Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 7:06 pm

Autor
 Tytuł: Revo nie odpala
PostNapisane: So paź 06, 2012 6:34 pm 

Witam!

Mam do Was pytanie poniewaz mój Revo 3.3 odmówił posłuszeństwa i juz nie mam pomysłów co robic :/

Więc zacznijmy od początku:

1. Samochód był nie uzywany przez ok 1 rok więc wyczyściłem go całego wymieniłem oleje itp...
2. Przy pierwszej próbie odpalenia samochodu zaciągną paliwo lecz juz nie odpalił, przy następnych próbach już nawet paliwa nie zaciągał (choć przewody paliwowe wyczyściłem)
3. Postanowiłem ,że pojade do sklepu modelarskiego i kupie swiecę więc tak zrobiłem lecz okazało się iż swieca nie wchodzi w ten kabelek zastępujący grzałkę (i tu rodzi sie pierwsze pytanie czy mogę cos zrobic by nie kupowac grzałki a działało?)

Chciałem jeszcze zapytać czy to swieca jest powodem całego zamieszania?

Pozdrawiam i przepraszam za składnie :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N paź 14, 2012 11:57 am 

Siemasz :)
Więc zacznijmy od problemu świecy. Gdzieś czytałem, że świece od traxxas-a mają inny kształt i muszą być oryginalne, ale nie jestem pewien bo to było dość dawno i niech się wypowie co do świec właściciel traxa. :wink: Pokombinuj z tym kabelkiem tak żeby wszedł to nie jest raczej trudne. :wink:

Co do zaciągania paliwa może akumulator od startera nie trzyma ze starości i mimo że jest "naładowany" nie kręci silnikiem tak szybko aby znaczą paliwo zasysać. Jest jeszcze druga opcja czasem się zdarza że zatyka się iglica paliwa. Wlej trochę paliwa bezpośrednio do gaźnika przez wlot powietrza zakręć silnikiem tak jak do odpalenia jak się odezwie to prawdopodobnie iglica się zatkała.

PostNapisane: N paź 14, 2012 9:36 pm 

sebol96 napisał(a):
Siemasz :)
Więc zacznijmy od problemu świecy. Gdzieś czytałem, że świece od traxxas-a mają inny kształt i muszą być oryginalne, ale nie jestem pewien bo to było dość dawno i niech się wypowie co do świec właściciel traxa. :wink: Pokombinuj z tym kabelkiem tak żeby wszedł to nie jest raczej trudne. :wink:

Co do zaciągania paliwa może akumulator od startera nie trzyma ze starości i mimo że jest "naładowany" nie kręci silnikiem tak szybko aby znaczą paliwo zasysać. Jest jeszcze druga opcja czasem się zdarza że zatyka się iglica paliwa. Wlej trochę paliwa bezpośrednio do gaźnika przez wlot powietrza zakręć silnikiem tak jak do odpalenia jak się odezwie to prawdopodobnie iglica się zatkała.

silniki trx 3.3 mają swoje świece, nie kombinuj z żadnym zakładaniem fajki na te świece ponieważ świece traxxasa mają stożkowy koniec a poza tym, tą świece co ty kupiłeś jest krótsza od tej co powinien mieć silnik trx, także musisz kupić specjalnie dedykowaną świece do trx, a co do tego że nie chce odpalić to ciężka sprawa, powodów może być dziesiątki, zatkany gaźnik, spalona świeca, złe ustawienie iglic, zepsuty rozrusznik, po 1 roku stania, zardzewiały silnik, także kombinuj, a może ci się uda.