Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 3:51 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 30, 2006 6:15 pm 

aa no to dobrze. Darek powiedz mi na jedno pytanie bo dzis sie zalamalem. Jak jest cover plate i ten talerzyk z taka dziorka gdzie wchodzi waleczek ten maly od korbowodu to ten talerzyk ma wał. I miedzy walem a coverplatem byl niemaly luz.Przez to po zalaniu silnika lub daniu ARO oneway sie ciagle zalewa i nie mozna odpalic modelu. Dalem malutkie uszczelki miedzy onewayem a cover i miedzy coverem a talerzykiem. Myslalem ze pomoglo ale po dluzszej chwili odpalania znow padlo. I wielkim problemem jest to ze nie wiem co mam kupic. Nie problem kupic kilka rzeczy - ale nie mam na tyle kasy. Powiedz mi czy to oneway czy luz? Jesli nawet luz to czy dzialanie oleju na oneway powodowaloby jego slizganie? Jak dam na oneway np towot to tez sie slizga. Powiedz mi czego to moze byc wina? Kupic nowy oneway czy te czesci? Pozdrawiam

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 30, 2006 7:17 pm 

Darek Stefanowicz napisał(a):
to tanie łoże jest dobre. ja miałem je w swojej mt2 i działało świetnie. a jeżeli ktoś nie stosuje kleju do gwintów w najbardziej wibrującym miejscu modelu to niech się nie dziwi że mu się odkręcało.
koniec kropka

klej do śrub stosowałem i nie wiem czy może niewyraźnie napisałem ale silnik sie odsuwał a nie odkręcał!!! Trzymał się jak byk mocno ale jak mu kilka razy po gazie dałem odsuwał się i golil 2 mm zębatki odbierajacej.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 30, 2006 9:34 pm 

obawiam się że konieczne będzie sypnięcie grosza.
prawdopodobnie potrzebny będzie nowy oneway http://www.hpi.pl/sklep1/product_info.p ... ts_id=1207
cover plate jest z aluminium i niestety sie wyrabia po jakimś czasie.
jak luz jest duży to kup http://www.hpi.pl/sklep1/product_info.p ... ts_id=1501 jak jest niewielki to może wystarczy wymienić na nową uszczelkę gumową która jest w środku cover plate - w tunelu.
obejżyj dokładnie ten bolec na którym chodzi oneway - musi być równej grubości na całej długości jeśli stwierdzisz że jest inaczej to trzeba wymienić bo kupno nowego onewaya da efekt tylko chwilowy http://www.hpi.pl/sklep1/product_info.p ... ts_id=2761

jak potrzebujesz te 2 elementy to lepiej wez ten zestaw http://www.hpi.pl/sklep1/product_info.p ... ts_id=1500

do onewaya używaj specjalnego oleju lub wd-40 ale na pewno nie smaru.

radzę coś z tym zrobić bo w miarę powiększania sie luzu silnik będzie łapał tą drogą lewe powietrze a co za tym idzie bedzie sie grzał.

pozdrawiam i życzę sukcesów w remontach.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 31, 2006 6:43 am 

Dzieki. Pare nowosci:

Wczoraj robilem wiele prob z onewayem. Nalalem na niego pelno ARO ( po ktorym ostatnio przestal dzialac ) i CHODZIL IDEALNIE. Nic sie nie slizgal. Wyczyscilem i bylo tak samo. Pozniej zmartwilem sie troche bo krece onewayem a kolo zamachowe nie - ale to tylko przez moment, bo zaraz sie kapnalem ze ten talerzyk musi dojsc do tego waleczka prawda? Nastepnie zablokowal sie caly tlok :(( Myslalem ze lozysko lub waleczek - ale dalej twardo siedzi, odkrecilem swiece i dopiero. Cos lekko zgrzytnelo brr..!! Az sie wystraszylem ale juz jest ok. Wydaje mi sie ze oneway jest w 100% sprawny!! i ze nawet po tym zalaniu to nie oneway sie psul. Tylko co to moglo? Moze waleczek sie wyrobil.. Talerzyk wyglada na dobry z ostrymi katami wiec watpie zeby to on byl. No nic, kupie loze do silnika, zaloze i zrobie pare prob probnych ( odpalanie, zalanie aro itd ) Jak bede cos wiecej wiedzial to zdam relacje.. ale to wszystko dziwne.

aa jeszcze jedno - silnik w srodku wyglada slodziutko.. taki czysciutki az sie blyszczy :D:D:D

ED: a zapomnialem. Dalem inny oring - taki z gladkimi katami, grubszy i lepszy - z jakiegos panelu od pompy wodnej. Teraz nawet kropelki nie przepuszcza!! A gumke wyciagnalem ktora byla miedzy coverplatem a talerzem - zgniotka sie i rozerwala - prawie jej nie widac :D:D:D

Pozdrawiam

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2