Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 9:52 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: Śr sty 09, 2013 1:54 am 

Wrzuce dwa linki bo nie wiem czy mi sie tylko wydaje czy nie ale moim zdaniem hyper 7 slabo skreca w porownaniu akurat w tym przypadku z hpi trophy 3.5. Oba smigaja po tym samym placu jednak hpi jakos lepiej skreca?! Czy tak jest w realu czy tylko mi sie zdaje patrzac na te filmiki?
Na pierwszym hyper 7
http://www.youtube.com/watch?v=QO0gFTCnG9o
Na drugim hpi
http://www.youtube.com/watch?v=wonnAzCW8bI

Jesli dobrze mi sie wydaje to co jest przyczyna ze hpi lepiej skreca?
Ps. Nie chodzi tu o serwa itp tylko o podsterownosc modelu. Kola sa skrecone a model mimo to jedzie do przodu.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sty 09, 2013 7:55 pm 

Gabber napisał(a):
Hm...pomyślę nad Hyperem gdyż jestem na etapie kupna podwozia 1/8. A części do Losi kupuje sie na Ebay'u, gdzie są dużo tańsze, a często są licytacje, acha, to ,że są serwa Hiteca nic nie znaczy - ciekawe jakie są te serwa :) Pozatym, niby czemu wersja RTR jest "nie za dobra"? Różni się raptem paroma częściami od wersji Roller.

Serwa sa hiteca,i różnią sie jakością od innych tanich serw w innych rtr-ach.Są to podstawowe serwa savxa,szału nie ma,ale za to ich jakośc jest świetna oraz ładnie chodzą.Na pewno dużo wytrzymają.Losi rtr od wersji race roller różni sie m.in: amortyzatorami,wieżyczkami,płytą podłogową.Są to dośc znaczące rzeczy,ponieważ płyta od losiego w wersji race roller to chyba najlepsza płyta na świecie,wykonana w technologi tuned flex technology.Jest naprawde zaje**sta.Wieżyczki z rtr-a są nie fajne (pod wzgledem wytrzymałościowym),a amorki mają plastikowe "czubki"?nie wiem jak to nazwac.

Co do filmików to wszystko zalezy od prowadzenia modelu,ustawienia itp.Może miał źle ustawione wyhylenie serwa albo cos innego.Może miał koła na offsecie albo hexy.Dużo rzeczy wpływa ta sposób prowadzenia modelu a w szczególności skręcania.Hyper zarówno 7 jak i inne skręcają nie gorzej od zawodniczych modeli.Wiem co mówię,bo miałem okazję jeździc wieloma zawodniczymi modelami typu mugen,losi,kyosho i hyper prowadzi sie podobnie,chociaz ciut gorzej,no ale wiadomo.

PostNapisane: Śr sty 09, 2013 9:52 pm 

Ten filmik powinien rozwiać wątpliwości odnośnie tego co kupić.
http://www.youtube.com/watch?v=0tncEgjMaqc

Hypery są prawie niezniszczalne.

A tak wygląda odświeżona wersja hyper 7 tq:
http://www.cmldistribution.co.uk/cml_pr ... yImage=1#G

PostNapisane: Cz sty 10, 2013 12:56 am 

To ta odswiezona wersja hypera 7 czym sie rozni od hypera ss?

PostNapisane: Cz sty 10, 2013 2:29 pm 

Hyper SS jest bardziej pod tor,jest nowszy i ma wiele nowoczesnych udogodnień.Co nie zmiania faktu,że hyper 7 tez sie nadaje na tor,jednak ma starą konstrukcję ale też łądnie sie prowadzi.

PostNapisane: Cz mar 07, 2013 3:26 pm 

Gabber napisał(a):
Losi rtr od wersji race roller różni sie m.in: amortyzatorami,wieżyczkami,płytą podłogową.Są to dośc znaczące rzeczy,ponieważ płyta od losiego w wersji race roller to chyba najlepsza płyta na świecie,wykonana w technologi tuned flex technology.Jest naprawde zaje**sta.Wieżyczki z rtr-a są nie fajne (pod wzgledem wytrzymałościowym),a amorki mają plastikowe "czubki"?nie wiem jak to nazwac.

W RTR Losi amortyzatory są zupełnie ok. Plastikowym nakrętkom nic nie brakuje - nie pękają, nie ciekną, nie opłaca się ich zamieniać na alu. Wieżyczki rtr-a też są zupełnie ok, nie udało mi się uszkodzić. Co ciekawe - są lżejsze niż te rollerowe :) Silnik Losi 454 kręci się jak szalony (jak .21) i jest bardzo mocny, moim zdaniem za mocny. Tylko pali dużo. Serwa w rtr są faktycznie do bani i podłoga jest zwykła, cięższa i bez 'tuned flex'. Za 80$ można wymienić. Nie robiłbym z Losi takiej ofiary. Nie jeździłem co prawda Hyperem, ale na pewno Losi źle się nie prowadzi.

Cenowo - faktycznie Hyper jest atrakcyjniejszy, ale nie ma startera i DX3S z telemetrią.

Tylko, że wątek chyba o buggy ? :D

Losi 8IGHT-T 2.0 | JQ The RTR | T-rex 450 Sport | T-rex 450 Pro | Blade mCPx | Blade mSR | Blade mCX2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3