Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 1:32 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 31, 2007 2:45 pm 

Witam

Miałem się nie udzielać w dyskusji ale jednak będę musiał zabrać swój skromny głos.

1) Gieroll doceniam to że podjąłeś się opisu składania modelu jednak ciężko jest porównywać w taki sposób jak ty to robisz. Musiałbyś w tym samym czasie składać z kitów Savage i Revo abyś miał jakieś porównanie. Każdy producent ma swoje wady i zalety przy konstruowaniu modeli jak i wyposażaniu w różne części tuningowe. HPI i tak się bardzo podciąga jeżeli chodzi o wzmacnianie konstrukcji swoich modeli. W każdej firmie trafiają się jakieś wpadki i uważam że jak już robisz jakiś test to powinieneś najpierw złożyć model pojeździć nim a potem ochłonąć i w spokojny agresywny sposób przedstawić wyniki testu w jednym poście a nie drażnić ludzi po trochu wieloma postami.

2) Z doświadczenia i spotkaniami z innymi modelarzami wynika że gdybyś jeździł ostro Revo tak jak Savem też by ci wiele nie zostało z niego. Dokąd jeździłem tylko po torze awarie były bardzo rzadkie. Zresztą wystarczy pojeździć trochę z innymi i okazuje się że nawet modele zawodnicze (nie tylko monsterkii) mają dość często jakieś usterki.

3) Szczerze mówiąc uważam że instrukcja do Savów jest całkiem przystępna i widziałem o wiele gorsze. Tak jak już napisał jeden z Kolegów nie ma sensu za dużo pisać w instrukcji bo to powoduje że staje się nieczytelna a poza tym początkującemu wiele informacji tak naprawdę się nie przyda.

4) Co do silnika to masz jakiegoś pecha i szczerze mówiąc dziwnie to u ciebie wygląda. A próbowałeś go reklamować czy chociaż zadzwoniłeś do sprzedawcy?

5) Mam nadzieje że jak pojeździsz trochę to docenisz wytrzymałość tego modelu. W ciężkim terenie mało który wytrzyma takie katusze jak Savik.

Ps. Panowie więcej spokoju przy pisaniu postów bo zaczyna się tu robić niemiłe bagienko.

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 01, 2007 12:26 am 

dzięki XAX, z modelem jest raczej ok, pogadałem sobie z tutejszymi modelarzami i okazało sie to co przypuszczałem, na tej wysokości (1600 m. n. p. m.) jest znacznie mniejsza ilość tlenu w powietrzu, dlatego miałem takie problemy z odpaleniem ( choć w sumie wciąż dość długo trzeba kręcić by zawarczał), Co do wytrzymałości modelu jeszcze nic nie wiem, nie udało mi sie jeszcze przyliczyc mocniejszego "dzwona", ale wszystko przede mną. Model tak jak piszesz, stworzony jest na trudny teren, ale musiałbym sprzedać REVO i wsadzić w niego cala gotówkę ze sprzedaży, by model satysfakcjonował mnie w stopniu, w jakim teraz satysfakcjonuje mnie revo ( koniecznie serwa do wymiany, jak dla mnie dokupić trzeba fail safe, bo nie lubię jeździć z zegarkiem w reku, a już miałem kilka niebezpiecznych sytuacji, wsteczny bieg, niektórzy wymontowują, mi nie przeszkadza a dość często sie przydaje, a jak wsteczny to i nowa aparatura). A wole jednak zrobić odwrotnie :) czyli pójść w kierunki custom REVO. Tak czy inaczej do jesieni bawię sie savagem, a później czas pokaże.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 01, 2007 9:36 am 

aparatura od sava ma jeszcze jedno miejsce na servo od wstecznego, więc nie mów, że trzeba ją zmieniać...

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 01, 2007 9:47 am 

Wojtek Sadowski napisał(a):
aparatura od sava ma jeszcze jedno miejsce na servo od wstecznego, więc nie mów, że trzeba ją zmieniać...

jest problem... stare aparatury dawane do sava 21, 25, 3.5 faktycznie byly 3 kanalowe (TF-4) a odbiorniki 4 kanalowe..... te appy do X'a sa dwu... ale wystarczy wlutowac pare elementow i bedzie ok :) do X'a wymyslili mixer ktory przerzuca biegi... klik!!

co do samej aparatury to ja nie mam zastrzezen... zreszta co zlego mozna powiedziec o Futabie? :) nigdy nie mialem problemow z zasiegiem i zakluceniami... no chyba, ze ktos wlazl na moj kanal...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8