Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 2:58 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 19, 2011 3:25 pm 

to tak żeby nie zakładać nowego tematu. Opłaca się wymienić sanwe blazer na tego fly sky?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt kwi 19, 2011 3:58 pm 

Daj sobie spokoj kolego;D

Model Cars Łódź

PostNapisane: Wt kwi 19, 2011 4:10 pm 

Faktycznie te Fly sky, Eurgle i HK są takie złe? Bo przed chwilą czytałem że za tą cenę są ok. Chce zmienić głównie z powodu dużego odbiornika i braku obsługi serw cyfrowych. Poza tym absolutnie mi wystarcza.

PostNapisane: Wt kwi 19, 2011 5:16 pm 

Aż takie złe nie są, jeździłem na jednej z nich (nie wiem której) chwilę i nie było tragicznie.
Na torze nie gubiła zasięgu, prędkość transmisji nie jest kosmicznie długa, apka nie przeszkadza, gdy trzyma się ją w ręce.
Osobiście, nauczony doświadczeniem z takimi wynalazkami (N4Q, wybrałbym jednak coś ze Spektruma :)

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 9:19 am 

Dokładnie popieram Wiktora polecam ci DX3E jest nie droga i ma zajebi*te parametry;D

Model Cars Łódź

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 1:31 pm 

A co fajnego ma DX3E? Pamięć na jeden model czy może zwykłe trymery? Piorek, jeśli porównujesz Sanwę kwarcówkę i GT3B, to GT3B będzie dużo lepszym wyborem.

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 4:04 pm 

Tomek Lipert napisał(a):
A co fajnego ma DX3E? Pamięć na jeden model czy może zwykłe trymery? Piorek, jeśli porównujesz Sanwę kwarcówkę i GT3B, to GT3B będzie dużo lepszym wyborem.

Różnica jest mniej więcej taka, jak między takim telefonem:
http://allegro.pl/e71-dual-sim-qwerty-i ... 50154.html
a takim:
http://www.nokia.pl/produkty/telefony/nokia-c1-02

Ten pierwszy niby fajny, bo ma aparat, kamerę, dwie baterie i obsługuje 2 karty równocześnie.
Drugi to uboższy sprzęt, bez niektórych zalet tego pierwszego.
Niby jedno i drugie działa, można z tego dzwonić, wysyłać smsy, słuchać muzyki i nastawiać sobie budzik.
Z tym, że nie wiadomo, kiedy jedno przestanie działać i do kogo zwracać się, jeśli się zepsuje.

Ja jednak osobiście, wolałbym prawdziwą Nokię C1, zamiast tej niby E71 ;)

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 5:05 pm 

GT3B nie wyszła dziś czy wczoraj. Jest testowaną i sprawdzoną aparaturą. Polecaną pod względem cena/jakość/możliwości. Możliwość zaprogramowania 10 modeli i malutkie wodoszczelne odbiorniki za 5$ to ciekawe rozwiązania. Szczerze mówiąc nie tak dawno temu sam stałem przed wyborem nowej aparatury i na początku również stawiałem na DX3E, lecz z czasem jak zacząłem czytać opinie i sprawdzać testy innych aparatur to zdecydowałem się jednak na GT3B. Mniej zapłaciłem, a mam sprawdzony sprzęt o większych możliwościach. Jedyne co mnie odpychało, a przyciągało do DX3E to design w którym Spektrum bije na głowę Fly-Sky, choć przyznam, że trzeba się przyzwyczaić i FS w rzeczywistości wygląda ładniej niż na fotkach(mimo to nie dorównuje DX3E).

-FS GT3B
-Li-Pol Turnigy 5200mAh & 5000mAh

http://www.youtube.com/watch?v=caxzNxg8qvE

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 5:28 pm 

To jak uda mi się sprzedać sanwe i troche stargować FSa to zmieniam apkę. Dzięki za pomoc.

PostNapisane: Pt kwi 22, 2011 11:52 am 

Wiktor Sułek napisał(a):
Tomek Lipert napisał(a):

Różnica jest mniej więcej taka, jak między takim telefonem:
http://allegro.pl/e71-dual-sim-qwerty-i ... 50154.html
a takim:
http://www.nokia.pl/produkty/telefony/nokia-c1-02

Ten pierwszy niby fajny, bo ma aparat, kamerę, dwie baterie i obsługuje 2 karty równocześnie.
Drugi to uboższy sprzęt, bez niektórych zalet tego pierwszego.
Niby jedno i drugie działa, można z tego dzwonić, wysyłać smsy, słuchać muzyki i nastawiać sobie budzik.
Z tym, że nie wiadomo, kiedy jedno przestanie działać i do kogo zwracać się, jeśli się zepsuje.

