Nie napalaj się na LiPo i BL od razu ponieważ jest to mały potworek

(posiadam Micro Desert Trucka) i powiem że myślałem na BL ale szkoda mi ponad 200 zl zaplacic za naped którego nie da się wykorzystać w tym malutkim modeliku - na standardzie daje rade, nawet nie myślałem jak to by 'jeździło'.
Jednym słowem BL do tego mikrusa kupił bym tylko i wylącznie gdyby znów ciągneło mnie do latania
Fakt faktem, model posiada kilka wad (nie chodzi mi o awaryjnośc, jak dotąd nie kupiłem nic, co się złamało czy pękło a model mam ze 2 lata ) z wad:
Fabryczne amorki - aluminowe to dobry pomysł, jednakże na początek wystarczą na tył - koszt około 50 zł firmy GPM
Serwo - wg mnie jest to największa wada tego modelu z tym serwem nie da sie zabardzo opanować tego modelu, a przed zmianą odbiornika wymiana serwa nie jest możliwa - elektronika z serwa została przeniesiona na płytkę która jednocześnie jest odbiornikiem i regulatorem. Więc chcąc zmienić serwo trzeba zmienić również odbiornik, a co za tym idzie - kupno napędu BL
Więc chcąc tuningować tego maluszka trzeba mysleć i samemu coś pokombinować aniżeli kupowanie wszytkiego z napisem LOSI, a no i jeszcze jak dalej będziesz chciał kupić BL to pamiętaj że musisz zmienić też odbiornik i serwo.
Ale model jak dla początkującego daje rade - i nie dla początkującego rwónież no to się rozpisałem