Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 22, 2026 3:19 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 9:40 am 

Nie ma co się bać, jest PayPal :P Poza tym, na ebayu ludzie sprzedają nowe modele w częściach (przeważnie aukcje od $1). Nie wiem jak im się opłaca ale ja tak kupiłem sporo części do swojego mugena wartych 600zł za sumę 300 więc się bardzo opłaca. A jak nie to amainhobbies.com, bardzo fajny sklep, jeśli masz problem to pomogą itp itd. Na forum jest kilka osób, które zamawiają dla innych różne rzeczy z usa więc możesz zagadać i ew. przez taką osobę złożył zamówienie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 2:03 pm 

A czy jest ryzyko że paczka nie dojdzie??A tak poza tym to właśnie głównie o amainhobbies mi chodzi bo tam jest wszystko.

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 2:28 pm 

Ryzyko zawsze jest, nie ma jednak problmu kiedy przesylka jest rejestrowana, masz wtedy dowód, ze przesyłka do Ciebie nie dotarla. Mi do tej pory nie doszła jedna przesylka z DE Racing. Cala reszta przychodzi bez problemu w max tydzien.

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 3:41 pm 

Jak wybierzesz metodę płatności Paypal w wypadku zaginięcia paczki Paypal oddaje Ci kase i sam się wadzi z amainem/innym wybranym sklepem.

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 3:42 pm 

Chyba przez kogoś z forum zamówie tego mugena i cały osprzęt,tylko wyliczyłem całość na 3200zł.Jak sie coś stanie to przejebane jednym słowem.

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 7:20 pm 

Na sklep.rcmodelsport.pl mają podwozie mbx6t za 2500!!!Na amainhobbies jest za 530$ czyli 1700zł.Umiałby mi ktoś z was zrobić zamówienie w niedalekiej porzyszłości na amainhobbies??

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 7:25 pm 

Dokładnie- wszystko da się połamać. Dorian pamiętasz moją zwrotnicę i kardana w Gdańsku? :lol:

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 7:58 pm 

tomasz_rd napisał(a):
Na sklep.rcmodelsport.pl mają podwozie mbx6t za 2500!!!Na amainhobbies jest za 530$ czyli 1700zł.Umiałby mi ktoś z was zrobić zamówienie w niedalekiej porzyszłości na amainhobbies??

tylko musi to byc osoba, która zrobi Ci prywatna pake. Jesli będzie to zwykła sklepowa przesyłka, to z kosztami przesyłki masz juz ok 2tys. Do tego jesli dobiorą sie celnicy, a na pewno sie dobiorą masz jeszcze min VAT do tego 23%.

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 7:59 pm 

tomasz_rd napisał(a):

RCmodelsport ma chore ceny modeli ale niektóre rzeczy są tańsze niż u konkurencji czy nawet z USandA. Do tych 1700 dolicz sobie cło i vat lub ew. prowizję dla kogoś kto będzie Ci to brał (niektóre osoby z forum się w tym specjalizują i ściągają przeróżne rzeczy bez cła i vatu ale chcą swoje kilka % od zamówienia).

Szymon Sargalski napisał(a):
Dokładnie- wszystko da się połamać. Dorian pamiętasz moją zwrotnicę i kardana w Gdańsku? :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 8:11 pm 

A wiecie może,kto SPRAWDZONY I UCZCIWY z forum zrobiłby mi takie zamównienie?Czy zamawialiście już od kogoś z forum??

I co polecacie w ostateczności-Serpent czy mugen?Musze sie szybko zdecydować bo za jakiś miesiąc biore nowe podwozie.
Chciałbym też sie Was poradzić w sprawie serw,myślałem żeby na skręt dać SavoXa 1256TG a na gaz savoxa 1233SG.Oczywiście serwa nowe.
I jeszcze nie wiem jakie sprzęgło,na razie na oku mam werksa.

