Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 3:43 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 04, 2008 1:34 am 

wiem ze przeznaczenie revo to teren i ze tam bedzie sie sprawdzal wysmienicie. jesli chodzi o to aby sie nauczyc jezdzic MT to powiem tyle iz wiem jak nim jezdzic aby sie nie przewracal tylko ze w tym wypadku moge szybko jezdzic tylko prosto. wychamowac model i dopiero bez gazu zawrocic i znowu gaz na prostej. troche bez sensu taka jazda (do takiej lepsze jato)
revo jest po to aby skrecal a ze najblizej siebie mam boisko szkolne to co ja na to poradze ze czesto tam jestem i nie moja wina ze jest tam asfalt wiec prosze nie pisac mi do czego sie nadaje revo. wracajac do ustawien jak jezdze mantisem i mam ustawione nisko ale sztywno zawieszenie to tez sie przewraca a jak jest miekko i nie koniecznie nisko to modej jest nie do przewrocenia (caly czas mowie o asfalcie) mam jeszcze od mantisa kola z oponami na asfalt i off set-em 1/2 wiec moze tez pomoze. sprobuje z tymi ustawieniami blizej kola tylko ze bedzie sztywniejszy co nie wydaje mi sie aby pomoglo. w autach 1;1 takie ustawienie jest lepsze ale w mantisie bylo odwrotnie... sprawdze jak bedzie w revo.
troche sie rozpisalem ale mam nadzieje ze jeszcze mi ktos cos napisze na ten temat

a co to znaczy ze jest agresywne ustawienie kol? negatywne czy pozytywne nachylenie? czy jeszcze co innego?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 04, 2008 9:10 am 

normalnie to powinienem napisać ci że wybrałeś kiepski model jeśli chcesz jeździć po asfalcie :lol: Jeśli ustawisz popychacze bliżej koła to wcale model nie będzie sztywniejszy ( nie wiem skąd ten wniosek) tylko niżej zawieszony, co powinno trochę pomóc. co do pochyłu kół to spory negatywny kąt także powinien pomóc. Zdecydowanie trzeba było wybrać JATO

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 04, 2008 9:47 am 

gateway_nyc napisał(a):
A co to znaczy ze jest agresywne ustawienie kol ? negatywne czy pozytywne nachylenie ? Czy jeszcze co innego ?

Koła są bardziej do środka pochylone ( patrząc od przodu/tyłu modelu ) Daje to nam lepsza reakcje na skręt oraz to, że czoło opony nie stawia takich oporów opona się nie podwija jak przy ustawieniu na równo.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 05, 2008 12:03 am 

Gieroll napisał(a):
normalnie to powinienem napisać ci że wybrałeś kiepski model jeśli chcesz jeździć po asfalcie :lol: Jeśli ustawisz popychacze bliżej koła to wcale model nie będzie sztywniejszy ( nie wiem skąd ten wniosek) tylko niżej zawieszony, co powinno trochę pomóc. co do pochyłu kół to spory negatywny kąt także powinien pomóc. Zdecydowanie trzeba było wybrać JATO

wiem ze jato jest lepsze na asfalt bo moj brat ma jato 3.3 ale mi sie bardziej podoba revo i jazda nim po parku gdzie jest duzo piasku trawy brudu itd ale do parku mam dosc daleko i nie zawsze mi sie chce jechac albo nie mam czasu a szkole z boiskiem asfaltowym mam mniej niz minute od domu wiec czesto tam bywam :)
wiem ze nigdy nie bedzie jezdzil idealnie po asfalcie itd ale chce sie dowiedziej jakie ustawienia w revo beda najlepsze aby utrudnic mu jak najbardziej przewracanie :)
dzisiaj kupilem nowe sprezyny i olej ale nie 50wt bo akurat nie mieli wiec wzielem 55wt (mysle ze nie bedzie duzej roznicy miedzy tymi dwoma)
sway bar zamowilem i mysle ze to najwiecej pomoze w moim revo :)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 05, 2008 11:19 pm 

Ja z emaxxem tez musialem chwile powalczyc by przestal sie na zakretach przewracac. Tzn ze soba, bo w nim nic nie zmienilem, a przeatal juz prawie ;) Ach te przyzwyczajenia z onroad :)

Ale IMHO twardsze sprezyny, amory i maksymalnie gleba, starego emaxxa tak obnizylem ciut tylko i juz mu sie poprawilo. Ale bez sensu MT obnizac na asfalt, robic cala geometrie, przeciez on tam powinien byc tylko czasem...

PostNapisane: Cz mar 06, 2008 2:37 am 

Jarek Poniatowski napisał(a):

Wystarczy ustawić agresywne kąty wszystkich kół. na przód fioletowe spręzyny, na tył złote. Olej do amorków 50WT. Rockersy std z Revo, ale drązek ustawiony na dziurce w wahaczu blizej koła. Tak by siedział nizej.
A to ze go zmiękczyłes, nie zapobiegnie przewrotom, bo model sie ma nie uginac mocno w zakręcie ( zmiękczeniem własnie mu to ułatwiłeś ) tylko z lekkim przechyłem. Polecam tez odelżyć znacznie Reviaka. bo ze standartowymi plastikami raz ze wygląda obrzydliwie, a dwa ze środek cięzkosci jest też wyzej.

Pozdrówki.

wlasnie zastosowalem te ustawienia. mysle ze powinno sie wprowadzic cos w rodzaju pochwal za dobre rady gdyz revo w tej chwili jest stabilne prawie jak truggy :D trzeba sie na prawde postarac aby go przewrocic.
wielkie dzieki za dobra rade :lol:

PostNapisane: Cz mar 06, 2008 9:03 pm 

gateway_nyc napisał(a):
Jarek Poniatowski napisał(a):

Wystarczy ustawić agresywne kąty wszystkich kół. na przód fioletowe spręzyny, na tył złote. Olej do amorków 50WT. Rockersy std z Revo, ale drązek ustawiony na dziurce w wahaczu blizej koła. Tak by siedział nizej.
A to ze go zmiękczyłes, nie zapobiegnie przewrotom, bo model sie ma nie uginac mocno w zakręcie ( zmiękczeniem własnie mu to ułatwiłeś ) tylko z lekkim przechyłem. Polecam tez odelżyć znacznie Reviaka. bo ze standartowymi plastikami raz ze wygląda obrzydliwie, a dwa ze środek cięzkosci jest też wyzej.

Pozdrówki.

wlasnie zastosowalem te ustawienia. mysle ze powinno sie wprowadzic cos w rodzaju pochwal za dobre rady gdyz revo w tej chwili jest stabilne prawie jak truggy :D trzeba sie na prawde postarac aby go przewrocic.
wielkie dzieki za dobra rade :lol:

Spoko, ciesze się że pomogłem :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2