Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 4:50 pm

Autor
PostNapisane: Cz kwi 12, 2007 4:34 pm 

wiec mam spory problem z moim modelem Kyosho inferno MP7.5 kanai edytion z silnikiem peak performance Diablo 28 big block

model kupilem uzywany silnik nie jest seryjny i nie mam instrukcji do niego a co za tym idzie seryjnych ustawien :|

to moj pierwszy model z silnikiem spalinowym wczesniej tylko elektryk
i nie daje sobie rady z jego odpaleniem a mieszkam w paryzu i nikogo nie mam do pomocy

bylem juz z modelem 2 razy na boisku probowalem odpalic ale niestety nie udalo mi sie pojezdzic
model odpalilem ale z regulacja bylo cieszko
nie bylem w stanie go wyregulowac poniewaz model odpalil na tak duzych obrotech ze kolega musial go trzymac na pudle i cale szczescie bo by raczej sobie odjechal kola sie krecily szybko :roll:
i do regulacji gasilem model bo przy tych wibracjach nie moglem przekrecic srobek
ale nic nie zdzialalem ciagle bylo to samo
albo gasl mi przy zdjeciu grzalki albo gasl jak puscilem gaz ale caly czas na zdecydowanie za wysokich obrotach
tak jak by ta regulacja nic nie dawala

pomozcie mi jak ustawic mam silnik bez ustawien o ustawienia pytalem firme to mnie skierowali ze mam pytac w Team Orion w europie ale nie otrzymuje odpowiedzi :?

co mam zrobic ? :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 17, 2007 12:04 am 

Przedewszystkim sprawdz czy servo od gazu jest ustawione w pozycji zerowej. Może dlatego masz bardzo wysokie obroty, jak silnik odpala to nie jest tak źle.

Albo obroty jałowe , śruba jest pod kątem, najniżej, widocznie musisz ją pokrecić w lewo tak aby zmniejszyć dopływ powietrza do silnika. Sądze że to są dwie przyczyny. Zmniejszy to obroty silnika, koła powinny przestać sie kręcić

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość