Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 10:09 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N paź 31, 2004 7:55 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Co do modeli to rzeczywiście niektóre MONSTERY mają pojemność 2,5cm3.
Pytanie moje jest jakiej klasy silniki są tam montowane, kto je produkuje, jaką mają konstrukcje, ile kanałów, jaka średnice gaźnika, jaki typ świecy, jaką średnice wału, w jakiej technologii jest wykonany tłok, korbowód, wał, czy można kupić części zapasowe. Mówię o modelach fabrycznych. Bez tuningu.
Czy producentów można nazwać profesjonalnymi? Czy może są to firmy z pogranicza zabawek i modelarstwa samochodowego?

A co powiesz o REVO? Jak dla mnie jest to najbardziej profesionalny fabryczny MT. Producent TRAXXAS, konstrukcja ABC, ile kanalow niestty nie wiem, srednica gaznika 15mm, swieca normalna(nie turbo jezeli o to chodzi), co do korbowodu i walu to az tak sie na tym nie znam, tak mozna kupic czesci zapasowe.
Tak tych producentow mozna nazwac profesjonalnymi. Owszem firma TRAXXAS nie jest moze najbardziej profesionalna firma na swiecie, ale jej model REVO owszem jest, jako udowodnienie mozna przejzec wyniki ostatnich wyscigow MT w USA gdzie model ten bez zadnych przerobek z latwoscia wygrywal. Oczywiscie zaraz zacznie sie klotnia ze wyscigi w USA sie nie licza bo to nie EFRA ani nie IMFAR, no ale coz.........

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N paź 31, 2004 8:04 pm 

Właśnie rozmawiałem z Grzegorzem Rojną którego odebrałem na lotnisku. Wrócił ze stanów z REVO i SAVAGE.
Powiedział, że REVO mimo, że ma mniejszy silnik jest lepszy od HPI.

Nie widziałem go jeszcze na oczy, tylko zdjęcia w Internecie. Wydaje mi się, że jest to dobrze zaprojektowane auto.
Co do silnika nie wiem co jest w zestawie. Jeżeli jest miejsce na 2,5 cm3 to może dało by radę włożyć coś mocniejszego niż standardowy motor.
Np. coś z oferty REXa, albo OS MAX. Silnik z długim korbowodem przeznaczony do modeli terenowych, charakteryzujący się dużym momentem obrotowym.

Może na targach w Łodzi zobaczę co to za diabeł siedzi w REVO. Podobno jest szybszy od HPI.

Tytuł:
PostNapisane: N paź 31, 2004 8:38 pm 

Osobiscie mam ten silnik w swoim autku i musze powiedziec ze jest bardzo dobry. W REVO jest ten sam silnik lecz po kilku przerobkach, m.in. cylindra, nie wykluczone ze "dorobili" mu troche portow:P. Dokladniej nie wiem, ale podobno ma wiecej mocy od poprzednika. A co do wkladania innych silnikow, ostnio SIRIO wypuscil nowy motor zaprojektowany z mysla o T-Maxxa, a przede wszystkim REVO, zapewniaja ze to monstrum:)

Tytuł:
PostNapisane: N paź 31, 2004 9:42 pm 
tomalo

Jacek Żurek napisał(a):
Właśnie rozmawiałem z Grzegorzem Rojną którego odebrałem na lotnisku. Wrócił ze stanów z REVO i SAVAGE.
Powiedział, że REVO mimo, że ma mniejszy silnik jest lepszy od HPI.

Nie widziałem go jeszcze na oczy, tylko zdjęcia w Internecie. Wydaje mi się, że jest to dobrze zaprojektowane auto.
Co do silnika nie wiem co jest w zestawie. Jeżeli jest miejsce na 2,5 cm3 to może dało by radę włożyć coś mocniejszego niż standardowy motor.
Np. coś z oferty REXa, albo OS MAX. Silnik z długim korbowodem przeznaczony do modeli terenowych, charakteryzujący się dużym momentem obrotowym.

Może na targach w Łodzi zobaczę co to za diabeł siedzi w REVO. Podobno jest szybszy od HPI.

Zdecydowanie Revo jest lepszy od savage... bardziej dopracowany, ma bardziej nowoczesna konstrukcje, duzo nowych ciekwaych rozwiazan... silnik to TRX 2.5R ... kreci dosc wysoko, moment oborowy tez na ok. Revo jest szybkie, ladnie przyspiesza...

Oczywiscie da sie wlozyc cos mocniejszego... jak napisal m-peter nawet sirio .23 w small blocku...:
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XHPE7&P=ML

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 10:18 pm 

Poprostu uważam że Pan Jacek Żurek nie szanuje ludzi którzy piszą na tym forum dziekuje bardzo kończe dyskusje

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 11:03 pm 

kanon45 napisał(a):
Poprostu uważam że Pan Jacek Żurek nie szanuje ludzi którzy piszą na tym forum dziekuje bardzo kończe dyskusje

Nie szanuje ludzi których jedynym argumentem jest robienie awantury.
Proponuje rzeczową dyskusje. Może być szorstka. Ale konkretna.
Co Ty na to??

