Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 1:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pt lis 30, 2012 4:16 pm 

paliwo jest dobre, caly czas jest dobrze zakrecone w karnisterku wiec nie powinno wyparowac. Uszczelki tez sa raczej dobre, nie widac zeby byly pogniecione albo poszarpane. Dzisiaj sprawdzilem szczelnosc woda, tak jak pisalo ta pewnej stronie, spryskalem silnik z każdej strony i dzialal caly czas, na gaznik tez pryskalem i chodzil bez problemow... Nie mam pojecia co moze byc zlego;/

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt gru 18, 2012 8:58 pm 

Witam ponownie;)
Pisze poniewaz nadal mam problem z tym silnikiem... Kupilem nowy gaznik, dzisiaj go zalozylem i sprawdzilem jak sie na nim jezdzi.
Wydaje mi sie ze silnik ma wiecej mocy, szybciej przyspiesza i lepiej ciagnie na niskich obrotach;) ale problem z dlawieniem nie znikł;/
dodam jeszcze ze ustawiony na bogata mieszanke dosyc bardzo sie grzeje, przejechalem sie kilka razy w tej i z powrotem i temp. utrzymywala sie na poziomie 110-120 stopni... Czy ten problem moze byc spowodowany jaka wada czesci silnika np zarysowany tlok itp.?
Z gory dziekuje za odp;)
Pozdrawiam

PostNapisane: Śr gru 19, 2012 4:37 pm 

ja bym oddał do serwisu i oni ci ustawią ja też miałem problem taki jak zaczynałem jeedzić nitro a a tr sam to robię
:D

PostNapisane: Cz gru 20, 2012 8:14 pm 

Możliwe, że łapie lewe powietrze. Sprawdź szczelność łączenia głowicy z cylindrem.
Ewentualnie wtedy zobacz w jakim stanie jest tłok.
Pozdrawiam

Spektrum
GRP
Lightning stadium 2 pro / Serpent Cobra T

1/10 2WD
buggy brushless
GG:41248220

PostNapisane: Pt gru 21, 2012 3:27 pm 

Obecnie jestem w anglii, wiec z oddaniem do serwisu bylby problem;] odkrecilem cylinder i uszczelka wyglada na dobra a tlok niema zadnych zarysowan i swieci sie prawie jak nowy, moze powinien byc bardziej czarny? tak jak w silnikach benzynowych.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2