producenta, wtedy jakiekolwiek zmiany setupów maja sens. Zawodnik przeleciał 15 różnych gęstości jednego producenta, to wie, jak dyfry i zawieszenie się na nich zachowują.
Najgorsze, co można zrobić, to zalać np. jeden dyfer olejem innej firmy, niż mamy w dwóch pozostałych, bo wtedy, tak jak napisałem wcześniej, może się okazać, że dyfer 9k chodzi nam prawie tak samo jak 5k.
Oczywiście, wszystkie te sprawy, nie mają znaczenia, dopóki nie zaczynamy walczyć z czasem na torze, do czego każdego namawiam
Pozdrawiam.
kurcze to teraz nie wiem co zrobić, ponieważ ostatnio zmieliło mi dyfer i mam zamiar kupić cały nowy złożony itp. tylko o to chodzi, że rozebrałem też przedni dyfer, ponieważ coś dziwnie mi chodził, ale jak go rozebrałem zobaczyłem, że jest wszystko ok. i jeżeli ten nowy cały dyfer będzie do mojego modelu pasował, nie chce go rozbierać itp. i wychodziłoby na to, że będę musiał zalać tylko przedni, ale nie wiem jakiej gęstości jest smar w pozostałych 2-ch dyfrach, i będzie to tak wyglądało, że przód jest zalany smarem innej firmy i niewiadomej mi gęstości niż w pozostałych 2-ch, czyli we wszystkich dyfrach będę miał różne smary