NONAME napisał(a):
Hmm... Ja miałem porównanie z savem 3,5 i moim TNX-em. Silnik jaki mam to 3.0ccm więc teoretycznie słabszy, niestety sav kolegi z silnikem 3,5 wymiękał zarówno na prostej jak w trakcie przyśpieszania.
bo to jeszcze zależy od przekładni i regulacji silnika
sav 3.5 ma najwolniejszą przekładnie 15X52 czy x51 już nie pamietam dokładnie
Silnik BB21 seryjny z sava to najprostrzy force, więc nie ma się co po nim wiele spodziewać, chociaż po drobnych modyfikacjach daje z siebie wiele więcej.
3.5 jest nawet nieco lepszy od Xa bo ma sztywniejsza ramę. W Xach trzeba silnik na ścisk ustawiać bo rama się wygina i cała skrzynia odjeżdża od silnika, stąd często padające zębatki odbiorcze już w czasie docierania u niedoświadczonych użytkowników
w TNXach z koleji (nie wiem jak teraz, ale kiedyś tak było) trzeba było od razu zmieniać zębatki w przekładni bo seryjne starczały na 20 min jazdy
każdy model ma swoje plusy i minusy, na MP mało widziałem reviaków np ... ładne są, ładnie jeżdżą, ale jakoś ich mało było, królowały savy i lst.
LST był chyba z tych trzech najlepszy, ale z tego co rozmawiałem to do pełni szczęścia też wymagał troche zmian.
Z MGT się tylko namacalnie nie spotkałem, wertowałem instrukcję, oglądałem jak jeździ, ale jak się sprawuje to nie wiem
Do zawodów to każde podwozie wymaga niezłych nakładów finansowych, z tym że im droższe podwozie na przy zakupie tym mniej trzeba dokładać potem
sav 3.4 jest taniutki, więc ne dziwcie się że tgrzeba w niego włozyć drugie tyle, żeby nim powalczyć