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 11:16 pm 
Raflee

No tak, w HP juz jeden byl taki madry i zrobil tamt w ktorym mielismy sie wyzywac... ekonomiczne podejscie...

Dyskusja moze i, ale z niej zrobi predzej, czy pozneij klutnia.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 02, 2004 12:42 am 

Male wkroczenie do akcji...

1). Tutaj to przegieliscie piszac, ze Revo jest lepszy od Savage! Jest fajny i ma duzo nowinek technicznych ale zeby od razu lepszy to juz przegiecie.
Ja jestem jednak wierny HPI. Moge mowic, ze dobre jest Kyosho, Ofna ale nigdy w zyciu Traxxas... Nie robcie sobie jaj z dobrych modeli porownujac je do takiego czegos jak REVO.

2). Czyz ten temat nie powinien byc w dziale MT??

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 02, 2004 8:28 am 
tomalo

Lepszy w sensie MT prosto z pudelka... nie ma tylu niedorobek i slabych punktow... Osiagi revo ma nawet ciut lepsze... prowadzi sie fajnie, fajnie lata...

CO nie zmienia faktu ze w przypadku prowadzenia do savage "drobnych poprawek" sytuacja sie odwraca... wtedy savage jest chyba lepszy... A wytrzymalosc savage juz nieraz wprawila mnie w lekki szok... w tym wzgledzie chyba jednak revo przegrywa...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 02, 2004 9:35 am 

I teraz jestem w stanie cos takiego przyjac do wiadomosci :)
Ale to nie zmienia faktu, ze Traxxas to Traxxas tak wiec juz sam ten fakt stawia go w tyle :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 02, 2004 3:13 pm 

Ja bym nie stawial TRAXXAS w tyle :evil: Owszem moze to nie najlepsza firma, ale trzeba przyznac ze REVO jest bardzo dobrym MT i napewno wygrywa z SAVAGE, mowie o modelach wyjetych prosto z pudelka. Sami wlasciciele SAVAGE mowia, ze trzeba troche w niego wlozyc zeby dorownac, albo przewyzszyc REVO. Wiec skoncze juz temat ktory MT jest lepszy, jezeli ktos lubi cos duzego z duzym silnikiem bierze, a moze bral ( teraz jest juz LST:P) SAVAGE, a jak komus nie zalerzy na rozmiarach a na nowinkach i ogolnie bardziej przemyslanych konstrukcjach to bierze REVO, koniec, kropka.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 04, 2004 7:28 pm 

Miałem już 2 MT traxxasa a obecnie mam REVO I E_MAXXA.W żadnym z nich nigdy nic nie poszło bez przyczyny.Promian nie miałeś nigdy traxxasa więc się nie wypowiadaj się nic nie wnosząc.Udowodniłeś już nie raz swoje wodolejskie talenta więc starczy już!!!!!!!!!!!Jedynym Mt mogącym na dzień dzisiejszy konkurować z REVO jest LST.Traxxas jest pionierem jeśli chodzi o budowę MT i zawsze wypuszczają rewolucyjny model.Tak było z T-maxxem i tak jest z revo.Chociaż t-maxx 2.5 ma już parę lat na karku bije na głowę savaga 25 w każdej konkurencji:przyspieszenie,skoki,zwrotność,możliwość uprgadu,support techniczny.T-maxx po tuningu to niezła bestia jest niesamowicie wytrzymały.A revo jest rozwinięciem myśli konstrukcyjnej z t-maxxa więc wniosek nasuwa się sam czy jest dobry.Miałem parę lat temu stareńkiego Mt traxxasa stampede i też nic się nie psuło.Traxxas zawsze dbał o jakość modeli i każdej osobie będe go polecał.Nigdy nie zawiodłem się na tej firmie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 04, 2004 8:44 pm 
-=ADA$=-

co jest takiego rewolucyjnego w T-maxx'ie??

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 04, 2004 10:40 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
co jest takiego rewolucyjnego w T-maxx'ie??

Teraz pewnie juz nic, ale jakies 4-5 lat temu to caly T-maxx byl rewolucyjny. Wedlug mnie wlasnie od tego modelu zapoczatkowala sie taka popularnosc MT. Wprawdzie wczesniej byly inne modele MT (lub buggy przerobione na MT), ale zaden nie zdobyl takiej popularnoesci jak T-maxx.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 05, 2004 1:41 am 
-=ADA$=-

WLASNIE maxx byl rewolucyjny tylko i wylacznie pod wzgledem popularnosci. Nie wiem czym sie tak wszyscy zachwycali, 2 amory na kolo?? byl USA-1 z takim samym rozwiazaniem, wsteczny na 2 kanalach byl Kyosho QRC, elektryczny rozruch znow QRC, itd, Traxxas nie wymyslil tego wszystkiego, tylko to troche ulepszyli, ale nie wymyslili, nie byl to rewolucyjny model pod wzgledem technicznym!! Jak zaczynalem przygode z modelarstwem, QRC juz bylo na rynku a Maxx byl niezwykla nowoscia, ogromnie przereklamowana nowoscia!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona