Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 3:28 am

Autor
PostNapisane: Cz kwi 28, 2011 2:26 pm 

Witam wszystkich

On jakiegoś miesiąca stałem sie szczęśliwym posiadaczem MTA-4.
Chciałbym się podzielić moimi uwagami i przy okazji zadać kilka pytań.

Chronologicznie z czym miałem problemy:
1.Jak dla mnie bardzo nie doświadczonego w temacie hamulce to ma bardzo słabe, są to raczej spowalniacze :)
Można to jakoś polepszyć ?

2.Na samym starcie problemy ze półosiami,a dokładnie, wsuwające sie lub łamiące się sworznie.
Teraz na którym jeździłem był dość trudny, bardzo nierówny, taki po orce:). Wymieniłem, skręciłem na klej i na razie jest ok.
Czy to problem ze sworzniami to normalka w tym autku ?
Widziałem gdzie na necie osłony przegubów, czy warto je montować ?

3.Niestety przełącznik biegów przód/tył jest w bardzo nieergonomicznym dla mnie miejscu, w efekcie po kilku pomyłkach autko jedzi tylko do tyłu :(
Czy ktoś może wie która zębatka padła ? chciałbym zamówić czesci, a potem za jednym razem rozebrać i złożyć skrzynie.
I czy są jakieś patenty aby się zabezpieczyć przed przypadkową zmianą biegu w czasie jazdy?

pozdrawiam
rupi

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz kwi 28, 2011 3:56 pm 

Cześć, tak się składa, że od dosyć dawna bawię się wymienionym u góry modelem :D więc:
1. Jeśli jescze tego nie zrobiłeś, to wymień sprężynkę przy hamulcu na kawałek przewodu paliwowego i ewentualnie skręć bardziej sam hamulec. Oczywiście mocniejsze serwo jest mile widziane :wink:
2. Dotychczas (2 sezony ) rozwaliłem tylko jednego pina w ośce, żadnych innych kłopotów. Jeśli chodzi o osłonki to ich nie mam, ale czyszcze kardany powierzchownie co jazdę. Jeśli możesz to myślę, że warto się w nie wyposarzyć (osłonki)
3. Bez wyjmowania skrzyni wg. mnie nie da się stwierdzić co padło ( niech zgadnę- jadąc do przodu wrzuciłeś wsteczny ?)
BTW polecam stronę: http://www.monstergt.com - to całe menu po lewej może Ci się bardzo przydać

Jeśli masz jakieś konkretne pytania odnośnie przydatnych "upgrade'ow" itp. to napisz na PM

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość