Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 6:09 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: So lut 20, 2010 2:30 pm 

[quote="kwasio5"]
a i jeszcze jak ma się fundusze liche to nie wiem po co to w ogóle zaczynać modelarstwo ?

Aha czyli uważasz, że osoba która na start nie kupi modelu za 2000zł nie ma czego szukać w modelarstwie ? :roll:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lut 20, 2010 3:07 pm 

Kwasia trochę poniosło :lol: i tak jak raszta, zupełnie się z Nim nie zgadzam.
Mikrusa nawet dobrego, można mieć już na prawdę tanio i nie trzeba mieć kasy tyle co Kwasio, żeby świetnie się bawić.
Nie wiem czy oferta aktualna jeszcze, ale niedawno ktoś z forum sprzedawał Asso RC18B za 260zł a model z tego co czytałem - super. Na zawody nawet spokojnie można z nim lecieć. Do tego kiedy kasy trochę przybędzie przydało by się dokupić jakąś ładowarkę za ok. 50-80zł, pakiet i można bardzo przyjemnie śmigać.
Mikrusy mają właśnie taką ogromną zaletę - w porównaniu z większymi modelami są bardzo tanie, tak samo jest z częściami. Jeżeli mocy brakować będzie to bezszczota dobra też na prawdę droga nie jest.
Za 300zł można mieć już dobrego używanego mikrusa, a potem żeby zabawa stała się jeszcze przyjemniejsza dokupić ładowarkę, pakiet, a potem to jak już kto chce - bezszczotka, jakieś części tuningowe :wink:

PostNapisane: So lut 20, 2010 3:44 pm 
Administrator forum

Co do pakietu to najtaniej wyjdzie zrobić samemu z ogniwek typu rchobby http://www.hpi.pl/sklep/advanced_search ... 00&x=0&y=0 to te za 7zł/szt. Potrzebujesz na akumulator 6 sztuk + kable czyli jakieś 50zł wyjdzie. Różnica między ogniwami dobrymi na zawody a tymi do zabawy wynosi jak widać sporo (jedno ogniwo Nosram kosztuje 12zł), ale różnica w osiągach w czasie zabawy, szczególnie jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z modelarstwem nie warta jest tej ceny (bo jej nie odczujesz). Oczywiście jak nie chcesz się bawić w lutowanie itp. z pewnością można dostać już polutowane w pakiety.
Przykłady:
http://modele.sklep.pl/product_info.php ... ts_id=9459
http://sklep.rcracing.pl/product_info.p ... ts_id=2324
Ale są one nieco droższe.

PostNapisane: So lut 20, 2010 5:26 pm 

Może i model kupi używany za 250-300 zł.
Mikrus od team asso jest naprawdę bardzo polecany, więc nie będzie z tym problemu.

Ale według mnie jeżeli chce się jeździć z sensem tj godzinę lub więcej to trzeba mieć jakąś sensowną ładowarkę i pakiet.
Wiadomo , nie musi to być mikroprocesor za 800 zł , ale najlepiej by było używanego sharka kupić , koszt około 130 zł a już mamy ładowarkę na jakimś tam poziomie.

Pakiet za około 70-100 zł , bo tyle do mikrusa kosztują i można śmigać.
Ale zawsze trzeba mieć 100 zł w kieszeni na części.

Jeżeli masz zamiar przeznaczyć 250 zł i ani grosza więcej to sobie odpuść.
Za to za 400 zł już możesz mieć model z ładowarką i pakietem którym będziesz czerpał radość z jazdy , a nie radość z wpatrywania się w sieciówkę która ładuje pakiet godzinami

PostNapisane: So lut 20, 2010 6:34 pm 

No sorki poniosło mnie z tą kasą . Ale ja cały czas myślałem o normalnym modelu w normalnej skali a nie mikrusie i tu jest problem
1. no kupie pakiet np. 5000mah i jak nie mam dobrej ładowarki to muszę ją kupić wiec wszystko ciągnie za sobą koszty.
i nie ma co się nastawiać ze kupie model i będę jeździł długo i szczęśliwie . No to niech ktoś napisze kto elektrykiem jeździ 15min i potem pakiet ładuje noc . A i jeszcze jeśli to ma być model taki że ma ci pokazać czy interesuje Cię modelarstwo czy nie. No to się z tym zgodzę ze nie ma sensu kupować modelu za nie wiadomo ile. no i tyle moim zdaniem i już się nie wypowiadam .

i sorki za tamte posty możecie je traktować jak by ich nie było.

