Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 26, 2026 6:01 pm

Autor
PostNapisane: Pn paź 03, 2005 8:16 pm 

Panowie mikrowcy co jest z wami do cholery. Patrze na liste startowa do katowic i co NIKOGO NIE MA. Tak sie wszyscy odgrazali, tacy bylismy zjednoczeni i co, jestem sam zapisany jak na razie. Moge sie dowiedziec co sie z wami dzieje?

P.S. chcialem zaznaczyc ze jestem chory na grype i jestem na zwolnieniu i mimo to ze jeszcze wlasnie zaczalem brac antybiotyk jade do katowic a wy?

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 03, 2005 10:32 pm 

No to jest nas już 2 :D , a tak szczerze to też jestem zawiedziny i mam nadzieje, że poprstu nie mieliscie czasu się zapisać i zaraz to zrobicie bo jeszcze tylko tego brakuje żeby się nie uzbieralo nawet 3 zawodników i nasza klasa nie wystartowała, co to ma być :!: :?:. To samo tyczy się E-18 na 180-tkach, na forum pisano że już jest jakaś tam grupka zawodników którzy chcą w niej startować, i co....nic, gdzie oni się podziali?

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 8:42 am 

W moim przypadku sprawa banalnie prosta, PRZEPISY.

Nie mam zamiaru jeździć na silniku szczotkowym, a jak czytam w przepisach publikowanych przez Jacka Żurka w klasie open nie dopuszczone są modele z silnikiem bezszczotkowym. Na stronie głównej RC-AUTO Marek Kusiakiewicz napisał zupełnie coś innego:

E-18 Micro Standard:
- silnik serii 180,
- ilość cel użytych do zasilania modelu max. 5, dopuszcza się akumulatorki 1,2V tzw. paluszki
- opony wyłacznie gumowe
E-18 Micro Open:
- ilość cel użytych do zasilania modelu max 6
- silniki serii do 300 (szczotkowe i bezszczotkowe)
- dopuszcza się opony piankowe

Jako, że w chwili obecnej nie mam zielonego pojęcia jakie są przepisy do klasy micro dlatego zupełnie odpuszczam sobie temat. Bo nie mam zamiaru być uzależniony od subiektywnych interpretacji projektów przepisów.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 8:52 am 

Maciej Bartoszek napisał(a):
W moim przypadku sprawa banalnie prosta, PRZEPISY(...)

...jak czytam w przepisach publikowanych przez Jacka Żurka(...)

...Na stronie głównej RC-AUTO Marek Kusiakiewicz napisał zupełnie coś innego(...)

jeśli porównasz datę zamieszczenia przepisów przez Jacka i Marka odpowiedź powinna stać się jasna...

p.s. mnie nie będzie w Katowicach, bo wyjeżdżam na szkolenie z pracy - niestety, nie mogłem poiwiedzieć: "nie"... :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 9:35 am 

No i tutaj rysuje się kolejna nieścisłość, dalej nie wiem kto jest odpowiedzialny za przepisy. Z tego co wiem to piecze nad zawodami sprawuje LOK i to właśnie ta organizacja tworzy/akceptuje przepisy.

Pytanie moje jest następujące, czy LOK gdzieś publikuje przepisy ?
Bo myśle, że te na forum co są publikowane to za ważne nie mogą być uznawane, to tak idąc tropem wypowiedzi przedstawicieli LOK.

Bo albo nie ma przepisów i sobie każdy startuje czym chce, albo są przepisy których wszyscy przestrzegamy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 10:15 am 

No i tutaj rysuje się kolejna nieścisłość, dalej nie wiem kto jest odpowiedzialny za przepisy. Z tego co wiem to piecze nad zawodami sprawuje LOK i to właśnie ta organizacja tworzy/akceptuje przepisy.

przepisy tworzy Centralna Komisja Modelarska - jaka jest zależność między CKM a LOK - tego nie wiem

Bo albo nie ma przepisów i sobie każdy startuje czym chce, albo są przepisy których wszyscy przestrzegamy.

mam wrażenie (może się mylę), że mamy tu do czynienia z postawą roszczeniową... otóż nikt nam na tacy nie poda przepisów, ani nikt za nas nie wypromuje klasy 1/18. bez naszego, zawodników, zaangażowania w sprawy naszej klasy nic się samo nie zrobi. taką inicjatywą jest projekt przepisów opublikowany przez Marka i przedstawiony do CKM po skonsultowaniu go w naszym gronie. uważam, że jest to jak najbardziej poprawny sposób wprowadzania w życie nowych przepisów i że wszystko jest na najlepszej drodze do szczęśliwego końca - czyli zatwierdzenia i opublikowania przepisów (w tym kształcie) przez CKM.

w sezonie halowym i letnim też ścigaliśmy się w oparciu o przepisy, które my sami stworzyliśmy i nie było najmniejszych problemów z ich przestrzeganiem - wszystko odbywało się na zasadzie umowy dżentelmeńskiej i konsultacji wewnątrz grona zainteresowanych zawodników - nie widzę więc powodów, dla których nadal tak miałoby nie być.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 10:24 am 

generalnie podsumowując, w sezonie halowym czyli juz od katowic jezdzimy na bezszczotkowcach. wiec klawiature w dlon i sie zapisywac do mikro open, biegiem.

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 11:50 am 

Rafał ja nie czekam, żeby ktokolwiek cokolwiek podał mi na tacy jestem bardzo daleki od takiego podejścia. Od początku kiedy to tylko zaistaniał problem przepisów MT byłem zdania, że to właśnie zawodnicy powinni tworzyć przpisy. Jednak po sytuacji, która zaistniała w Tarnowie doszedłem do wniosku, że nie ma sensu zaczynać sezonu kiedy regóły są cały czas zmieniane.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 04, 2005 12:57 pm 

Od początku kiedy to tylko zaistaniał problem przepisów MT byłem zdania, że to właśnie zawodnicy powinni tworzyć przpisy. Jednak po sytuacji, która zaistniała w Tarnowie doszedłem do wniosku, że nie ma sensu zaczynać sezonu kiedy regóły są cały czas zmieniane.

zapewniam Cię, że w mikro przepisy będą takie jakie opublikował Marek.
nie ma innej opcji!

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 05, 2005 8:53 pm 

Mam jaszcze jedno pytanko, a mianowicie to kto w Katowicach poza mną będzie jeżdził na zwykłej szczotkowej 300setce? Bo mam dziwne wrarzenie, że " Wszyscy mają mambe...a ja nie :? ".

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 05, 2005 10:13 pm 

Jakub Stolarski napisał(a):
Mam jaszcze jedno pytanko, a mianowicie to kto w Katowicach poza mną będzie jeżdził na zwykłej szczotkowej 300setce? Bo mam dziwne wrarzenie, że " Wszyscy mają mambe...a ja nie :? ".

nie mam stu procentowej pewności ale wydaje mi się że Wojtek Bukryj i jego podopieczny beda jezdzli na speedach 300 gdyz mowil ze nie chce kupowac bezszczotkowca. Ale to nic pewnego. Po za tym druga sprawa to ze to nic pewnego ze jak bedziemy jezdzic na mambach to mamy wygrana w kieszeni. Bedzie to na pewno widac po jezdzie wojtka bukryja.

Sprint 2 plus Xray M18MT