Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 02, 2026 9:28 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: So cze 26, 2010 8:47 pm 

fragles napisał(a):
regulator na NiMH i zamontować monitor napięcia pakietu
Nie zastanowilo Cię dlaczego, dlatego że na NiMH nie ma odcięcia zasilania.

PostNapisane: So cze 26, 2010 8:51 pm 

A co za różnica jeden 4s a 2x2s=4s bo nie rozumiem tu i tu 14,8 V. Sorki za dubla przycisk edit mi wcięło.

PostNapisane: Pn cze 28, 2010 8:08 am 

Masz akuski w pl.
http://www.allegro.pl/item1099298091_li ... zippy.html

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn paź 18, 2010 3:18 pm 

witam wszystkich i pozdrawiam
to mój debiut na Waszym forum....

po pierwsze poprosiłbym o polską instrukcję, szczególnie w temacie programowania pilota jeśli ktoś takową posiada...

a drugie to podzielić się chciałem jednodniowym doświadczeniem z użytkowania erevo VXL.
po zakupie jak dojechało do mnie autko, udało mi się trochę pojeździć (ok. 10-15 min na lipolach 2x1000 11,1V) po tym czasie auto stanęło i przestał się poruszać, pomyślałem, że to pakiety i dałem na ładowarkę.
następnego dnia napalony na jazdę załadowałem pakiety (ładowane niskim prądem 0,3 Amps) i ku mojemu zdziwieniu autko ani drgnęło...
wydobywa się tylko metaliczny dźwięk z silnika i jak ruszę kołami do przodu to rusza ale w tempie mocno zaniżonym, sterowanie kołami w prawo/lewo działa bez zarzutu.
do tyłu w ogóle nie rusza.
kazali mi go odesłać, że wyślą do serwisu, ale niesmak pozostaje..

ktoś miał taki przypadek?
chętnie poczytam o przyczynie i jak uniknąć podobnych w przyszłości...

z góry dziękuje

PostNapisane: Cz lis 18, 2010 10:08 pm 

Skoro jest juz temat o problemie w mini e revo to się doczepie. Mianowicie mój problem polega na tym że regiel z e revo vxl wchodzi w 1 stopien zabezpieczenia lipo juz na 3.7V na cele (mierze Turnigy battery monitor 6s i jak wrzucam do ladowania na ladowarke turnigy 6 to jest takie samo poczatkowo wiec mierniki dobre raczej). I teraz nie wiem czy to normalne bo po 15 min jazdy to by mi jeszcze troche czasu zostalo bo powiedzmy bym rozladowywal do 3.3. Uzywam baterii Zippy 2200 2S i kazda tak samo. A tak to regiel caly ok Moze ktoś miał podobny problem i jakos go da sie rozwiazac, moze regiel cos nie tak lub tez to jest normalne? Prosze o pomoc :o

PostNapisane: Pt lis 19, 2010 3:06 pm 

Ja mam od dzisiaj chyba podobny problem.
Naładowałem wczoraj pakiety Tornado 2200mAh ładowarką Team Orion Advantage.
Dzisiaj poszedłem w teren trochę pośmigać. Po 15 minut auto zdechło (a jeździłem na dwóch pakietach 2s).
Przyszedłem do domu, podpiąłem pakiet do ładowarki i najpierw je rozładowałem, a potem naładowałem prądem 2.2A.
Podpiąłem pakiet do modelu, obydwie diody zielone (włączyłem aparaturę), ale dosłownie po 30sek dioda na regulatorze zaczęła mrugać na czerwono i wszystko się wyłączyło.
Czekam na naładowanie drugiego pakietu, ale może ktoś miał podobny problem?

To miganie diody to zabezpieczenie przed rozładowaniem, ale jak wpinam pakiet do ładowarki to pokazuje 7.2V.

PostNapisane: Pt lis 19, 2010 4:17 pm 

Hmm, z tym 15 minut to sprawdź czy oba pakiety po jeździe są lekko ciepłe bo moze ci złącze traxxas pararell nie działać i po prostu jeden pakiet nic nie robi. Po co rozładowujesz li-po? Lekko zdycha bo sie wlacza 1 stopien zabezpieczen i jezdzi 50% mocy. Ale gdyby mogl opisz lepiej ten swoj problem bo cos nie rozumiem, staraj sie dokladnie opisac gdybys mogl.

PostNapisane: Pt lis 19, 2010 4:30 pm 

Rozładowałem je na wszelki wypadek, żeby zrobić cały cykl w tej ładowarce.
Problem wygląda teraz tak: naładowałem obydwa pakiety, podpiąłem je najpierw razem przez złącze Traxxas Pararell i po włączeniu modelu dioda na regulatorze od razu zaczęła mrugać na czerwono. 3 mrugnięcia i wszystko się wyłączyło.
Podpiąłem je osobno i dokładnie to samo - regulator po kilku sekundach sam się wyłącza.

Po dzisiejszej jeździe wszystko wysuszyłem i przedmuchałem sprężonym powietrzem, bo było trochę mokro na drodze.
Ale nie zalałem nic, sprawdzałem co kilka chwil stan samochodu.

Nie wiem co zrobić, ale możliwe, że będę miał dzisiaj nową ładowarkę (Accucell 6) to wtedy spróbuję je naładować jeszcze raz.
Chyba, że to pakiety szlak trafiło :/

PostNapisane: Pt lis 19, 2010 4:35 pm 

No faktycznie, teraz to nie wiadomo co może być przyczyną. Jesli regiel mruga na czerwono to znaczy ze jest 1 stopien lipo protection a jak regiel wylaczy prace silnika to znaczy ze napiecie jest skrajnie niskie. No ale to mogą byc zepsute baterie, albo ladowarka ci nie laduje. No albo w ostatecznosci regiel cos nie tak chodz watpie. Ale najlepiej jak madre glowy sie wypowiedza :?

PostNapisane: Pt lis 19, 2010 8:49 pm 

Serwo padło.

PostNapisane: Pt lis 19, 2010 9:38 pm 

fragles napisał(a):
Serwo padło.

A możesz rozwinąć wypowiedź?
Dlaczego padło albo jak się tego wystrzegać?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3