Ja jednak osobiście, wolałbym prawdziwą Nokię C1, zamiast tej niby E71 ;)

Piszesz bzdury. Chińskie podróbki telefonów działają bardzo kiepsko, co nie ma żadnego przełożenia na GT3B. Ja mam zarówno MX3, jak i GT3B. Tę drugą kupiłem po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na rcgroups i te opinie się sprawdziły. Aparatura działa tak, jak powinna i oferuje to, co dużo droższe, firmowe aparatury. To już nie te czasy, że Chińczycy tylko podrabiają. Jeśli już piszesz o telefonach i przekładasz to na aparatury, to powinieneś to porównać Samsunga Galaxy S i Meizu M9. W środku to samo, Meizu tańszy, a wykonany równie dobrze.

A jeśli chodzi o gwarancję, to działa to tak samo, jak kupisz Spektrum np. na TowerHobbies - piszesz do sprzedawcy. Ja już gwarancję w Chinach realizowałem, z powodzeniem.

Więc taki mały apel, nie tylko do Wiktora - jak o czymś mało wiecie, to czasem lepiej nic nie pisać.

PostNapisane: Pt kwi 22, 2011 12:12 pm 

Może i masz rację, ale mnie po moich doświadczeniach z elektroniczną chińszczyzną w modelu już nic do niej nie przekona.
Wolę w tej cenie kupić może i uboższy, ale firmowy sprzęt, z którym mam większą pewność, że nie zawiedzie.

Co innego narzędzia, niektóre modele czy silniki - to im akurat wychodzi.

No ale kupujcie sobie co i gdzie chcecie. Mnie jeszcze nie stać na kupowanie kiepskiego, niefirmowego sprzętu.

PostNapisane: So kwi 23, 2011 12:50 pm 

Kolego a ty myślisz że droższy sprzęt gdzie jest produkowany.
Wszystko robią Chińczycy. Różnica jest tylko w kontroli technicznej lub plastikach.
Weź sobie na przykład ładowarki Turnigy Akucel 6 lub 8.
Tą samą ładowarkę można kupić jako Hobby King za około 30$ lub jako inne znane marki za ponad 100$.

Jeżeli ktoś śmigał na tej apce i jest dobra to fajnie i może taka też kupie. Ale jeżeli mam wybór kupić coś całkiem nieznanego i nie sprawdzonego to wole dołożyć i kupić coś sprawdzonego.

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

PostNapisane: So kwi 23, 2011 1:10 pm 

To samo napisałem kilka postów wyżej. Obiektywna opinia na temat tej aparatury.
Potem całkiem subiektywnie przedstawiłem co JA myślę o tego typu sprzętach. Kiedy 2 lata temu kupiłem 2,4gHz za 300zł, okazało się to porażką. Teraz pewnie już te tanie 2,4 są bardziej dopracowane, ale w moim wypadku niesmak pozostał.

To, co jest projektowane i robione w Chinach, to zupełnie co innego niż to, co jest projektowane w USA czy w Europie, a tylko robione tam. Oczywiście zdarzają się dobre produkty - np. silniki SH. Ich jakość poprawiła się do tego stopnia, że kilku zawodników z czołówki polskiej wystartuje na nich w sezonie 2011. Może kiedyś zmienią swoje aparatury na Eurgle... zobaczymy ;)

Jak ktoś sie nie boi i nie chce wydawać więcej na markowy sprzęt, niech kupuje sobie te Fly Sky, Eurgle i inne. Nikt mu tego nie zabrania.

PostNapisane: So kwi 23, 2011 9:40 pm 

Wiktor Sułek napisał(a):
To samo napisałem kilka postów wyżej. Obiektywna opinia na temat tej aparatury.

Można powiedzieć wiele, ale na pewno nie to, że opinia jest obiektywna, skoro jeździłeś chwilę, a piszesz o potencjalnej awaryjności.

Przykład do tego, co napisał XAX:
FlySky, producent GT3B, robi także apkę 9X, drążkową. Bardzo dobra aparatura, która kosztuje $60, a ma np. te same potencjometry, co Spektrumy.

Kupując coś z Chin, trzeba wiedzieć, co się kupuje. Ty kupiłeś N4Q nic o niej nie wiedząc i się przejechałeś, a GT3B to sprawdzona aparatura coraz popularniejsza w naszym kraju, której ogromnym plusem jest fakt, że odbiornik kosztuje w Polsce 40, a nie 200 zł.

PostNapisane: So kwi 23, 2011 10:08 pm 

Jest obiektywna, czyli pozbawiona osobistych uprzedzeń. Nie napisałem nic na temat potencjalnej awaryjność.
To już było w 'drugiej części'.

No tak sprawdzona, że od dzisiaj kumpel nie może na niej odjechać 10m od siebie, bo gubi zasięg.
Nie będę mówił kto, jak będzie chciał, to sam powie.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona