Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 7:01 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 06, 2006 12:52 pm 

Właśnie spiłowałem trochę górę świecy, żeby kapturek REVO pasował. Tylko, że A3 ma o 1mm krótszy gwint (czy to przeszkada w czymś?). Toost- dlaczego mam nie włączyć radia? Kiedy włącze radio przepustnica jest odrobinke otwarta, a jak wyłącze zamyka się zupełnie. Słyszałem też, że można pulsować gazem kiedy kręci się EZ.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 06, 2006 3:42 pm 

Gwint ma znaczenie. Traxxas "nakazuje" stosowanie jedynie świeć o długim gwincie.
Po to nie włączać radia, żebyć mógł ręcznie sterować ciegnem przepustnicy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 06, 2006 4:24 pm 

KubiB napisał(a):
Właśnie spiłowałem trochę górę świecy, żeby kapturek REVO pasował. Tylko, że A3 ma o 1mm krótszy gwint (czy to przeszkada w czymś?). Toost- dlaczego mam nie włączyć radia? Kiedy włącze radio przepustnica jest odrobinke otwarta, a jak wyłącze zamyka się zupełnie. Słyszałem też, że można pulsować gazem kiedy kręci się EZ.

są rózne techniki odpalania, różne w zależności od stanu silnika
ja na ten przykład zimny silnik uruchamiam na wyłączonym odbiorniku. Ręcznie ustawiam serwo gazu otwierając przepustnicę, uruchamiam, po kilkudziesięciu sekundach pracy na obrotach lekko wyższych niż jałowe włączam odbiornik i jadę. Uruchamiam z kołami w powietrzu.
siln ik już rozgrzany odpalam już na właczomnym odbiorniku otwierając przepustnicę radiem

chodzi o to, ze zimny silnik gasnie mi na jałowych, a trzymać cały czas cyngiel gazu mi sie nie chce

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 06, 2006 9:58 pm 

Ja odpalam (próbuje) z włączonym radiem. Dalej coś model nie łapie, ale paliwo raczej dochodzi. Raz autko zahaczyło na pokojach (sprawdziłem z ciekawości czy może się uda), jednak moja radość trwała krótko :? . Przyleciała mama, kazała "to" gasić i powiedziała (z humorem), że jeszcze raz zapale w domu, a "ŚMIERDZIEL" wyleci za okno :wink: . Niestety potem w garażu nie chciał mi zapalić :( .

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 08, 2006 7:37 pm 

No panowie radosna nowina: REVO zapalił jak trzeba (za pierwszym razem). Tylko, że z podniecenia nie gazowałem go i zgasł :lol: . Ale mniejsza o to. Potem poprosiłem tatę o pomoc bo mi rąk zabrakło :wink:. Niestety potem już nie chciał zahaczyć. 3 razy tę zabawę z EZ powtórzyłem, 3 razy skończyło się na tylko kręceniu EZ-em.
A pogrzałem suszarką tyle samo, tak samo kucnąłem, tak samo podrapałem po du..; głowie 8). Jedyna różnica to to, że stał mój tata i to że były 2 minuty później.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3