Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 8:00 pm

Autor
PostNapisane: Cz gru 23, 2010 9:30 am 

Prosze kogos z doswiadczeniem o pomoc z xstr kupiłem nowy standardowy silnik zwykły w sklepie zmienili mi aparature na klasyczne radio gałkowe bo taka tylko moge sterowac nie bede to opisywał dlaczego.
Problem polega na tym ze po wsadzeniu bateri do modelu sam rusza kolami prawo lewo po właczeniu pilota uspakaja sie i np gdy przejade z mały kawałek bardzo wolno po domu i zatrzymam model to słychsc delikatnie jak by dalej chcial jechac, skrecac czasem mu cos odbije i sam cofnie lub ruszy. Czym to jest spowodowane to moj pierwszy tego typu model. Dodam ze sprawdzałem w domu wiec to zaledwie kilka kroków
Drugi model Rally Monster 2,4GHz jest ok
jeszcze do sklepu nie dzwonilem dzis bede ale licze na wasza pomoc

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 11:41 am 

morelo napisał(a):
Prosze kogos z doswiadczeniem o pomoc z xstr kupiłem nowy standardowy silnik zwykły w sklepie zmienili mi aparature na klasyczne radio gałkowe bo taka tylko moge sterowac nie bede to opisywał dlaczego.
Problem polega na tym ze po wsadzeniu bateri do modelu sam rusza kolami prawo lewo po właczeniu pilota uspakaja sie i np gdy przejade z mały kawałek bardzo wolno po domu i zatrzymam model to słychsc delikatnie jak by dalej chcial jechac, skrecac czasem mu cos odbije i sam cofnie lub ruszy. Czym to jest spowodowane to moj pierwszy tego typu model. Dodam ze sprawdzałem w domu wiec to zaledwie kilka kroków
Drugi model Rally Monster 2,4GHz jest ok
jeszcze do sklepu nie dzwonilem dzis bede ale licze na wasza pomoc

1. Najpierw włącza się apke.
2.Słychać pewnie piszczenie musisz lekko trymerem podregulować.
3.Domyślam się ze masz apke AM która bardzo łatwo wyłapuje wszelkie zakłócenia, możliwe że jest spalony kwarc,moduł w apce lub coś z odbiornikiem np.antena urwana źle przestrojony.

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 12:26 pm 

michal0051
masz racje dzwoniłem do sklepu i powiedzieli ze najpierw apka potem model ja glupi odwrotnie zrobil tak piszczenie slychac jak wyreguluje to ok przejade kawalek i znowu piszczy ale dzis bede z tym na polu i zrobie wszystko w odpowiedniej kolejnosci i dam znac dzieki za szybka odp