Cytuj:
Nie chce zakładac nowego tematu wiec dołacze post.A chodzi o to ze gdy samochodzik chodzi na wolnych obrotach,przy gwałtownym dodaniu gazu gasnie.Srube od mnieszanki mam juz gdzies tak na 2,5 obrotu i boje sie ja dalej dokrecac(chodziaz olej i dym widac).Wypaliłem juz 5 baczków i chyba nadszedł czas na regulacje.Ale jednej rzeczy nie rozumiem.Gdy odpaliłem go poraz pierwszy chodził ładnie wszystko było ok,ale gdzies tak po 3 baczku juz zaczynał charczec i gasnąc.Czy to normalne ze silnik ,,przestraja" się sam???Bardzo prosze o odpowiedz czy dokrecac jeszcze srubke od składu mieszanki???
Wiec mialem taki sam problem, tak jak Ty zaczolem zubozac mieszanke i nie pomagalo, az w koncu eureka i odkrecilem srobke, pomoglo odrazu, okazalo sie ze model dostawal za malo paliwa na wysokicjh obrotach i gasl, w moim co jakis czas musze gaznik czyscic gdyz jezdzac bez filtra paliwa rozne dziadostwo tam sie zbiera, i mieszanka jest automatycznie "zubozana".
co do smarka - dzisiaj roztrzaskalem bude - jadac ok 50km/h na poslizgu z cala sila przywalilem w kamien, jakos go nie zauwazylem, model polecial na 2m do gory, i upadl niefortunnie na dach, podejzewam ze poprzednie ekniecie moglo zmniejszyc sztywnosc karoserii i dlatego pekla mi jescze bardziej, pozatym mimo kilkunastu wywrotek, parunastu skokow (owszem nie duzych i niedlugich, takich po 2 m) jest wszsystko ok.... aha czy to mozliwe zeby przy zmianie swiecy z os a3 na a5 stracil troszke mocy? to samo bylo w carsonie lightningu kolegi...
aha jescze jedno... jesli chodzi o silnik, to nawet jak pojdzie po 10l (czyli teoretycznie ktocej) to i tak jak kupie nowego force'a za 350zl to nadal moj model bedzie tanszy od najtanszego carsona stroma i to o 300zl :]... pozdrawiam