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: So lut 20, 2010 6:46 pm 

Paulino napisał(a):
Kto wam takich głupot napisał że zwykła ładowarka się spali jak się da akumulator powyżej 3000mah. Prosta ładowarka ma w sobie to że gdy pakiet jest już naładowany to ona się nie wyłączy, dalej będzie ładować i w ten sposób możesz sobie pakiet załatwić a nie ładowarkę.

Super by było jak by na tym forum był jakiś test przed zarejestrowaniem się na Te forum...

Czlowieku jak ładujesz pakiet 1800mHa zwykłą ladowarką trwa to 7 godzin ,to pomysl co ile ladowala by pakiet 3000mHa.Ale kto normalny ładował by go ladowarką 250mHa

Pozatym zakończmy ten temat kolega chce kupić samochod ,to nie jest temat o ładowarkach :?Ja tez polecam koledze asso.Jak dozbiera może kupić BL i lipo :D

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: So lut 20, 2010 6:51 pm 

No ale jeżeli na początek ma powiedzmy te 250-300zł to kupi dobry używany model właśnie taki jak Asso Rc18B lub podobny razem z jakąś marną ładowarką i pakietem tak żeby na razie mógł sobie pośmigać, a zbierać będzie na coś lepszego.
więc na start 300zł wystarczy, jednak żeby pośmigać na serio potrzeba jeszcze te 130-150zł oczywiście moze być i więcej, ale za 150 już znajdzie się przyzwoity używany sprzęt żeby pośmigać mikrusem koło domu.

Kwasio - szacun :mrgreen: już myślałem, że będzie następna kłótnia na forum, bo było już kilku takich do których nic nie docierało i byli święcie przekonani, że są wszechwiedzący:)

PostNapisane: So lut 20, 2010 7:24 pm 

kwasio5 napisał(a):
No to niech ktoś napisze kto elektrykiem jeździ 15min i potem pakiet ładuje noc .

Kwasio, chciałeś masz :P Ja miałem ok. 500zł na pierwszy model, który niedawno kupiłem 8) No i wyszło na to, że koszty musiałem trochę zawyżyć, ale i tak mało kasy na pakiet miałem... Kupiłem sobie accucela 6 i pakiet nie dość, że Ni-Cd to jeszcze 2200mAh do e-f i po śniegu go męcze przez 15-25min i ładuję co prawda godzinę, a nie noc, ale nawet te 15min cieszy i wydłuża się tak jakby to trwało 1h lub więcej ;) Zawodowcy może na to inaczej patrzą, ale tak jak dla mnie pojeździć "takim śmiesznym czymś" :P 15min to jest wielka frajda :D

P.S
Taki pakiecik słabiutki na początek jest Ok, bo teraz na Li-Po zbieram. Ale muszę ci jeszcze powiedzieć, że i tak raz dziennie jeżdżę, więc nawet jakbym nie miał ładowarki, która naładuje mi pakiet w 1h to i tak bym się cieszył ;) I tak teraz zima jest, a do wakacji na pewno na jakiegoś Li-Po i bezszczotkę uzbieram :twisted:

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: So lut 20, 2010 8:08 pm 

No wlaśnie :D Ja też tak mam ,mam tą samą ładowarke tylko ze pakiet 1800mHa.Zależy od kolegi,bo modelarstwo to świetny sposób na nude i zabicie czasu,Jezdzisz modelem 25minut czyścisz go ze sniegu 10 minut ladujesz akku w godzine i znowu wychodzisz ja tak spędzam większość weekendu :D

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Cz mar 04, 2010 4:53 pm 

za 250zł może wyrwiesz używaną TL-01 szczerze polecam miałem i był to spoko modelik albo tak jaki pisali koledzy wcześniej Maverik Atom miałem z nim styczność dobrze wykonany tylko narazie problemy z częściami ale wkrótce w PL się pokażą :D

saturn 20t

PostNapisane: Cz mar 04, 2010 7:18 pm 

AE rc18b sprzedawałem ja i oferta nadal aktualna(niższa cena szczegóły w dziale giełda dla zainteresowanych).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3