|
Witam dziś doszło do mnie combo (flux motiv + warp) i mam w związku z tym kilka pytań.
1.Jakie śrubki mam wykorzystać do zamontowania silnika, z tego co się zdążyłem zorientować to napewno M2 tylko jak głęboko mogę je wkręcić? może to głupie pytanie ale nigdy nie montowałem silnika. 2.Czy wystarczą zwyczajne śruby, stalowe hartowane czy jednak muszą być np.Tytanowe ? 3.Podwozie które mam to Db-01, więc jest to ciasne podwozie, problem polega na tym że kable od silnika są zalutowane pod kątem 90 stopni i idą za silnik, nie chcę ich obcinać, a inaczej nie zamontuje silnika bo po prostu jest za ciasno a kable są sztywne, chciałbym je przelutować pionowo, czy mogę to zrobić i nie będzie to problemem dla lutownicy 40W ? wystarczy zwykła cyna? 4.Jeśli uda mi się to wszystko to pozostaje sprawa przełożenia, mam zębatkę odbiorczą 91T a do dyspozycji mam zębatki ataku: 23t i 17t. Która lepsza na silnik 5700kv? Na razie planuje jeździć na pakiecie 2s(Tym co mam w stopce).
Pozdrawiam.
_________________ In Garage:Tamiya DB01 / FLUX MOTIV / CC 4600kv Motor / Turnigy 5000mAh 2S/20C TA B44 - czeka na remont. https://picasaweb.google.com/1045638164 ... 6420718514
|