To moze teraz jeszcze ja cos dorzuce o ile mam w czyms pomoc.
Jezeli placisz karta kredytowa na PayPal oczywiscie z kraju akcetowanego przez PayPala masz mozliwosc za dodatkowa oplata ubezpieczyc transakcje i w razie nie otrzymania towaru dostajesz zwrot z ubezpieczenia kwoty jaka wplaciles.
Nie ukrywam ze nie jest to tanie ale przy duzych trasakcjach daje spokojny sen
Niestety najczesciej przypadki oszustw zdarzaja sie gdy kupujacy jest spoza terenu USA.
I oszust zazwyczaj liczy na to ze sprzedajacy bedzie mial problem ze zgloszeniem przestepstwa z poza granic usa. Liczy na to ze to co mozesz zrobic to zglosic tylko ten fakt na E-bay i PayPal i na tym sie zazwyczaj konczy.
W usa jest to przestepstwo federalne i uwierzcie mi nikt w takich przypadkach nie cacka sie z oszustami jezeli oszuka on kupujacego zamieszkalego na terenie usa. I w przypadku osobistego zlozenia doniesienia o oszustwie na Policji.
I uwierz mi znajda go bardzo szybko i odpowiednio potraktuja tutaj sady dzialaja nieco sprawniej i ostrzej niz w Polsce:)
Rada albo kupuj przy pomocy kogos z usa na E-bay lub poprostu kupuj w sklepie ktory obsluguje polskich klientow.
Powodzenia w zakupach Zycze i jak najmniej oszustow by wam stawalo na drodze
Pozdrawiam
Bazooka