Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 6:44 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 6:26 pm 

Ok, rozumiem. Slider chyba troszke nerwowy. Ale jak dostanie model Evader to pewnie mu szybko minie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 8:23 pm 

promian napisał(a):
Staram sie zrozumiec posty Slidera oraz Kuby i troszke Was nie rozumiem. W czym jest problem? O co cala klotnia?

Ja tu niewidze zadnego problemu ;) i nie jestem niczym zdenerwowany zapewniam. Ludzie popatrzcie na Kategorie forum "Jak zaczac ?" - wiec to juz nawet swiadczy ze jestem kompletnie poczatkujący , ok odpowiadam na od razu na post Kuby : Niemialem nigdy modelu w rekach przynajmniej takiego spaliniaka - i jako poczatkujacy staram sie zrozumiec jak najwiecej rzeczy a was prosze tylko o odrobine pomocy - a co do regulacji tego silnika chodzilo mi o oglne pojecie jak do tego sie zabrac ? A jezeli was urazilem to sorry - ja niemam tu zlych zamiarow a jestem po to aby zasiegnac jak najwiecej info i nauczyc sie czegos ;) wiec jak bedzie z ta regulacja ?? :D

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 8:31 pm 

Kuba Stabiszewski napisał(a):
Problemu chyba nie ma.A Slider sie wkurzył że o troche wysmiałem bo myslał że Ty mu wszystko powiesz przez przez neta jak ustawić model. Chyb chodzi mu o ten fragment najbardziej JA- ,,Co ty myslisz że Promian napisze Ci o ile sróbke przekrcieć i w jaką strone.To trzeba wyczuć sprawdzic albo sie spotkać bo przez forum nic nie zrobi''.

Nie,nie jestem zdenerwowany zapewniam cie Kuba;) A co do tej regulacji chodzilo mi aby zasięgnac troche teorii ( nie praktyki ) opartej na doswiadczeniach ludzi ktorzy naprawde sie na tym znaja. Z reszta niepowinienes miec do mnie watpliwosci ze sie na tym nieznam - lepiej spójrz na kategorie "Jak zaczac ? " z drugiej strony tez niemoge powiedziec ze jestem calkowicie zielony - a jezeli sie za cos biore to nie odpuszcze dopuki tego nie skoncze ,a mam tu na mysli regulacje. upur jest bardzo wazny ale trzeba wiedziec choc podstawy aby cos ruszyc.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 8:32 pm 

No jesli z kimś sie spotkasz to dobrze.Jesli bedziesz działał na własną reke to ciezko dzisiaj miałem kolejne zmagania z mojim modelem i nie pytajcie jak sie skonczyło :) . Ustawianie silnika na własną reke bez pomocy jest naprawde trudne trzeba patrzeć czy wylatuja spaliny z rury jak mu docisniesz czy szybko sie grzeje itp. Reguluje sie dosyć czesto zalezy to od tempeperatury najbardziej jak ustawić silnik.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 8:13 am 

Jak siegam pamiecia do przeszlosci to moje pierwsza zmagania ze spaliniakiem nie nalezaly do prostych. Pamietam, ze nie chcial palic a jak juz zaczal to co chwila gasl. Dzieki pomocy kolegi, ktory siedzial w hobby od wielu lat nauczylem sie jednak tej trudnej sztuki regulacji i teraz sam chetnie pomagam innym tak wiec jesli trzeba to daj znac. Na dodatek moze napisz slider skad jestes bo znaczek PL wyglada dosc enigmatycznie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 11:17 am 

promian napisał(a):
Jak siegam pamiecia do przeszlosci to moje pierwsza zmagania ze spaliniakiem nie nalezaly do prostych. Pamietam, ze nie chcial palic a jak juz zaczal to co chwila gasl. Dzieki pomocy kolegi, ktory siedzial w hobby od wielu lat nauczylem sie jednak tej trudnej sztuki regulacji i teraz sam chetnie pomagam innym tak wiec jesli trzeba to daj znac. Na dodatek moze napisz slider skad jestes bo znaczek PL wyglada dosc enigmatycznie.

No dzieki - ale zostaje nam chyba tylko kontakt przez gg,email - forum , bo ja jestem z pod Krakowa wiec dzieli nas spora odleglosc. Takze podaj gg - to sie zgadamy , a jak bede mial model oj oj to wtedy bede dopiro konkretnie pytal ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 11:32 am 

a dolkadnie to skad jestes, chyba raz na jakis czas mozesz do kraka podjechac, a my tu napewno Ci pomozemy :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 2:22 pm 

Bugi napisał(a):
a dolkadnie to skad jestes, chyba raz na jakis czas mozesz do kraka podjechac, a my tu napewno Ci pomozemy :)

Pewnie ze moge ;) Jestem z Krzeszowic - jakies 20 km od KRK - ale w krk jestem niemal codziennie - studiuje , takze jak by byl jakis problem kiedy model dojdzie to sie gdzies umowimy i po problemie ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 2:59 pm 

Slider napisał(a):
Pewnie ze moge ;) Jestem z Krzeszowic - jakies 20 km od KRK - ale w krk jestem niemal codziennie - studiuje , takze jak by byl jakis problem kiedy model dojdzie to sie gdzies umowimy i po problemie ;)

Spoko to blisko masz do Krakowa, pewnie jakies spotkanko zrobimy pod koniec czerwca, jak cos to info bedzie na HP

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 3:16 pm 

Bugi napisał(a):
Slider napisał(a):

Spoko to blisko masz do Krakowa, pewnie jakies spotkanko zrobimy pod koniec czerwca, jak cos to info bedzie na HP

No mozna by bylo- a gdzie mialo by byc to spotkanie w tym krk ?? No i za bardzo mi termin nie odpowiada - lepiej z poczatkiem lipca , bo w czer. niebede mial jeszcze modelu tak przypuszczam

Umówicie się później na gg czy tam PW, teraz nie zmieniajacie tematu - Mi-mix

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 9:43 pm 

no a baggusowi przyszedl duratrax i nie moglismy go odpalic(tzn on i ja :D ) nie mamy pojacia co moze byc nie tak, robimy my tak:
1. iglica jest ustawiona na dwa obroty od zamkniecia
2. zakladamy gzalke
3. ciagniemy szarpanka

no i nic
poze ktos kto sie zna na spalinowcach np. promian :D
powie co nie tak robimy :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 9:48 pm 

salvationofblade napisał(a):
no a baggusowi przyszedl duratrax i nie moglismy go odpalic(tzn on i ja :D ) nie mamy pojacia co moze byc nie tak, robimy my tak:
1. iglica jest ustawiona na dwa obroty od zamkniecia
2. zakladamy gzalke
3. ciagniemy szarpanka

no i nic
poze ktos kto sie zna na spalinowcach np. promian :D
powie co nie tak robimy :cry:

tlumaczylem dzisiaj Twojemu koledze na gg jak nalezy ustawic silnik ale powiedzial, ze sprawdzi to dopiero jutro. Jak juz sprawdzicie czy dziala to dajcie znac. Jesli nadal beda problemy to pomyslimy co z tym fantem zrobic.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 4:42 pm 

thx, podobno zapalil a potem zgasl

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 4:48 pm 

bo wypadało by jeszcze silnik ustawic , tak aby model samoczynnie nie gasł

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 10:05 pm 

mowilem przez gg jak sie reguluje niskie obroty. Niech sie do tego zastosuje co napisalem a na pewno silnik zacznie pracowac prawidlowo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona