Witam
Po pierwsze dwa słowa o mnie, mam 39 lat, jestem z wykształcenia nauczycielem, a na forum od niecałych 2 lat, nie mam własnego auta.
Jestem nowicjuszem, rozumiem takie są zasady tego forum, niestety nie mam czasu na aktywne uczestnictwo więc za posty awansu nie dostanę, nie uczestniczę w zawodach więc jak wyżej, ale jeżeli piszę do moderatora post z prośbą o ewentualne przeszeregowanie (zgodnie z zasadami forum), to oczekiwałbym przynajmniej jakiejkolwiek odpowiedzi w tej sprawie, powiedzmy że byłoby miło
Nie jest to jedyna grupa dyskusyjna w której biorę udział ( i proszę mi wierzyć 2000 uczestników to wcale nie jest wielka liczba), ale wszędzie za tzw. bałagan lub jego brak odpowiedzialni są moderatorzy. To od ich aktywności i szybkiego działania zależy jakość forum.
Zepchnięcie nowicjuszy do niszy jaką są działy: Jak zacząć? Co wybrać? było moim zdaniem pójściem łatwiejszą z dróg. Efektem jest następujący, mamy porządek we wszystkich działa poza w/w. Jest w nich nie tylko bałagan, ale co gorsza są one naszpikowane błędami, pomyłkami, a czasami bredniami, których nikt nie weryfikuje. Ich (tych działów) wartość jako źródła pomocy i podstawowej wiedzy jest mocno dyskusyjna. Nie widać tam żadnej pracy moderatorów, a opcja szukaj ma swoje ograniczenia i o tym, także należy pamiętać.
Do jednego postu odniosę się indywidualnie:
Panie Tomaszu pisząc ....jak Ci się .... nie podoba na tym forum to po co je odwiedzasz??...
wykazuje się Pan w tej dyskusji albo brakiem rzeczowych argumentów, albo -co zapewne gorsze- brakiem szacunku dla innych uczestników tej rozmowy.
Pozdrawiam Wojciech Mańkowski