Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 12:52 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 11, 2006 12:27 pm 

w jedyn miejscu stopila sie izolacja nawet, ale teraz ten kabel ktory sie stopil zrobilem tak jak ktos napisal, odcialem te zlaczki i zlutowalem, teraz prawie sie nie grzeje, ten kabel ktory grzal sie slabiej grzeje sie bardziej od tego zlutowanego, wiec tez zlutuje. Musze kupic jeszcze radiator, bo silnik sie zaczyna ostro grzac, naszczescie jest mroz na dowrze a tam tylko smigam wiec nie bedzie az tak starsznie poki co.

Jeszcze jedno pytanko czy przewody od pakietu tez maja prawo sie grzac i tez do jakiego stopnia. Sory ze takie tempe pytania zadaje ale elektryka mialem pol roku temu i nie mialem znim takich problemow jak z tym teraz.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 11, 2006 12:28 pm 

kable od pakietu maja prawo sie grzac. Do jakiego stopnia?- Bez przesady :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 11, 2006 3:04 pm 

Kable od pakietu również grzeją się z tego powodu, iż pakiet oddaje ogromne prądy do silnika. :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 11, 2006 11:02 pm 

...

Ostatnio edytowano Cz sty 12, 2006 1:32 pm przez Patryk Raczyński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 11, 2006 11:15 pm 

Patryk Raczyński napisał(a):
do sz p Bonawentury i Toost jesli pomylilem sie,mozna to napisac w grzeczny sposob. Zwazajac na wasze poprzednie wypowiedzi biore pod uwage,ze juz troche lat chodzicie po tej ziemi i znacie cos takiego jak kultura. Przyznaje moj blad!To ze kable robia sie sztywne od nadmiaru cyny znam z doswiadczenia,ale fakt pomylilem sie co do tego ze nie ma to wplywu na przeplywajacy prad.Mysle,ze mogli byscie wykazac sie minimalnym szacunkiem.

uwierz, napisałem najgrzeczniej jak potrafię, znam coś takiego jak kultura,
jeśli jednak w jakiś sposób poczułeś się urażony moimi wypowiedziami, to z całego serca przepraszam, w żaden sposób nie chciałem okazać Ci braku szacunku.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 11, 2006 11:16 pm 

Kamil Łuczak napisał(a):
w jedyn miejscu stopila sie izolacja nawet, ale teraz ten kabel ktory sie stopil zrobilem tak jak ktos napisal, odcialem te zlaczki i zlutowalem, teraz prawie sie nie grzeje, ten kabel ktory grzal sie slabiej grzeje sie bardziej od tego zlutowanego, wiec tez zlutuje. Musze kupic jeszcze radiator, bo silnik sie zaczyna ostro grzac, naszczescie jest mroz na dowrze a tam tylko smigam wiec nie bedzie az tak starsznie poki co.

Jeszcze jedno pytanko czy przewody od pakietu tez maja prawo sie grzac i tez do jakiego stopnia. Sory ze takie tempe pytania zadaje ale elektryka mialem pol roku temu i nie mialem znim takich problemow jak z tym teraz.

Jak masz wtyk tamiya to się nie dziw zmien na deansy :) ( podjzewam ze taki masz..

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 11, 2006 11:20 pm 

...

Ostatnio edytowano Cz sty 12, 2006 1:33 pm przez Patryk Raczyński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 11, 2006 11:26 pm 

Patryk Raczyński napisał(a):
Cytuj:
--------------------------------------------------------------------------------

Patryk Raczyński napisał:
do sz p Bonawentury i Toost jesli pomylilem sie,mozna to napisac w grzeczny sposob. Zwazajac na wasze poprzednie wypowiedzi biore pod uwage,ze juz troche lat chodzicie po tej ziemi i znacie cos takiego jak kultura. Przyznaje moj blad!To ze kable robia sie sztywne od nadmiaru cyny znam z doswiadczenia,ale fakt pomylilem sie co do tego ze nie ma to wplywu na przeplywajacy prad.Mysle,ze mogli byscie wykazac sie minimalnym szacunkiem.

uwierz, napisałem najgrzeczniej jak potrafię, znam coś takiego jak kultura,
jeśli jednak w jakiś sposób poczułeś się urażony moimi wypowiedziami, to z całego serca przepraszam, w żaden sposób nie chciałem okazać Ci braku szacunku.

tak uraziles mnie. lecz niech bedzie ci wybaczone,znaj me dobre serce :)

po za tym nie lubie zadnego forum dlatego,ze kazdy jest cwany kiedy sie chowa za komputerem i zamiast podpisac sie imieniem i nazwiskiem wpisuje ksywe,tak na marginesie.

Tomasz Ostrowski
ksywa to skrót od imienia i nazwiska jeszcze z czasów politechniki, gdzie dostałem taki "z urzędu" na laboratorium z unixa
na kilku forach jestem jako Toost i jako Toost jestem rozpoznawalny przez ludzi z całej Polski

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 11, 2006 11:39 pm 

Do kolegi "Patryk Raczyński"
Niie wiem, dlaczego masz do mnie pretensje. Ja zadałem tylko pytanie.
Co do krycia się za ksywką to gdybyś wykazał się odrobiną chęci znalazłbyś moje imię i nazwisko a jak byś się bardziej postarał to nawet adres. W sieci nikt nie jest anonimowy.
Taką samą ksywką podpisuję się pod wszystkim, co napiszę w necie już od kilku ładnych lat.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 12, 2006 1:10 am 

....

Ostatnio edytowano Cz sty 12, 2006 1:33 pm przez Patryk Raczyński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 12, 2006 9:07 am 

Skoro tak, to grzecznie zapytam: Po co pisałeś, że Cię uraził "Toost" i "Bonawentura". Jest coś takiego jak PM, a Ty się obudziłeś teraz, żeby nie zaśmiecać forum- na przyszłość pisz na PM o takich rzeczach. ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 12, 2006 9:34 am 

myslalem ze jeszcze sajakies ciekawe odpowiedzi i podpowiedzi co do mojego tematu, a okazalo sie ze teraz zaczeliscie pisac przez cala strone o przeprosinach i urazach. Panowie, Bog wam wybaczyl, wrocmy do tematu, bardzo grzecznie prosze z calego serca :]

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 6:19 pm 

Jeśli mogę się wtrącić!
Kable mają prawo się wszystkie grzać, a zwłaszcza jak płynie przez nie prąd rzędu kilku (nastu) amper! Nie ma się co tym za bardzo martwić! Jeśli masz orginalne kabelki to są dobrze wyliczone plus jeszcze rezerwa w postaci kilku dodatkowych milimetrów szerokości przewodu/kabelka 8)

Aczkolwiek jeśli :? zaczeła się topić izolacja powinneś się udać bezwłocznie do serwisu na gwarancje! :x

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 6:25 pm 

Po co do serwisu co to za pomysły? Lepiej pójść kupić kabel miedziany o przekroju 3mm i zlutować do tego złącza typu banan i po kłopocie!

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 13, 2006 6:29 pm 

Ale jak kolega ma na gwaracji! To po co się brudzić??? To raz. A dwa nie wiem jak to jest dokładnie z gwarancjami na modele samochodzików ale jak się wprowadzi jakieś widoczne zmiany to się gwarancji nie traci???

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona