Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 2:15 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 10, 2003 5:26 pm 
Administrator forum

Dzieki Olo :)

To ten dokument. Więc myślę że jak narazie to wystarczy, jeżeli nie to zrobię cos w dziale POCZATKUJĄCY.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 10, 2003 9:57 pm 
To co napisano w porównaniu podwozi Tl i Tb to prawie wszystko prawda. Nie podaoba mi się pierwszy pkt. Na trzymanie się drogi ma wpływ wiele czynników. Ale najważniejszy z nich do położenie środka ciężkości, bo rostaw osi i kól jest prawie ten sam. Faktem jest Że tylko jeden model w pudełku ma łożyska. Amory olejowe i regulowane drążki trzeba dokupywać. Ale do TL można dokupić nawet zwrotnicę o kącie 2 stopnie. Pewnie niektórzy będą wiedzieli jak to wpływa na szybką jazdę po prostej.
Ale sprawa najważniejsza. Ja porównuję modele TL i TB pod kątem udziału w zawodach. Otóż w klasie Top Stock powinno jeźdxić się tylko TL. W Polsce w tym bałaganie startował co najmniej jeden zawodnik podwoziem TB. Mimo pewnych zalet tego podwozia przegrał z TL.
( jak więc widać mam praktykę i jestem z zawodami na bieżąco). Po tuningu TL też jest dobry. A z ilością przełożeń nie przesadzajmy. Trzy zębatki na oś silnika orza normalna i szybka zębatka dają według mnie wystarczającą kombinację do jazdy po polskich torach . Biorący udział w zawodach widzą sami, że są (jest) model bardzo szybki, ktory niejednokrotnie pracuje dodatkowo jako kosiarka. Nad szybkością trzeba umieć zapanować. Ważniejsze jest np. Szybkie i mocne serwo w układzie kierowniczym niż jesze jedna kombinacja przełożeń. Jeżeli zaś chodzi o TB to klasa w której powinien on startować to E 10 TC Stock. A tam z tym podwoziem (seryjnym) nie ma co szukać. Tam jest królestwo ASSO. X-Reya,HPI i innych ( niech mi wybaczą ci, ktorych ulubionego modelu nie wymieniłem) Tb przy tych modelach do skansem. Oczywiście są podwozia TB zawodnicze , ale nie wiem czy ktoś je w Polsce ma.
Moje zdanie jest następujące:
TL-01 - udział w zawodach w klasie Top Stock
Tb-01 - udział w imprezach organizowanych w Toruniu: Rellycross ( idealne), Rajdy (takie samo jak TL-01) oraz zabawa na podwórku.
Z TL i TB nie ma lepszego i gorszego. Każde jest do zcegoś innego. I to by było na tyle.(Jak w felietonach Stanisławskiego: O wyzszości świąt Bozego Narodzenia nad świętami Wiekanocy).

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 10:04 am 
Raflee

To chyba wlasnie najbardzoej zalezy, gdzie sie chce tym mdoelem jeździc... bo jak na podworku tylko, to obojetnie co wezmiesz, ale jak juz zawody, to trzeba myslec... TB raczej tylko nadaje sie ro rally a zawody rally sa jak narazie tylko w Toruniu, to jak mieszkasz, dalko od neigo, to lepiej wez TL i w TOP-STOCKU jeździj, bo w prawie wszystkich zawodach organizowachych na hali, czy na polu, tak kalasa startuje i mozna sie w niej nauczyć jeździc...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 10:08 am 
Administrator forum

Brawo :)
Widać że nasz Gośc to pawazny modelarz a nie bajdurzący koles :)
Ale mam w związku z tym prośbę - może Gość zechce współpracować przy tworzeniu strony?
Jakby co to prosze o kontakt na e-mail lub na forum.
Z góry dziekuję.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2