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 8:40 pm 

Posiadam Mugena w wersji buggy jedyne co mogę powiedzieć o nim to jest naprawdę ciężki do uszkodzenia. Kupiłem praktycznie dwa podwozia jeden mmiał być jako dawca i co sie okazało w tym sezonie złożylem sobie nowy model na nowy sezon bo w zeszłym nic nie musiałem zmieniać. Może ktoś powie, że tak nie jeździłem po wszystkich eliminacjach ale wydaje mi się jak model przejeżdża ponad 20L paliwa i wymienia się tylko łożyska to chyba świadczy coś o tym podwoziu. Co do MBX6 T to widziałem jak ludzie lataja tymi modelami i jakoś nie łamali nagminnie wahaczy. Owszem i proszę czytać ze zrozumieniem NIE MA MODELI KTÓRYCH NIE DA SIĘ POŁAMAĆ ale wydaje mi się , że Mugen jest dobry albo nawet bardzo dobry. Nie wiem jak z Serpentem ale w Mugenie części w przeliczeniu na jakość i klasę modelu są naprawde tanie wręcz bardzo tanie. Kolejną kwestią jest fakt że 811 T nie testowano na polskich torach (bynajmniej ja nie widziałem może jest). MBX 6T jest bardziej sprawdzonym podwoziem. Poza tym w PL jest pełna gama części. Akurat Krzysiek z rcmodelsport. jest osobą z którą bardzo dobrze robi się interesy i wszystkie zakupy robię u niego. Wystarczy zadzwonić i porozmawiać.
Co do sprzęgła po co kombinować fabryczne sprzęgła z topowych modeli są na tyle dobre, że nie ma sensu ich zmieniać.

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 8:42 pm 

Mugen.

Gaz Skręt lub ew jak masz kase to na skręt ds1015.

Sprzęgło werksa bardzo dobre sam śmigam na odpowiedniku tego sprzęgła (nawet klocki pasują) ale standardowe sprzęgło mugena jak i serpenta jest bardzo dobre.

EDIT: W tamtym sezonie widziałem dwa tragusy serpenta na EMP.

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 9:45 pm 

Tomasz Kilian napisał(a):
Poza tym w PL jest pełna gama części. Akurat Krzysiek z rcmodelsport. jest osobą z którą bardzo dobrze robi się interesy i wszystkie zakupy robię u niego. Wystarczy zadzwonić i porozmawiać.
Co do sprzęgła po co kombinować fabryczne sprzęgła z topowych modeli są na tyle dobre, że nie ma sensu ich zmieniać.

W tym sklepie MBX6t kosztuje 2500zł!!! A na amainhobbies 530$,czyli niecałe 1700zł, owszem mam niemałą kwotę, przeznaczoną na model ale bez przesady.Na dosłownie cały osprzęt mam ok. 4,5tyś zł. I musze za to kupić box apke silnik serwa podwozie i inne części,a 700zł robi różnicę,poza tym części w tym sklepie są w takiej cenie,jak części do xraya!Chyba że masz tam jakiegoś znajomego,który daje niezłe obniżki,wtedy moge sie zastanowić-od razu brałbym podwozie z serwami i kilka części,więc jakbyś umiał pogadać o jakiejś zniżce,to byłbym wdzięczny,ale jeśli nie to zamównie z USA i spokój.

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 10:11 pm 

tomasz_rd napisał(a):
W tym sklepie MBX6t kosztuje 2500zł!!! A na amainhobbies 530$,czyli niecałe 1700zł

No ale przecież chłopaki Ci wyliczyli, że z przesyłką wyjdzie 2000zł, a jak dodasz do tego 23% VAT to Ci wyjdzie 2460zł, czyli w Polsce przepłacisz raptem 40zł.

PostNapisane: Pt kwi 06, 2012 10:29 pm 

tmielcarz napisał(a):
tomasz_rd napisał(a):
W tym sklepie MBX6t kosztuje 2500zł!!! A na amainhobbies 530$,czyli niecałe 1700zł

No ale przecież chłopaki Ci wyliczyli, że z przesyłką wyjdzie 2000zł, a jak dodasz do tego 23% VAT to Ci wyjdzie 2460zł, czyli w Polsce przepłacisz raptem 40zł.

Jeśli ktoś zrobi mu prywatną pake, to zapłaci ok 2tys z przesyłką (przesyłka moze wyjdzie minimalnie taniej, za za gołego bagusa płąciłem 60$) plus średnio 10% wartości dla osoby, która mu to ściągnie. Daje to ok 2200. Oczywiście były przypadki, że prywatne paki tez lądowały na cle, ale to juz trzeba mieć pecha.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona